به گزارش صلح خبر به نقل از آراد آهن، پروفیل آهنی به دلیل ساختار تو خالی خود در سازههای بتنی کاربردی ندارند اما انواع مختلفی را شامل میشوند و در سازههای فلزی مورد استفاده قرار میگیرد از آنجایی که سبب افزایش چشمگیر مقاومت سازه در برابر پیچش میشود، این به معنی استحکام بالاتر سازه خواهد بود.
پروفیل چطور ساخته می شود
برای ساخت مقاطع آهنی مانند هرچیز دیگری به مواد اولیهای نیاز است. بخش عمدهای از مادهی خام برای تولید پروفیلها در ایران معمولا از فولاد مبارکه و دیگر کارخانجات تولیدکننده ورق و بقیهی آن از کشورهای آسیای میانه و اروپا تامین میشود.
کارعمده کارخانجات قوطی و پروفیل تبدیل ورقهای فولادی در ابعاد مختلف میباشد. این کار با دو روش زیر امکانپذیر است:
1ـ مستقیم : در این روش ورق فولادی طی فرآیند شکل دهی و با استفاده از جوشکاری به پروفیل تبدیل می شود. این روش معمولا برای تولید پروفیلهای باز که نوعی از مقاطع صنعتی محسوب میشوند، کاربرد دارد.
2ـ غیرمستقیم : در این روش ابتدا لوله تولید شده، سپس به شکل دهی آن می پردازند و در نهایت پروفیل ساخته می شود. در روش غیرمستقیم به طور معمول پروفیل های بسته که نوع دیگری از پروفیل های صنعتی هستند، تولید می شود.
انواع پروفیل کداماند
پروفیل ها به طور کلی به دو دستهی سبک و سنگین تقسیم میشوند.
1ـ پروفیل های سبک : به پروفیلهای با ضخامت کمتر از 5/1 میلی متر که از ورقهای روغنی، با روش نورد سرد ساخته میشوند، پروفیل سبک میگویند. از ویژگیهای آنها میت وان به موارد زیر اشاره کرد:
قابلیت چکش خواری
فرم پذیری مناسب
تنوع بالا
2ـ پروفیل های سنگین : این نوع پروفیل آهنی ها از ورق سیاه ساخته می شود و ضخامت آن ها بیش از 5/1 میلی متر است. از ویژگی های این نوع می توان موارد زیر را نام برد :
قیمت مناسب
پایداری پیچشی و خمشی بالا
پروفیل های سنگین خود به دو دسته تقسیم می شوند: 1ـ پروفیل صنعتی که در صنایعی مانند خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. 2ـ پروفیل ساختمانی که در ساختمان سازی مانند ساخت درب و پنجره به کار می رود. با ما همراه شوید تا در ادامه به بررسی پرکاربرد ترین پروفیلها و کاربرد آن ها در سازهها بپردازیم.
پروفیل درب و پنجره : دو گروه از پروفیلها را به خود اختصاص میدهند ، که یک گروه از آن کاربردهای عمومی دارد و گروه دیگر آن جهت درب و پنجرههای امنیتی و دو جداره مورد استفاده واقع میشود. میزان عایق و مقاومت این نوع از مقاطع به میزان حفرههای موجود در آن بستگی دارد. هر چه تعداد حفرهها بیشتر باشد، مقاومتر خواهند بود.
پروفیل Z : انواعی از مقاطع باز فولادی هستند که سطح مقطع آن به شکل Z میباشد. این نوع پروفیل آهنی در سقف سالنهای بزرگ مانند انباریها، سولهها و سالنهای ورزشی کاربرد دارند. قیمت Z بسته به عواملی چون ضخامت، اندازه و طول آن متفاوت است. از سایزهای پرفروش آن ضخامت 5/2 و 3 میلی متر و همچنین ارتفاع های 16، 18، 20 و 22 سانتی متر هستند.
پروفیل آبرو : آبرو برای پوشش انواع سقفها در ابعاد و سایزهای مختلف در دو شکل یک طرفه و دو طرفه ساخته میشود و هر کدام کاربرد اختصاصی خود را دارد. شکل شناخته شده این نوع مقطع که عموم مردم آن را با نام ناودانی میشناسند برای هدایت آب باران و مایعات دیگر روی سقف های شیروانی استفاده میشود.
پروفیل C : از روش غیرمستقیم ساخته میشود ضخامت آن از 2 تا 4 میلی متر است. معمولا در ساخت سقفها، پوششهای سبک، ستونها، دیوارسازهها و دیوارهای غیرباربر کاربرد دارد.
نقش پروفیل در استحکام سازه
پروفیلها به دلیل ساختهشدن از ورقههای فولادی، در استحکام سازهها نقش به سزایی دارند ولی به دلیل گوناگونی در نوع، سایز، ارتفاع و… هر کدام نقش متفاوتی در استحکام و مقاومت ایفا میکنند. برای مثال مقاطع ساخته شده از ورق گالوانیزه در برابر رطوبت مقاوم است بنابراین جایی که رطوبت زیاد باشد مورد استفاده قرار میگیرد. در مثال دیگری میتوان گفت پروفیل C باعث سهولت نصب مصالح میشود. پس اگر به دنبال نصب آسان و کم هزینه باشید میتوانید از این نوع مقاطع آهنی استفاده کنید.
ارزش گذاری مقاطع فولادی در ایران
به طور معمول هر چه دقت و کیفیت پروفیل و یا قوطی بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود بنابراین ابتدا باید کاربری محصول مشخص شود.البته این موضوع تنها عامل تاثیرگذار در قیمت مقاطع فولادی نیست، بلکه نوسانات بازار ارز، نوع مقطع، ضخامت و تقاضای بازار نیز در آن موثر خواهد بود.
وبسایت آراد آهن مرجع فروش پروفیل برندهای معتبر و شناخته شده در بازار آهن ایران میباشد. شما میتوانید با مراجعه به این و جست و جوی محصول مورد نظر خود، به راحتی آخرین قیمت روز آن دسترسی پیدا کنید. همچنین کارشناسان با تجربه این مجموعه آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما عزیزان و ارائه ی مشاوره رایگان از طریق شماره تماس 34055-031 می باشند.
انتهای رپرتاژ آگهی