سینما و تلویزیون > سینمای ایران – سیدروح الله حسینی :*مدرسه ملی سینمای ایران مدرسهای است کارگاهی که با هدفِ کاستنِ فاصلهی میان حوزههای عمل و نظر در سینما، تاسیس شده است. لذا، کارگاهی بودنِ مدرسه نافی جایگاه آن در تولید فکر و اندیشه نیست. بالعکس، سیاستگذاران این مدرسه برآنند که میتوان مبانی نظری و فکری تولیداتِ […]
سینما و تلویزیون > سینمای ایران – سیدروح الله حسینی :*
مدرسه ملی سینمای ایران مدرسهای است کارگاهی که با هدفِ کاستنِ فاصلهی میان حوزههای عمل و نظر در سینما، تاسیس شده است.
لذا، کارگاهی بودنِ مدرسه نافی جایگاه آن در تولید فکر و اندیشه نیست. بالعکس، سیاستگذاران این مدرسه برآنند که میتوان مبانی نظری و فکری تولیداتِ موجودِ سینمای ایران را تبیین و تدوین كرد، و امکان نظریه پردازی را نیز فراهم آورد؛ نظریههایی منبعث از روح، اندیشه و وجدان همین فرهنگ که میتوانند توشه و آذوقهی تولیدات آتی سینمای ایران باشند.
بدین منظور، سینماگری که در مدرسه ملی “پرورش” مییابد نیازمند آشنایی با میراث بزرگ و کهن ادبی ایران زمین، حکمت و فلسفهی ایرانی و اسلامی و سایر حوزههای علوم انسانی است.
از این منظر، مطالعات بینرشتهای؛ تاریخ، حقوق، ادبیات، فلسفه، روانشناسی، جامعهشناسی، و دیگر شاخههای علوم و نسبت آنها با سینما معنا مییابد. این مسیری است که با گذر از آن “دانایی سینمایی” حاصل میشود. بر این اساس، مدرسه ملی بیش و پیش از آنکه مرکزی برای آموختن فنون سینمایی باشد، محلی است برای کسب “بینش”.
*مدیر عامل مدرسه ملی سینمای ایران
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS