امروز: یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 28 جماد ثاني 1446 | 2024-12-29
کد خبر: 451505 |
تاریخ انتشار : 30 آذر 1400 - 6:31 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

یک بررسی نشان داده است مصرف روزانه ال‌کارنیتین در ورزشکاران می‌تواند تا ۲۵ درصد میزان توانایی و ظرفیت فعالیت‌های بدن را افزایش دهد. به گزارش صلح خبر، ‌ وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز و تبدیل غذا به انرژی است و این عمل را از طریق اسیدهای چرب بلند زنجیره به […]

یک بررسی نشان داده است مصرف روزانه ال‌کارنیتین در ورزشکاران می‌تواند تا ۲۵ درصد میزان توانایی و ظرفیت فعالیت‌های بدن را افزایش دهد.

به گزارش صلح خبر، ‌ وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت و ساز و تبدیل غذا به انرژی است و این عمل را از طریق اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری‌ها انجام می دهد. مصرف چربی‌ها به عنوان منبع انرژی موجب صرفه‌جویی در مصرف گلیکوژن عضلات شده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تاخیر در بروز خستگی ورزشکار می‌انجامد.

میتوکندری را می توان موتورخانه سلول‌های بدن دانست، در واقع انرژی مورد نیاز بدن در این بخش از سلول‌ها تولید شده و برخی شواهد نشان می‌دهد که میزان نیاز به ال کارنیتین در دوران کودکی و همچنین در زمان‌های خاصی مانند بارداری و شیردهی که میزان نیاز بدن به انرژی افزایش می‌باید کمی بالا رفته و این افزایش نیاز موجب افزایش تولید این ماده غذایی از سوی بدن می شود.

ورزشکاران ال کارنیتین مصرف کنند؟ چه زمانی؟

در عین حال به نظر می رسد که وجود ال کارنیتین برای بهبود کارکرد قلب نیاز است؛ به طور مثال یک پژوهش نشان داده است مصرف روزانه ال کارنیتین در ورزشکاران می تواند حتی تا ۲۵ درصد میزان توانایی و ظرفیت فعالیت‌های بدن را افزایش دهد، افرادی که از مکمل‌های ال کارنیتین استفاده می‌کنند بعد از انجام فعالیت‌های بدنی به میزان کمتری دچار خستگی و کوفتگی می‌شوند، همچنین بررسی مربوطه نشان داده است مصرف ال کارنیتین دو ساعت پیش و پس از دویدن به مسافت ۲۰ کیلومتر موجب بروز خستگی کمتر و بازیابی سریع‌تر نیروی بدنی می‌شود.

از جمله فواید ال کارنیتین می‌توان به افزایش سوخت چربی‌ها، کمک به کاهش وزن و تثبیت موثر بودن رژیم غذایی، محدود کردن تولید چربی و کلسترول، متعادل ساختن فرآیند متابولیسم انرژی و املاح معدنی اشاره کرد.

مواد غذایی دارای ال کارنیتین

همچنین در برخی مواد غذایی ال کارنیتین وجود دارد؛ ‌ بالاترین غلظت کارنیتین در گوشت قرمز و محصولات لبنی یافت می‌شود و سایر منابع طبیعی که کارنیتین در آن‌ها وجود دارد شامل آجیل و دانه‌ها (کدو- آفتابگردان و کنجد) حبوبات (لوبیا، نخود فرنگی، عدس، بادام زمینی)، سبزیجات (مارچوبه، چقندر، سیب زمینی، کلم بروکلی، جوانه بروکسل، سیر، خردل سبز، بامیه، جعفری، کلم پیچ) میوه (موز) غلات (گندم سیاه، ذرت، ارزن، بلغور جو دوسر، سبوس برنج، گندم، سبوس گندم و جوانه گندم) عسل و مخمر است.

موارد منع مصرف

مصرف ال کارنیتین دارای ممنوعیت‌هایی است؛ افرادی که کم کاری تیروئید دارند، افرادی که دیالیز می‌شوند از جمله موارد منع مصرف ال کارنیتین هستند و برای افرادی که به منظور کاهش وزن استفاده می‌کنند، خطر بروز بی اشتهایی عصبی وجود دارد.

بر اساس این مطلب که از سوی زهرا تمدن، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار صلح خبر قرار گرفته، ‌ آمده است: از مصرف دی کارنیتین به شدت خودداری کنید چراکه بافرم طبیعی کارنیتین تداخل دارد و عوارض جانبی متعدد به همراه خواهد داشت، همچنین مصرف کارنیتین در زنان باردار فقط باید با مشورت با پزشک انجام شود و اگر فردی بیماری کلیوی و اختلال غده تیروئید دارد باید از مصرف کارنیتین خودداری کرده و با پزشک مشورت کند. همچنین باید بدانید استوکومارول و وارفارین که برای کاهش انعقاد خون مصرف می شود و همچنین هورمون های دارویی تیروئید با ال کارنیتین تداخل دارند.

عوارض جانبی

از جمله عوارض جانبی ال کارنیتین نیز می‌توان به استفراغ، تهوع، سردرد، اسهال، آبریزش بینی، بی قراری و مشکل خواب اشاره کرد و در مواردی می‌تواند باعث بالارفتن میزان سرعت ضربان قلب و افزایش فشارخون شود.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید