به گزارش صلح خبر، سعید محمد گفت: در تبصره ۳ بخش هـ بند ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱، بانک مرکزی مکلف است با همکاری سایر دستگاه های ذیربط اقدامات زیرساختی مالی و بانکی سازگار با برنامه تجارت کشور را اجرا کرده و گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه دهد.
وی در ادامه افزود: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از سال گذشته پیگیر تاسیس بانک آفشور در مناطق آزاد است، اقدامات خوبی انجام شده، جلساتی با بانک مرکزی برگزار شد و طی مکاتبات رسمی بانک مرکزی با ما درخواست شد که ما سهامداران بانک آفشور را معرفی کنیم تا هویت سنجی شوند. پکیج مناسبی از سهامداران داخلی و خارجی در خصوص بانک آفشور آماده شده که تا هفته آینده به بانک مرکزی ارسال و طبق قانون بانک آفشور با نظارت بانک مرکزی راه اندازی خواهد شد.
مشاور رئیس جمهوری اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات در مناطق آزاد که سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایهگذاری در این مناطق میکند، تسهیل در خدمات پولی و بانکی است و در قانون هم به صراحت به آن اشاره شده است. در ماده ۱۸ قانون چگونگی ایجاد مناطق آزاد به تاسیس بانک آفشور و بانک فرامرزی اشاره شده، در ماده ۲۸ به بیمه های آفشور و فرامرزی و ماده ۲۹ هم به ایجاد بورس بین الملل اشاره می کند. اینها ابزارهایی هستند که در جنگ ارزی با دنیا و آمریکا بکار می رود و امکان فعالیت خارجی را برای فعالین اقتصادی فراهم می کند.
سعید محمد افزود: اینها ظرفیتهای مغفول مانده قانون است و در دولت سیزدهم با حمایت رئیس جمهوری به جد پیگیر راه اندازی این ظرفیت ها هستیم.
وی ادامه داد: در هفته گذشته شورای عالی بورس مجوز تاسیس بورس بین الملل در مناطق آزاد را صادر کرد. این بورس فرصتی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند که هم سهامداران داخلی بتوانند سرمایه های ارزی خود را سرمایه گذاری کنند و هم سایر کشورها هم می توانند سهام شرکتهای خود را به این بورس بیاورند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه این پنجمین بورس کشور است و می تواند برای تولیدکنندگان داخلی ضمانت نامه ارزی صادر کند، اظهار کرد: همه معاملات در این بورس ارزی انجام میشود و به رونق بورس سرزمین اصلی هم کمک میکند. این اقدام با هماهنگی و همکاری شورای عالی بورس و سازمان بورس کشور در دست انجام است.
مثبت شدن تراز تجاری در مناطق آزاد برای نخستین بار
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: صادرات ما در دوره نه ماهه به عدد ۸۶۳ میلیارد تومان رسید که ۲۷ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش پیدا کرده و برای اولین بار هم در کشور تراز تجاری مناطق آزاد مثبت شد. در این یکسال گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی در مناطق آزاد اتفاق افتاده که عدد بسیار خوبی هست و حدود ۵۸ درصد نسبت به دوره مشابه نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
زیرساختهای منطقه آزاد کیش برای مسافران جام جهانی آماده شده است
سعید محمد در ادامه از اقدامات مهم منطقه آزاد کیش برای میزبانی از مسافران جام جهانی قطر خبر داد و در خصوص شرایط کیش برای میزبانی از مسافرین جام جهانی گفت: کشور قطر فضای محدودی برای مقوله گردشگری دارد. این کشور توانایی پذیرایی از آن حجم از مسافر و گردشگری که در جام جهانی به قطر میروند را ندارد. مزیت کیش و قشم این است که از لحاظ اقلیم و شرایط آب و هوا شرایط مشابهی با قطر دارند که نکتهای مهم برای تیمها است. همچنین از لحاظ اقتصادی هزینه در آن پایینتر است و بحث ارزی و نرخ ریال هم باعث بوجود آمدن جاذبه شده است.
مشاور رئیس جمهوری در ادامه اظهار کرد: از زمان ورود به دبیرخانه شورایعالی، زیرساختهای کیش را به لحاظ ورزشی و اقامتگاهی آماده کردیم. با همکاری بخش خصوصی هتلهای ۵ ستاره کامل شدند و ۲۰ هزار تخت آماده در کیش داریم و از سوی مدیریت منطقه آزاد ۴ زمین فوتبال مهیا شد که یک مورد هیبریدی است. نوع این چمن ترکیبی بین چمن مصنوعی و طبیعی است که کیفیت مناسبی برای بازیکنان دارد. اولین نوع این چمن در ایران، در کیش فراهم شده است.
بر اساس این گزارش و به نقل از روابط عمومی مناطق آزاد، سعید محمد در پایان افزود: هیا کارتی (کارت مخصوص متقاضیان حضور در جام جهانی) توسط قطریها تولید شده که در آن مکانهای اقامتی قطر مشخص شده است. در حال هماهنگی هستیم تا مراکز اقامتی ما هم در این کارت قرار گیرد و پذیرای مسافران جام جهانی باشیم.
انتهای پیام