امروز: شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 13 ذو القعدة 1446 | 2025-05-10
کد خبر: 573046 |
تاریخ انتشار : 20 اردیبهشت 1404 - 13:33 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری صلح خبر، روزنامه همشهری در یادداشتی با تیتر «دیپلماسی در حوزه تمدنی پارسی» به سفر اخیر عباس عراقچی، وزیر امورخارجه به هندوستان پرداخته و نوشته است؛ تنشی که اگر منجر به جنگ شود، همه را گرفتار و پریشان می‌کند، اما از آن‌سو هیچ کشوری برای پایان این دست درگیری‌ها کاری نمی‌کند؛ زیر […]

به گزارش خبرگزاری صلح خبر، روزنامه همشهری در یادداشتی با تیتر «دیپلماسی در حوزه تمدنی پارسی» به سفر اخیر عباس عراقچی، وزیر امورخارجه به هندوستان پرداخته و نوشته است؛
تنشی که اگر منجر به جنگ شود، همه را گرفتار و پریشان می‌کند، اما از آن‌سو هیچ کشوری برای پایان این دست درگیری‌ها کاری نمی‌کند؛ زیر ا این زخم را کهنه می‌دانند و دوطرف دعوای آن هم تمایلی به میانجیگر نشان نمی‌دهند. این شاید متصورترین نگاه به روزهای پرتنش هند و پاکستان باشد. 

به‌عنوان خبرنگار همشهری در خطرناک‌ترین روزهای تنش چند سال اخیر هند و پاکستان به همراه عراقچی، وزیر امور خارجه وارد دهلی نو می‌شویم، همه‌چیز مرتب است و مردم به‌کار عادی خود مشغولند.
دستفروش‌های معروف هندی مشغول فروش بستنی و آبمیوه‌های معروف خود هستند و توک‌توک‌های زردرنگ دهلی‌نو هم مسافران را در روزهای فوق‌العاده شرجی این شهر جابه‌جا می‌کنند. اثری از وضعیت هراس جنگی مشاهده نمی‌کنید، اما یکی از دیپلمات‌های هندی به ما می‌گوید وضعیت به‌گونه‌ای است که ارتش، مانور در شهر برگزار می‌کند و بخشی از دهلی مخصوصا دهلی جدید بسته است.
هند و پاکستان ۲رقیب سنتی هستند که برای توازن منطقه‌ای حتی خود را مجهز به سلاح هسته‌ای هم کرده‌اند تا در زمان لازم روی هم بمب اتم بکشند. این دو چندبار جنگ تمام‌عیار انجام داده‌اند و نقطه ثقل اختلاف اساسی‌شان جامو و کشمیر است که اکثریت مسلمان دارد و پاکستان معتقد است باید یک کشور مستقل یا به اسلام‌آباد ملحق شود.
ماجرای درگیری جدید که چیزی فراتر از ماجرای جنگ کوتاه‌مدت ۲۰۱۹ است از پلهکام شروع شد؛ زمانی که گروهی به اسم لشکر محمد از شاخه‌های لشکر طیبه در حمله‌ای  حدود ۳۰نفر از گردشگران هندی و خارجی را در این منطقه کشت. دهلی‌نو باور دارد که اسلام‌آباد با تشکیل گروه‌های نیابتی در کشمیر قصد برهم زدن وضعیت را دارد، ولی پاکستان این موضوع را قبول ندارد.
در این وضعیت خوف و رجا بود که عراقچی عزم کرد وارد هند شود؛ البته او از سفر به دهلی‌نو اهداف دیگری هم دارد که لایه‌های پنهان آن در دعوای آشکار هند و پاکستان کم‌رنگ‌تر شده است.
عراقچی در اوایل هفته قبل به اسلام آباد رفت و با آصف منیر، فرمانده ارتش این کشور که نفر اول تصمیم‌گیری پاکستان شناخته می‌شود، دیدار کرد. برخی معتقدند که وزیر خارجه ایران حامل پیام صلح و رفع تنش از اسلام‌آباد به دهلی‌نو است؛ البته ناگفته نماند که این دو همواره رفع تنش  را برنمی‌تابند، اما این بار چراغ سبز به ایران دادند تا ماجرا غائله پیدا کند.
از سوی دیگر ایران و هند کمیسیونی را بعد از ۶سال تشکیل داده‌اند که می‌تواند کلید حل مشکلات اقتصادی، سیاسی و… بین تهران و دهلی‌نو باشد.
عراقچی سعی کرد ۳دستورکار این سفر را در زمان خطر به سرانجام مطلوب برساند. این کارویژه‌ها شامل رفع تنش، برگزاری کمیسیون مشترک و حل مشکلات اقتصادی و تجاری هند و ایران است. اکنون باید دید که این سفر تا چه میزان می‌تواند دیپلماسی تمدنی ایران در شبه‌جزیره هند را به سرانجام برساند.
2727

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید