امروز: چهارشنبه, ۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 جماد ثاني 1446 | 2024-12-25
کد خبر: 87809 |
تاریخ انتشار : 19 خرداد 1395 - 0:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

سیاست > مجلس – علی لاریجانی با حضور در تلویزیون از مصوبات اقتصادی مهم پیشین مجلس و پیش درآمد آتی اینگونه تصمیمات در مجلس دهم سخن گفت. از اینکه چرا برخی از این قوانین تصویب می‌شوند، اما اجرا، نه! به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رئیس مجلس دهم در محل مجلس شورای اسلامی اولین افطار رمضان امسال را باز […]

سیاست > مجلس – علی لاریجانی با حضور در تلویزیون از مصوبات اقتصادی مهم پیشین مجلس و پیش درآمد آتی اینگونه تصمیمات در مجلس دهم سخن گفت. از اینکه چرا برخی از این قوانین تصویب می‌شوند، اما اجرا، نه!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رئیس مجلس دهم در محل مجلس شورای اسلامی اولین افطار رمضان امسال را باز کرد و پس از افطار، گفت‌وگوی ویژه خبری را با حضور دو مجری این برنامه برگزار کرد. بهانه گفت و گو هم آغاز مجلس دهم بود.
در ادامه مشروح این گفت و گو را می خوانید:

بسیاری امید دارند مجلس برای آنها کاری کند. چه برنامه ای دارید که به این امید جواب مثبت دهید؟
با تنوعی که در تخصص نمایندگان است و حدود 32 تخصص دارند و نیروهای تازه نفس، جای امیدواری دارد روی مسایل مهم کشور تمرکز شود. به خصوص با تاکیدات رهبر معظم انقلاب و شرایط کشور. پس از تشکیل کمیسیون‌ها در هفته آینده، نمایندگان روی این مسایل که اقتصاد محور است، متمرکز می‌شوند. مسایل اقتصادی، همکاری قوای مختلف را می طلبد. اولین موضوع، بررسی برنامه ششم است که دورنمایی از 5 سال آینده کشور را ترسیم می کند. موضوع اساسی در این برنامه اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و صادرات است تا ما را از شرایط فعلی که گرفتگی اقتصادی است را خارج کند. همچنین موضوعات فرهنگی و علمی نیز در دستور کار است. مجلس مهیای اقدامات اساسی تر می شود.


مقام معظم رهبری دو مسئله را گفتند، اول ریل گذاری برای دولت و سپس رسیدگی به معیشت مردم، با توجه به کار و تولید. آیا طرحی در مجلس دارید برای پاسخ صریح به این مسایل؟
طرح‌های متنوعی وجود دارد. برخی در مجلس قبل سامان یافته. شاید مهمترین مسئله تسهیل سرمایه گذاری خارجی و داخلی است. امروز وزیر صنعت در مجلس گزارشی داد. اگر توجه کرده باشید رتبه ایران از لحاظ فضای کسب و کار خوب نیست و نشان می دهد مقررات دست و پاگیر است. قانون، بخشنامه ها، آیین نامه ها و دستورالعمل ها باید تسهیل شود تا سرمایه گذاران تشویق شوند. این در مجلس قبل توجه شد. دو قانون تصویب شد. از مسایل دیگر، تشویقهای صادراتی است. باید کمک کنیم شرکتهای صادراتی انگیزه مند شوند و اینجا جای کمک به اقتصاد کشور است. حجم سرمایه گذاری برای اینکه نیروهای بیکار، به سر کارروند، بیش از بودجه متعارف است. لذا باید زمینه جذب سرمایه های دیگر فراهم شود. سوق دادن نقدینگی کشور به کسب و کار و مشوقهای لازم ضروری است. سهم تسهیلات تولید برای خدمات پایین است. باید این شرایط تغییر کند. معلوم است کجا باید تمرکز پیدا کنیم. در بخش تسهیل قوانین، کمیسیونها فعال می شوند و دیگر نیز نظارت است. اصل 44 خوب بود و قانون مادر قوی داشت ولی در اجرا، سقط جنین شد و درست سامان نیافت. وقتی گزارش نظارتی مجمع تشخیص برای اصل 44 آماده شد، از 8 هدف مهم این قانون، در اکثر موارد، موفق نبودیم. چون بخش زیادی از شرکتها به سهام عدالت داده شد ولی هرگز شکل خصوصی نیافت. ظاهرش دولتی نیست، ولی باطنش دولتی است و کارامدی نداشت. بدهی برخی دستگاه ها به وسیله سهام رد شد. این فلسفه اصل 44 نبود.

اصلاح قانون تجارت در 3 مجلس گذشته به تصویب نرسید. آیا در این مجلس به سرانجام می رسد؟
امیدوارم. قانون تجارت قانون مهم و مادر است. حدود 1000 ماده است. در مجلس قبل تصویب شد و به شورای نگهبان داده شد ولی امکان رسیدگی این شورا فراهم نبود. امکان دارد در این مجلس بار 1000 ماده ای کم شود و موادی که لازم است تغییر یابد. این در برنامه ما هست و با دوستان صحبت شده.

رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس دهم عبارت تکان دهنده ای به کار بردند که در فرهنگ احساس ولنگاری می کنم. نشانه این ولنگاری فرهنگی چیست؟ چرا مجلس تاکنون این نشانه ها را ندیده؟
شاید در تعابیر رهبری معظم چند بخش برای مجلس مهم بود. یکی اقتصاد بود که محور آن اقتصاد مقاومتی است. بخش دیگر فرهنگ است و بخش دیگر نیز این است که مجلس، باید دغدغه انقلاب داشته باشد. در بخش فرهنگ، شورای انقلاب فرهنگی، مرجعی برای بررسی های فرهنگی است. قوانین نسبتا خوبی برای بخش فرهنگ داریم. به نظر می رسد با تحولات تکنولوژی دو موضوع اساسی وجود دارد. یکی مردمی کردن فرهنگ و عمومی کردن گسترده فرهنگ و تنوع تولیدات است. در این زمینه گام اساسی برنداشتیم. گرچه مراکز مختلف فرهنگی، علمی، دینی به وجود آمده ولی مردمی کردن یعنی دغدغه را در بطن جامعه قرار دادن. مخصوصا با شرایط جدید، اینقدر تولیدات فرهنگی زیاد شده که اگر بخواهیم از فرهنگ و هویت خود صیانت کنیم باید گامهای بیشتری برداریم. دوم باید عمق مسایل فرهنگی را زیاد کرد. در رادیو تلویزیون تولیدات زیاد است ولی اینها تاثیر در هویت بخشی جامعه دارد یا صبغه سرگرم کنندگی دارد؟ تجربیات خوبی برای تولیدات فرهنگی عمیق است، ولی پشتوانه مالی قوی می خواهد. هم گستره و کمیت باید مهم باشد هم عمق بخشیدن. ولنگاری فرهنگی امری است که مسئولان فرهنگی باید خوب رصد کنند. در تولیدات سینمایی، موسیقیایی و آثاری که در رسانه های رقیب وجود دارند. هم باید کمک بیشتری به تولیدات شود.


زنگ هشدار برای نمایندگان مجلس کی به صدا درآمد؟ مجلس برای تولیدات فرهنگی چه کمکی کرده است؟
کمک کردن به بخش‌های فرهنگی در مجلس، کم نبوده است. فرضا به رادیو تلویزیون کم کمک مالی نشد ولی این که درست مصرف شود هم مهم است. حقوق ها در رادیو تلویزیون ناگهان افزایش یافت. فکر می کنم مدیریت متناسب با جاهای دیگر صورت نگرفت. یکی از بحران‌های صدا و سیما الان بحران مالی است. منبع برای تولید برنامه کم شد. مدیریت رادیو تلویزیون تلاش باید کند برای بخشهای مختلف پول درست کند ولی همه به جای حقوق و مزایا می رود. گسترش نیروی انسانی نیز موضوع مهمی است. این که می شد با 10-12 هزار نفر کار کرد ولی ناگهان تعداد کارکنان این سازمان به 36 هزار نفر رسید مهم است. یک عارضه مهمی در کشور داریم که بزرگ شدن دولت است. این که منابع را خرج امور جاری کنیم فضای تنفس برای کارهای دیگر نمی ماند. کل بودجه کشور بیش از 200 هزار میلیارد تومان بود ولی 10 درصد آن عمرانی بود. این عارضه در فرهنگ هم بود. با توجه به منابع موجود، سهم فرهنگ کم نیست. درست مصرف کردن مهم است. باید کشور را با هزینه زیاد اداره نکنیم. این موضوع در آموزش و پرورش و دانشگاه ها هم هست. همه مسئله البته این نیست. نظارت‌ها خیلی مهم است. یکی از مناقشات بین مجلس و بخش‌های فرهنگی این است که چرا تولیدات فرهنگی قوی نیست؟ باید نظارت‌ها را قوی تر کرد تا کارهای تولیدی در قالب متناسب با فرهنگ به وجود بیاید.

انگار شما دلتان از صدا و سیما خیلی پر است! برگردیم به اقتصاد مقاومتی. از نظر مجلس با چه شاخصی شما اقدامات دولت را می سنجید؟
ما نباید در عناوین گم شویم. اقتصاد مقاومتی چند محور دارد: از جمله رونق تولید، دیگر صادراتی اندیشیدن.

این موضوع برخی جاها تداخل دارد، فولاد صادر می شود ولی به تولیدکننده نمی دهند. محصولات پتروشیمی نیز اینطور است. چه کار باید کرد؟
مسئله قابل بالانس کردن است. باید بهره وری در کشور بالا برود. قاچاق مسئله مهمی است. باید قوانینی که برای قاچاق گذاشتیم را مطالعه کنیم ببینیم کفایت می کند یا نه؟

در مبارزه با قاچاق قانون خوبی تصویب و ابلاغ شد. چرا اجرا نشد؟
نظارت کردیم و مشخص شد در مقام اجرا، دقیق عمل نشد. این نیز موضوعی است. باید دید آیا سهل انگاری بوده یا نوع مجازاتها جواب نداده؟ درباره مواد مخدر هم قانون سفت و سختی داریم ولی موفق نبوده. باید رویکردها در مبارزه نیز تغییر یابد. در قاچاق، بررسی کردیم و دیدیم راه های مبادله فراهم است و این راههای مبادله زمینه ساز قاچاق شده. وقتی سرجمع نگاه می کنیم معضل بزرگتری برای اقتصاد به وجود آورده. یا مناطق آزاد برای صادرات تشکیل شد ولی از بدو تولد برای واردات و قاچاق به کار رفت. برای مبارزه با قاچاق باید ملاحظه کرد قوانین در مقام اجرا، رویکرد متناسبی داشته یا باید تغییر کند. لذا جا دارد روی آن کار کنیم. آمار می دهند سالانه 20 میلیارد دلار قاچاق داریم که می تواند اقتصاد تولید را فلج کند. همه سیاستهای اقتصاد مقاومتی زنجیره به هم تنیده است ولی بخشهایی از آن امهات کار است که باید روی آنها تمرکز شود.

درباره سیاست‌های جمعیتی که در یک دوره ای باعث تهدید شد. درباره خانواده، طرحها و لوایح متعددی داشتیم که یا مسکوت مانده یا به خوبی اجرا نشده یا قیودی دارد که مانع از تقویت کار شده. این قوانین را می بینید؟
در مجلس قبل، محدودیت‌های فرزندآوری برداشته شد. شرایط ازدیاد نسل روی ریل قرار گرفت. پیش نویس قانون دیگری در شورای انقلاب فرهنگی تهیه شده بود که 12 هزار میلیارد تومان بار مالی داشت. با شرایط ما امکان پذیر نیست. با توصیه های رهبری معظم، شرایط ما بهتر شده ولی باید مشوق‌های بیشتری فراهم کنیم. برخی از کشورها برای داشتن 3 فرزند در خانواده ها تسهیلات سنگینی می دهند ولی بضاعت اقتصادی ما الان اجازه چنین تحرکی نمی دهد.

برخی از قوانین مانند حجاب و عفاف چرا اجرایی نشد؟
این قانون مربوط به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است. قانون امر به معروف و نهی از منکر نیز در مجلس تصویب شد. مسایل فرهنگی در جامعه باید به اغنا برسد. باید با جامعه بحث کرد و تشویقشان کرد. نقش کار فرهنگی مهم است. مقداری حوصله می خواهد. با بخشنامه این کارها حل نمی شود. فرهنگ این مشخصه را دارد که بطنی است ولی تاثیر گذاری زیادی دارد.

چرا نمایندگان برای حضور در کمیسیون فرهنگی استقبال نکردند؟
این هم عارضه جدیدی است. وقتی مسایل اقتصادی وجود دارد نمایندگان تمایل به حضور در نهادهایی دارند که مسایل اقتصادی را چابکتر حل کنند. این به معنی نداشتن دغدغه نیست. به معنی این است که بخش‌های دیگر آنقدر فشار می آورد که ذهن نمایندگان را درگیر کرده که هر چه زودتر این مشکلات را حل کنند.

کمیسیون امنیت ملی چالاک حساب می شود؟
تا الان 29 نفر نام نویسی کرده که 8 نفر تعدیل می شوند.


در برنامه ششم، قرار است دولت اصل برنامه را بدهد یا مواد قانونی آن را؟
نباید از لحاظ بنیه مجلس، زود قضاوت کرد. در اقتصاد، باید با تنوع نگاه کرد. افراد متخصص یا باسابقه ای در این زمینه در مجلس داریم. برخی مدیر واحدهای بزرگ صنعتی یا معاون وزیر بودند. یا تجربیات اجرایی و تخصص دارند و استاد اقتصاد بودند. این قضاوت دقیقی درباره بنیه اقتصادی مجلس نیست. درباره برنامه ششم نیز امروز جلسه داشتیم که تکلیف روشن شود. آقایان استدلال می کنند در پیوستها تمام نکات وجود دارد. مجلس استدلال می کند ما قرار نیست پیوستها را تصویب کنیم. قرار است برنامه تصویب کنیم. این دو نظر متفاوت است. بالاخره باید برنامه به مجلس و دولت و مردم گرای روشنی درباره 5 ساله آینده بدهد که قرار است شیب برنامه ها و اولویتهای سرمایه گذاری چه باشد. موادی نیز لازم دارد که تسهیل کننده این اهداف است. یک سری از مواد قوانین برنامه که شامل احکام دائمی است در مجلس قبلی تصویب شده و به شورای نگهبان رفته.

نتیجه جلسات چه شد؟
دو نظر وجود دارد. بهترین نظر این است که دولت لایحه روشنی بدهد. اگر وفاق بین مجلس و دولت درباره دورنمای 5 ساله آینده داشته باشیم شرایط بهتر می شود. اگر بار تدوین برنامه روی دوش مجلس بیفتد، ما باید مولف باشیم.

گزارشی مرکز پژوهشها در سال 92 منتشر کرد که نشان داد 80 درصد سیاستهای اقتصاد مقاومتی در قوانین وجود داشته ولی اجرا نمی شده. چرا قانون ها تصویب می شود ولی به خوبی برای اجرا نظارت نمی شود؟
رهبر معظم تاکید کردند باید روحیه انقلابی برای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد. به صورت روتین، قوانین دیده شده و اگر درست اجرا می شد، وضعیت اقتصادی این نبود. بهم ریختگی اقتصادی مربوط به عدم اجرای درست قوانین بوده. بخشی البته مربوط به تحریمها بوده ولی بسیاری ساز و کار اجرایی بوده که ما را به این روز انداخته. با طرح بنگاه های زودبازده، قرار بود اتفاق مهمی بیفتد. ولی منابع عظیم بانکی را بلعید ولی اتفاقی نیفتاد. در مسکن مهر، این که زمین از بورس دربیاید و قیمت نازل شود برای ارزان شدن مسکن، فلسفه درستی بود ولی نحوه اجرا به قدری بی حساب بود که منابع بانکی به آن سو رفت و چون نبود، نقدینگی چنان افزایش یافت که همه متضرر شدند. برای اینکه اقتصاد مقاومتی ساز و کار دقیقی پیدا کند، نگاه انقلابی داشتن مهم است. یعنی با عقلانیت و برنامه ریزی کار شود و ثانیا از ابتکارات برای برون رفت از مشکلات استفاده شود. در زمان جنگ، رئیس جمهور وقت مزاج لیبرالی داشت و کار پیش نمی رفت. وقتی امام او را کنار گذاشت و روحیه انقلابی حاکم شد، ظرف 2 سال شرایط عوض شد. آن روحیه انقلابی وجود نداشت که تحول به وجود بیاید. در اقتصاد مقاومتی نیز باید از ساختار بوروکراتیک میان بر بزنیم تا وضعیت عوض شود. ستاد اقتصاد مقاومتی برای همین برون رفت از بن بست های بوروکراتیک بود. این روحیه در مجلس دهم نیز هست که زودتر ساختارها شکل بگیرد و روی این موضوع متمرکز شود. موضوع اقتصاد مقاومتی در تمام کمیسیونها اولویت دارد. اگر قرار است قوانین تغییر کند، در همین ابعاد تغییر ایجاد شود.


مسئولیت نظارتی مجلس درباره دستگاه های تصمیم گیر در حوزه فرهنگ چطور است؟ شما به سینما علاقه دارید؟

سینما مستقیم روی اراده جامعه تاثیر می گذارد. ما هم جزء مردم هستیم. ابزارهای نظارتی در این زمینه متنوع است. باید از همه استفاده کرد. بخشی گفت و گوهایی است که کمیسیون فرهنگی و آموزش عالی با بخشهای فرهنگی انجام می دهند. درباره برخی بخشها مانند سبک زندگی باید هم فرهنگ عمومی و هم آموزش فعال شود. گفتگوها و کمک های متناسب با عملیات، باید اجرا شود. باید معلوم شود پولی که می دهیم تبدیل به چه اموری شود. این تاکنون انجام نشده. کمی مشکل است. طاقت دولت در اجرای این مصوبه کم است یعنی فرضا درباره آمایش سرزمین 4 برنامه توصیه کرده، ولی نشد.

شما اصلا به برنامه اعتقاد دارید؟ از برنامه های 5 ساله چه درآمد؟
نداشتن برنامه کار را بدتر می کند. ما هر چه برنامه داشته باشیم مقداری به ما سمت می دهد. اگر برنامه نداشته باشیم همینقدر هم جهت نداریم. داشتن برنامه کمک می کند ذهنها به سمت و سویی حرکت کند. در حوزه فرهنگ نیز کمیسیونها و نظارتهای اولیه موثر است. ابزارهای دیگری مانند ماده 236 هم هست که ممکن است به قوه قضاییه برود. تحقیق و تفحص هم زیاد داشته ایم. در مجلس گذشته 6 گزارش تحقیق وتفحص خوانده شد. مثلا درباره سازمان تامین اجتماعی، خودرو و تولید آن و موانع، گزارش خوانده شد. یک ابزار دیگر سوال از وزرا است. وزیر فرهنگ چندین بار به مجلس آمد و جواب داد. همه اینها کمک می کند. رهبری درباره ولنگاری فرهنگی فرمودند و باید جدی گرفته شود. وزارت فرهنگ، رادیو تلویزیون و بخشهای دیگر باید در کمیسیون فرهنگی حاضر شوند و موضوعات بررسی شود. نقاط کلیدی هم مشخص است. بخش مهم دیگر رسانه های جدید است. نمی شود جامعه را از اینها محروم کرد ولی ساز و کار داشتن مهم است. باید فکر کرد محصولات این بخش متناسب با جامعه باشد و به ارتقای فرهنگی کمک کند.

درباره مالیات که به تولید خیلی فشار آورده قبلا متمرکز بودند ولی در لایحه 95 رشد قابل توجهی را در مالیات تصویب کردید. این را چطور می شود جمع کرد؟
اصل موضوع که کشور باید با مالیات اداره شود درست است. ولی این که در شرایط رکودی، فشار مالیاتی بیاوریم، نتیجه عکس می دهد. باید مالیاتهای بنگاه ها حتی اگر شده تقسیط شود وحتی تسهیلاتی نیز باید قائل شویم. درباره مالیات بر ارزش افزوده، قانون خوبی است ولی این سازو کار به تولید چه کمکی می کند؟ این باعث فشار به تولید کننده شده. به او فشار می آورد چون شده مامور دریافت مالیات. لذا باید در برنامه ششم به ساز و کارهای متین و معقول تری اندیشید که فشار به تولیدکننده وارد نشود.

رفتارهای گستاخانه عربستان سعودی که این روزها شاهد آن هستیم، از بازی با نفت یا برخورد با زائران ایرانی ادامه دارد. آیا برخورد ما با این رفتارها تغییر می کند؟
هیچ وقت منطقه ما اینقدر آشفتگی نداشته و اکثر کشورهای اطراف ما دچار بحران تروریستی هستند. این آتش خیلی از کشورها را از جمله اروپا دچار آسیب کرده. روند جریانات تروریستی رو به سقوط است. شاید از دو دهه قبل تا امروز که جریانات تروریستی در افغانستان متمرکز بود، از لحاظ کمیت و کیفیت گسترش زیادی داشتند. باید نسبت به این پدیده شناخت داشت و نباید کم حوصله گی کرد. سیاست جمهوری اسلامی در مسایل عراق، سوریه، افغانستان و یمن، متین بوده ولی دیگران اشتباهات فاحشی کردند که بحران را شعله ور کردند. جمهوری اسلامی می خواسته اوضاع را آرام کند. روحیه انقلابی ما اقتضا می کرد به داد سایر کشورها برسیم. از لحاظ امنیت نیز این برای ما مهم است که اگر اطراف ما مشکل باشد، مراقب باشیم امنیت خودمان به هم نخورد. علی رغم بحران های شدید فعلی، و با لطف خدا، امنیت خوبی برقرار شد. باید روحیه انقلابی را با صبر و حوصله باید دنبال کرد. جمهوری اسلامی در کل استراتژی متینی در منطقه دارد. این دستاورد مهمی است که باید ادامه پیدا کند.

برخی سیاستهای منطقه ای ما مانند حمایت از مقاومت، چرا باید ادامه یابد؟ دستاورد حمایت از مقاومت تاکنون چه بوده؟
مقاومت، ریشه در بیداری سیاسی منطقه دارد و همه اش به ما مربوط نیست. هشیاری سیاسی در کل دنیا به وجود آمده و جوانها دنبال ایده آل خود هستند. این رویدادی موقت نیست و شیب صعودی دارد. با تسلط نظامی نیز قابل خفه کردن نیست. دموکراسی خواهی خواسته عمومی است و مردم می خواهند به سرنوشت خود حاکم شوند. لذا می بینید روی حضور مردم همه حساسند. آمریکایی ها می خواستند مامور نظامی و قانون اساسی تحمیلی بیاورند، عراقیها نپذیرفتند. تلاش آمریکا و کشورهای دیگر برای انحراف این موضوع، تاثیر دائمی ندارد. مقاومت از بطن زورگویی های منطقه رشد کرد. حزب الله در لبنان کی به وجود آمد؟ وقتی اسراییل لبنان را گرفت مردم گفتند اگر مقاوم نباشیم ما را می بلعند. این سرمایه منطقه است. ما هم حمایت نکنیم، مقاومت هست. هشیاری سیاسی، بستری فراهم کرده که حرکت خود را دارد. ایران این حرکتها را مفید برای آینده بشر می داند و حمایت می کند. این سرمایه مهمی است که نمی شود از منطقه گرفت.

درباره برجام پیش بینی می شد آمریکا در تعهدات خود صادق نیست. مجلس قانون اجرای متناسب و متقابل را تصویب کرد. راهکار دیگری برای نظارت بر برجام وجود دارد؟
این که طرف مقابل نااهلی دارد، دلیل نمی شود ما مسیر مذاکرات را انجام ندهیم. نوع مذاکرات متفاوت می شود.و در صحنه بین الملل همیشه با موجوداتی روبروییم که عهد شکنی می کنند. این به معنی مذاکره نکردن نیست. با فرض این که شیطنت می کنند، مذاکره باید انجام شود. در کل، شرایط برای ایران مفید بود. مسئله هسته ای به بلوغی رسیده بود که باید حل می شد. آمریکایی ها در مسیر اجرایی در دوسه مورد رفتارهای خلاف داشتند. از جمله مسئله روادید که در شورای هسته ای بحث شد و به این نتیجه رسیدیم خلاف است. وزارت خارجه اقداماتی کرد ولی هنوز این مشکل حل نشده و باید پیگیری شود. برخی امور دیگر است که با روح برجام نباید ناسازگاری باشد. از تعبیر خود توافقنامه باید استفاده کنیم و اشکالات را حل کنیم. کمیسیون امنیت ملی روی این مسئله تمرکز می کند. وزارت خارجه باید گزارش دهد. در مجلس قبلی جلساتی برگزار شد. در مجلس جدید به محض تشکیل کمیسیون امنیت ملی، وزارت خارجه باید گزارش دهد. این موضوعی نیست که تمام شود. برای سالها رصد و پیگیری ما ادامه دارد. البته آنها گاهی شعار می دهند. در انتخابات اخیر، کاندیداهای آمریکا حرف های سبکسرانه ای زدند. ما ابزارهای متنوعی داریم که می توانیم آنها را پشیمان کنیم ولی هر چه مسیر را هموارتر برویم بهتر است.

مجلس دهم اصولگراست یا اصلاح طلب؟

مجلس دهم یک مجلس ولایی است و رابطه اش با رهبری عمیق است. همه گروهها نیز به این معتقدند. این ورزیدگی ذهنی را دارد روی مسایل اساسی تمرکز کند. دسته بندی طبیعی در مجلس است، ولی همه گروه ها به بلوغ سیاسی رسیدند که در این کشتی، عارضه های مهمی مانند اقتصاد است که اگر همه به هم کمک کنیم، انشالله شرایط تغییر می کند. این بلوغ باارزشی است. باید روی نقاط اشتراک بیشتر وقت بگذاریم تا روی کشمکش های قبیله ای. البته در مجلس اینها طبیعی است ولی بلوغ سیاسی در برگزیندگان ملت به وجود آمده که روی مسایل اصلی تمرکز کنند.

جمع بندی بفرمایید…
مجلس دهم از یک پتانسیل خوب برخوردار است. باید تلاش شود رویکرد آن نیز آرام و کارشناسی در امور باشد. غوغا و جنجال باید کاهش یابد. در چند روز اخیر با انضباط و توجه به مسایل اصلی، نشانه های خوبی دیدیم. رسانه ها نیز باید کارامدی مجلس در موضوعات اصلی را مورد توجه قرار دهند. گاهی رسانه ها مسایل شاذ را برای جلب مخاطب برجسته می کنند ولی باید توجه کنیم اگر مجلس روی مسایل اصلی انگیزه مند باشد، بسیار مفید است. در کل کشور نگاه مفید دارم و فکر می کنم از گردنه ای عبور کردیم. احتیاج داریم با همگرایی قوای مختلف و اغنای مردمی به موضوعات اصلی و کارافرینی توجه کنیم.

27231

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید