به گزارش صلح خبر، بیستودومین دوره جام جهانی فوتبال از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱) در قطر برگزار خواهد شد و این نخستین بار است که یک کشور مسلمان، در منطقه خاورمیانه میزبان یکی از بزرگترین و پرمخاطبترین رویدادهای ورزشی خواهد بود.
قطریها از سال ۲۰۱۰ تاکنون به مدت ۱۲ سال مشغول آمادهسازی برای برگزاری جام جهانی فوتبال هستند و با هشت استادیوم میزبان این رقابت خواهند بود. زیرساختهای اصلی میزبانی تکمیل شده است، اما نگرانی عمده درباره چگونگی حضور بیش از یک میلیون گردشگر ورزشی در کشوری کوچک در طول کمتر از یک ماه است.
«عمر الجابر»، مسؤول اسکان کمیته برگزاری مسابقات اخیرا در نشستی مطبوعاتی در دوحه تلاش کرد تا نگرانی از وضعیت اقامت مسافران را حین برگزاری جام جهانی کاهش دهد.
وزارت گرشگری قطر نیز اعلام کرده است: این کشور حدود ۳۰ هزار اتاقِ هتل معمولی دارد، اما ۸۰ درصد آنها توسط فیفا برای مهمانان رسمی رزرو شده است. این موضوع سازماندهندگان را مجبور به یافتن گزینههای جایگزین برای اسکان کرده است، از اقامتگاههای خصوصی گرفته تا چهار هزار اتاق در دو کشتی تفریحی که در بندر دوحه پهلو میگیرند.
همچنین یکهزار چادر صحرایی به سبک بادیه نشینها وجود خواهد داشت. شرکت هتلسازی فرانسوی «Accor» نیز بر بیش از ۶۰ هزار آپارتمان مسکونی و ویلا نظارت خواهد کرد که با ۱۲ هزار خدمه موقت کار میکنند.
«عمر الجابر» همچنین اظهار کرده بیش از ۱۳۰ هزار اتاق در طول مسابقات در دسترس خواهد بود که قیمت آنها از حدود ۸۰ دلار شروع میشود. حدود نیمی از خطوط هوایی کشورهای عربی خلیج فارس نیز بیش از ۱۶۰ پرواز روزانه را از کشورهای همسایه انجام خواهند داد و به طرفداران اجازه میدهد بدون نیاز به اتاق در قطر رفت و آمد کنند.
در طول جامهای جهانی گذشته، عموما هواداران امور مرتبط با محل اقامت را خود انجام میدادند، اما برگزارکنندگان مسابقات جام جهانی قطر از دارندگان بلیتها میخواهند که از یک پورتال ویژه برای رزرو اقامت خود در این مسابقات استفاده کنند.
جام جهانی قطر از نظر جغرافیایی متمرکزترین جام جهانی در تاریخ خواهد بود و هر هشت استادیوم کمتر از ۵۰ مایل از یکدیگر فاصله دارند. فیفا اعلام کرده که بیش از ۲۴ میلیون درخواست برای بلیت این مسابقات ۲۸ روزه دریافت کرده و در حال حاضر حدود ۱.۸ میلیون بلیت فروش رفته است و مرحله جدید فروش بلیتها نیز آغاز شده است.
قطر بیش از ۶.۵ میلیارد دلار برای ساخت ورزشگاهها هزینه کرده است، اما این تنها بخش کوچکی از ۲۰۰ میلیارد دلار مبلغ تخمین زده شده است که این کشور برای پروژه مدرنسازی و توسعه چشمانداز ملی ۲۰۳۰ ـ که از سال ۲۰۰۸، دو سال قبل از حضور در جام جهانی آغاز کرد ـ هزینه میکند.
قطر میزبانی از بازیهای آسیایی سال ۲۰۳۰ و المپیک ۲۰۳۶ را نیز در برنامه دارد.
انتهای پیام