به گزارش صلح خبر، عبدالحمید احمدی رئیس انجمن ورزشی نویسان ایران و معاون سابق امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان به تبیین ابعاد مختلف قدرت نمایی ورزشی و سیاسی چینی ها در المپیک زمستانی پرداخت، در یادداشتی به قلم او آمده است:
مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در پکن پایتخت چین با شکوه هرچه تمام تر برگزار شد. به رغم استمرار شیوع کرونا و اومیکرون و دشواری های ناشی از آن چینی ها با برخورداری از تجربه میزبانی بازیهای المپیک تابستانی و زمستانی با تمام توان مصمم به میزبانی این رویداد بزرگ بین المللی بودند و شروع این بازی ها با افتتاحیه ای به یادماندنی نشان از سرمایه گذاری عظیم چین برای قدرت نمایی مجدد در عرصه ورزش جهان بود.
مراسم افتتاحیه بازی ها در حالی برگزار شد که به دلیل برخی تنشهای سیاسی، آمریکا و برخی از کشورها از جمله بلژیک و استرالیا از فرستادن نماینده دیپلماتیک به این بازیها خودداری کردند. در مقابل نمایندگان رسمی ۳۲ کشور از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، عمران خان نخست وزیر پاکستان، پنج رئیس جمهور کشورهای حوزه آسیای مرکزی، حلیمه یعقوب رئیس جمهور سنگاپور، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و چند تن دیگر از رهبران جهان و آنتیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز در این مراسم حاضر بودند.
شی جین پینگ رئیسجمهور چین افتتاح این بازیها را در استادیوم ملی آشیانه پرنده که پیشتر برای بازیهای المپیک تابستانی سال ۲۰۰۸ ساخته شد را اعلام کرد. شی جین پینگ گفت که شعار بازی های ۲۰۲۲ “با هم برای آینده ای مشترک” در ادامه شعار المپیک تابستانی ۲۰۰۸ یعنی “یک جهان، یک رویا” است. کارگردانی مراسم افتتاحیه مجلل و باشکوه این بازی ها نیز برعهده ژانگ ییمو فیلمساز سرشناس چینی بود.
سخنان توماس باخ رییس کمیته بین المللی المپیک در مراسم افتتاحیه نیز حاوی نکات مهمی بود. وی با اشاره به سال نو چینی و نماد آن یعنی ببر، سال ۲۰۲۲ را سال المپیک نیز دانست که نشانه جاه طلبی، شجاعت و قدرت است و گفت: به لطف این جاه طلبی، چین یک کشور ورزش زمستانی با ۲۰۰۰ پیست اسکی و پیست یخ و بیش از ۳۰۰ میلیون نفر ورزشکار فعال و مشارکت کننده در ورزش های زمستانی است. این دستاورد خارق العاده، عصر جدیدی را برای ورزش های زمستانی جهان باز می کند و این مشارکت جهانی به نفع مردم چین و همچنین علاقه مندان به ورزش های زمستانی در سراسر جهان خواهد بود.
رییس کمیته بین المللی المپیک در بخش دیگری از سخنان مراسم افتتاحیه با اشاره به مهمان نوازی چینی ها از نیروهای داوطلب این بازی ها به صورت ویژه تشکر کرد. وی خطاب به آنان گفت: شما از همان لحظه اول ورود با چشمانی خندان و دلگرمی بسیار به ما این حس را منتقل کردید که در خانه خودمان هستیم.
باخ با اشاره به شیوع کرونا و آثار آن در ورزش گفت متأسفانه همهگیری جهانی هنوز برای همه ما یک واقعیت است. بنابراین قدردانی عمیق خود را از کمیته برگزاری بازی های زمستانی پکن ۲۰۲۲ و مقامات دولتی و همه مردم چین اعلام و از تلاش های بی نظیر کارکنان پزشکی، پزشکان، دانشمندان، همه افراد در چین و در سراسر جهان که فراتر از وظیفه برای برگزاری این بازی ها به روشی ایمن کمک کردند ممنون و سپاسگزاریم.
توماس باخ در بخش دیگر سخنان خود خطاب به ورزشکاران المپیکی حاضر در این بازیها گفت شما پس از غلبه بر چالش های بسیار به اینجا رسیده اید و اکنون لحظه شما فرا رسیده است. لحظه ای که آرزویش را داشته اید و لحظه ای که همه ما در آرزوی آن بوده ایم.
اکنون رویای المپیک شما در مکان های ورزشی باشکوه و با حمایت صدها میلیون هوادار ورزش زمستانی چینی به حقیقت می پیوندد. شما ورزشکاران المپیک و همه خانواده بزرگ المپیک و همه ما با احترام گذاردن به قوانین و به یکدیگر نشان خواهیم داد که جهان چگونه خواهد بود. طی دو هفته آینده شما برای کسب بالاترین جایزه با یکدیگر رقابت خواهید کرد و در عین حال در دهکده المپیک زیر یک سقف با هم زندگی مسالمت آمیزی خواهید داشت.
وی به اشاره به اهمیت نقش ورزش در صلح جهانی گفت در دنیای شکننده ما، که متاسفانه در آن تفرقه، درگیری و بی اعتمادی در حال افزایش است، ما به جهان نشان می دهیم که در میدان مسابقه ممکن است رقیبان سرسخت یکدیگر باشیم اما در عین حال با هم در صلح و احترام زندگی کنیم و این ماموریت و فلسفه بازی های المپیک است: گرد هم آوردن انسان ها در رقابتی مسالمت آمیز و اتحاد بشر در عین تنوع رنگ ها و فرهنگ ها و استفاده از ظرفیت ورزش برای پل ساختن بین ملت ها و نه گفتن به ایجاد فاصله و دیوار در مقایل ملت ها. باشد که این فلسفه شما را تشویق کند که همه با هم سریعتر پیش بروید، هدف گذاری بالاتری داشته باشید و قوی تر شوید. و به این ترتیب شما با همان جاه طلبی، شجاعت و قدرت “ببر” به مردم جهان الهام بخش خواهید بود.
و چند نکته پایانی:
نکته اول؛ تحقق برگزاری رویداد المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن در موعد مقرر است که علیرغم شیوع کرونا و اومیکرون و محدودیت های ناشی از آن در سراسر جهان چینی ها توانستند با حمایت کمیته بین المللی المپیک و مشارکت گسترده کشورهای جهان با حضور ۲ هزار و ۸۶۱ ورزشکار از ۹۱ کشور این گام مهم ورزش را با موفقیت برداشته و رویای حضور در المپیک را برای ورزشکاران و علاقمندان پرشمار ورزش های زمستانی محقق سازند.
نکته دوم؛ غلبه بر فضا و جو منفی سیاسی ایجاد شده از سوی آمریکا و برخی کشورهای دنباله رو مبنی بر تحریم دیپلماتیک این بازی ها با بهانه های صرفا سیاسی که نتوانست حتی کمترین تاثیر را در روند اجرا و برگزاری این بازی ها داشته باشد و در مقابل تعداد قابل توجهی از مقامات سیاسی دیگر کشورها نیز با حضور خود در مراسم افتتاحیه بر اهمیت برگزاری آن صحه گذاردند.
نکته سوم؛ استفاده از ظرفیت بالای ورزش در توسعه صلح پایدار و کاهش تنش ها و منازعات سیاسی در بین کشورها و ملت ها است که در این باره می توان به صحبت های رییس کمیته بین المللی المپیک و سخنان روسای دیگر کشورها از جمله رییس جمهور روسیه اشاره کرد که همگی اذعان بر مخالفت با سیاسی شدن ورزش به نفع جاهطلبیهای سیاستمداران و تاکید بر پیشرو بودن کشورها در میزبانی رویدادهای بزرگ ورزشی در جهت توسعه و تداوم صلح در فضای بین المللی داشتند. در همین رابطه انعکاس گفته های پوتین رییس جمهور روسیه در خبرگزاری شین هوا مبنی بر اظهار تاسف از تلاش تعدادی از کشورها برای تشدید سیاسی کردن ورزش که اشتباهی بزرگ و مغایر با روح و اصول منشور المپیک است، بازتاب گسترده ای داشت. پوتین در یادداشت خود تاکید کرده بود که قدرت و عظمت ورزش در این است که مردم را گرد هم میآورد، لحظات پیروزی و سربلندی را برای کشوری به ارمغان میآورد و از رقابت عادلانه، منصفانه و قطعی پیروی میکند.
نکته چهارم؛ بکارگیری آخرین تکنولوژی ها و فناوری های روز در برگزاری رویداد المپیک زمستانی ۲۰۲۲ توسط چینی ها است که گوشه هایی از آن در مراسم شکوهمند افتتاحیه بازی ها به نمایش گذارده شد. نکته مهم دیگر این که چینی ها تصمیم گرفتند برای اولین بار در تاریخ بازیهای المپیک زمستانی به کمک شبکهای از لولهها که از سدهایی در چندین کیلومتر دورتر تغذیه میشوند از برف صد در صد مصنوعی استفاده کنند تا مسابقات در فضای باز به بهترین شکل ممکن برگزار شود. هرچند از این فناوری در رویدادهای قبلی المپیک زمستانی در سوچی و پیونگ چانگ نیز استفاده شده بود اما استفاده صد درصدی چینی ها از آن برای نخستین بار بود که در ۲۰۲۲ محقق شد.
و نکته پایانی نیز آرزوی حضور موفق برای کاروان کم تعداد ورزشکاران ایران در این بازی هاست. امیدوارم ورزشکاران عزیز ایرانی خانم عاطفه احمدی و آقایان حسین ساوه شمشکی و دانیال ساوه شمشکی بتوانند با بکارگیری همه ظرفیت ها و تجارب خود نمایندگان شایسته ای برای مردم ایران هم در بعد فنی و هم در بعد فرهنگی و اخلاقی در بازی های المپیک زمستانی پکن باشند. از سوی دیگر با توجه به حضور وزیر ورزش و جوانان و رییس کمیته ملی المپیک در این بازی ها این امیدواری نیز وجود دارد که ضمن ملاقات و گفتگوی مدیران ارشد ورزش ایران با رییس و مقامات کمیته ملی المپیک برخی چالش ها و سوء تفاهم های فیمابین حل و فصل شده و مسیر ناهموار ورزش ایران در عرصه بین الملل به شرایط مناسب و عادی موردنظر تبدیل شود.
انتهای پیام