امروز: شنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 6 ذو القعدة 1446 | 2025-05-03
کد خبر: 572134 |
تاریخ انتشار : 12 اردیبهشت 1404 - 15:48 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری صلح خبر، حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت‌وگویی به تحلیل شرایط موجود پرداخته و اظهار داشت: تنها دلیلی که باعث شده مسیر تندروی و افراطی گری اسرائیلی‌ها و به ویژه شخص نتانیاهو وارد مرحله نقطی زنی علیه ایران نشود […]

به گزارش خبرگزاری صلح خبر، حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت‌وگویی به تحلیل شرایط موجود پرداخته و اظهار داشت: تنها دلیلی که باعث شده مسیر تندروی و افراطی گری اسرائیلی‌ها و به ویژه شخص نتانیاهو وارد مرحله نقطی زنی علیه ایران نشود این است که ترامپ می‌داند اگر شرایط جنگی در منطقه شکل بگیرد، زمینه‌های همکاری اقتصادی ایالات متحده در منطقه، از بین می‌رود؛ بنابراین آمریکا به دنبال این است که در راستای شکل دهی یک ساز و کار امنیتی در منطقه، از ایران به عنوان یک کشور ناهمسان با مواضع خود، یک کشور همسان بسازد.
 بنابر روایت فرارو، او در ادامه تاکید کرد: آن چه که اکنون مردم ایران را به عنوان “دوست داران مذاکره” توجیه کرده، این است که اگر تنش‌های حوزه سیاست خارجی حل شوند، به تبع آن وضعیت‌های اضطراری در مدیریت سیاسی اقتصادی کشور حل می‌شود. طبیعتا این موضوع می‌تواند عاملی اصلی برای لزوم مذاکره هم باشد چرا که طی سال‌های اخیر به بهانه وضعیت اضطراری، مشکلات زیادی برای مردم ایران به وجود آمده است و متاسفانه نان عده‌ای در حفظ وضعیت اضطراری موجود است. در همین شرایط که وزارت خارجه ایران تصمیم گرفته مذاکرات را گسترش دهد و به گونه‌ای از تهدیدنمایی ایران برای دنیا جلوگیری کند، باز هم میبینیم که افکار و عقاید افراطی علیه مذاکرات مطرح می‌شود. مذاکرات جدی با کشورهای اروپایی و آمریکایی در پیش داریم که باید نهایت دقت را درباره این مذاکرات داشته باشیم. با تروئیکای اروپایی نه با هدف حفظ منافع برجامی، بلکه با هدف پایان دادن به تهدید نمایی ایران مذاکره خواهیم داشت.

او افزود: باید این واقعیت را بپذیریم که کنار گذاشتن اروپا، چین و روسیه از مذاکرات، حاصل یک اراده آمریکایی بود نه ایرانی. به همین دلیل هم است که وقتی وزیر خارجه فرانسه موضعی تند علیه برنامه هسته‌ای ایران اتخاذ می‌کند، بیش از آن که موضعی تند علیه ایران باشد، خطاب به ایالات متحده است. اروپایی‌ها از این که آمریکا آن‌ها را از میز مذاکرات بیرون انداخته ناراحتند، اما، چون نمی‌توانند روی سخن را مستقیم به سمت قدرت برتر خود (آمریکا) بگردانند، روی سخن را به سمت ایران، برگردانده و ایران را تهدید می‌کنند. در این میان گروسی نیز نقش مهمی دارد. گروسی شخصی است که بیشتر نقش تهدید نمایی ایران را بر عهده دارد، او می‌خواهد در سابقه کاری خود در آژانس، پایان دادن به پرونده هسته‌ای ایران به عنوان طولانی مدت‌ترین پرونده موجود در دستور کار روسای آژانس را ببندد؛ بنابراین گروسی از رویکرد فنی خارج شده و در تهدیدنمایی ایران اغراق می‌کند. نتیجه این وضعیت، ضربه زدن به دیپلماسی است و در نهایت وزیر امور خارجه فرانسه نیز از این نشست نهایت سوء استفاده را می‌کند. اما در نهایت، نشست با سران اروپایی، نشستی است که بهانه تهدیدنمایی ایران را از بین خواهد برد.
در مسیر توافق، ایران شرایط استثنایی موجود را تغییر می‌دهد
رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس دهم در ادامه گفت: مذاکرات با ایالات متحده، از موانع دشوار خود به مرور گذشته است، اما این به معنای رسیدن به توافق نیست. اگر ایران با طرفین اروپایی و آمریکایی به یک چارچوب برای کاهش تحریم‌ها برسد می‌توان گفت که عملا مذاکرات به سمت توافق پیش می‌رود و ایران می‌تواند «شرایط استثنایی» موجود را تغییر دهد. شرایط استثنایی همان چیزی است که فقط عده معدودی را نافع می‌کند و برای سایرین جز ضرر و آسیب معیشتی چیزی ندارد. من پیشتر هم تاکید کرده بودم که از نوع رفتار مقامات اسرائیل، می‌توان میزان موفقیت مذاکرات را تخمین زد. هر اندازه اسرائیلی‌ها بیشتر عصبی می‌شوند و سعی می‌کنند با لحن خشمگین‌تر و تنش زا تری صحبت کند، مشخص می‌شود که ما در مسیر مذاکرات روندی رو به پیش را طی می‌کنیم. اسرائیلی‌ها اخیرا مواضعی تند با آمریکا را نیز اتخاذ کرده‌اند و حتی ملاحظات ایالات متحده را نیز در نظر نمی‌گیرند. همه این‌ها نشان می‌دهد اسرائیلی‌ها به دنبال بر هم زدن روند مذاکرات هستند.
او افزود: تنها دلیلی که باعث شده مسیر تندروی و افراطی گری اسرائیلی‌ها و به ویژه شخص نتانیاهو وارد مرحله نقطی زنی علیه ایران نشود این است که ترامپ می‌داند اگر شرایط جنگی در منطقه شکل بگیرد، زمینه‌های همکاری اقتصادی ایالات متحده در منطقه، از بین می‌رود؛ بنابراین آمریکا به دنبال این است که در راستای شکل دهی یک ساز و کار امنیتی در منطقه، از ایران به عنوان یک کشور ناهمسان با مواضع خود، یک کشور همسان بسازد. متاسفانه رفتارهایی که از سوی برخی رسانه‌ها به ویژه در صدا و سیمای ملی درباره مذاکرات و جنگ رخ می‌دهد، نشان می‌دهد کماکان یک طیف در کشور در راستای ضربه به مذاکرات حرکت می‌کنند. با همه این‌ها معتقدم با یک فرایند کاری منسجم ایران به جای یارگیری از اروپایی‌ها به سمت یارگیری از همسایگان خود حرکت کند. ضمام اروپایی‌ها در استفاده یا عدم استفاده از مکانیسم ماشه در دست اروپایی‌ها است. وقتی ایران با آمریکا به توافق برسد، دلیلی ندارد اروپایی‌ها به سمت مکانیسم ماشه حرکت کنند. افزون بر این‌ها من معتقدم ایران باید به سمت صلح و ایجاد دیپلماسی قدرتمند با کشورهای منطقه حرکت کند و توسعه روابط و ساز و کارهای مالی با کشورهای منطقه را نیز در دستور کار قرار دهد.
۳۱۲۲۱۹

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید