امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 558627 |
تاریخ انتشار : 08 آبان 1403 - 13:33 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش صلح خبر به نقل از الجزیره، أمریکا و انگلیس بر «نگرانی عمیق» خود از پروژه تصمیم رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت‌های آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تأکید کردند، این در حالی است که انتقادات اروپایی و فلسطینی نیز به این موضوع افزوده شده است. دیروز، کنست رژیم […]

به گزارش صلح خبر به نقل از الجزیره، أمریکا و انگلیس بر «نگرانی عمیق» خود از پروژه تصمیم رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت‌های آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) تأکید کردند، این در حالی است که انتقادات اروپایی و فلسطینی نیز به این موضوع افزوده شده است.
دیروز، کنست رژیم صهیونیستی به تصویب قانونی که فعالیت آنروا در اراضی اشغالی را ممنوع می‌کند، رأی داد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، ادعا کرد که باید کارکنان آنروا به خاطر آنچه که «فعالیت‌های تروریستی» علیه این رژیم نامید، پاسخگو باشند.
آمریکا درباره این پروژه ابراز نگرانی عمیق کرده و متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه، به خبرنگاران گفت: «ما به اسرائیل گفته‌ایم که نسبت به این قانون پیشنهادی نگرانیم»، و بر نقش «حیاتی» این آژانس در توزیع کمک‌های انسانی در نوار غزه تأکید کرده است.
روندها در انگلیس نیز مشابه بوده، به‌طوری که کر استارمر، نخست‌وزیر این کشور، اظهار کرد که انگلیس «بسیار نگران» تصویب قانونی در کنست رژیم صهیونیستی است که فعالیت‌های آنروا را ممنوع می‌کند.
دیوید لامی، وزیر خارجه انگلیس نیز این اقدام رژیم صهیونیستی را «کاملا اشتباه» توصیف کرد.
اما دولت آلمان این تصمیم را «به شدت» محکوم کرده و در بیانیه‌ای از سوی لوئیز آمتسبرگ، کمیسر سیاست حقوق بشر و کمک‌های بشردوستانه، عنوان کرده است که این اقدام «عملکرد آنروا در غزه، کرانه باختری و قدس شرقی را به طور کامل غیرممکن می‌سازد» و به این ترتیب، کمک‌های انسانی به میلیون‌ها نفر را به خطر می‌اندازد.
حکومت‌های ایرلند، نروژ، اسلوونی و اسپانیا نیز در بیانیه مشترکی، قانون کنست علیه آنروا را محکوم کردند و گفتند که فعالیت آن روا برای میلیون‌ها پناهنده غیرقابل حذف است و این قانون را تهدیدی جدی برای عملکرد سازمان ملل دانسته‌اند.
نخست‌وزیر ایرلند رأی‌گیری در رژیم صهیونیستی را در خصوص ممنوعیت آنروا «فاجعه‌بار و شرم‌آور» توصیف کرد.
سازمان ملل
در این راستا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گفت که اجرای قانون رژیم صهیونیستی «عواقب ویرانگری روی پناهندگان فلسطینی در اراضی اشغالی خواهد داشت و این غیر قابل قبول است.»
وی افزود: «هیچ جایگزینی برای آن روا وجود ندارد. اجرای این قوانین به حل مناقشه اسرائیلی-فلسطینی و صلح و امنیت در کل منطقه آسیب خواهد زد. همان‌طور که قبلاً گفته‌ام، آن روا از ضروریات است.»
فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا، هشدار داد که این اقدام رژیم صهیونیستی «پیشروی خطرناکی» را ایجاد می‌کند و این تصمیم را فصلی جدید از «کمپینی برای تحت تأثیر قرار دادن اعتبار» این آژانس بین‌المللی دانسته است که یکی از اصلی‌ترین بازیگران عملیات انسانی در غزه به شمار می‌آید.
در همین راستا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، اعلام کرد که پروژه قانون صهیونیستی با منشور سازمان ملل و تعهدات رژیم صهیونیستی بر اساس قوانین بین‌المللی در تناقض است.
در سطح عربی، اردن نیز این تصمیم را محکوم کرده و وزارت امور خارجه این کشور آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تعهدات رژیم صهیونیستی به عنوان قدرت اشغالگر در اراضی فلسطینی عنوان کرده است.
فلسطین
جنبش حماس نسبت به رأی‌گیری کنست برای ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی فلسطینی اشغالی، شدیداً مخالفت و آن را محکوم کرده است. و این حرکت را بخشی از جنگ ضد صهیونیستی دانسته است که در جهت تعرض به مردم فلسطین برای حذف حق قانونی آن‌ها در حل شدن قضیه بین المللی‌شان و همچنین حق بازگشت پناهندگان به سرزمین‌های خود را که به‌زور از آن‌ها اخراج شده‌اند، می‌باشد.
از سوی دیگر، حرکت جهاد اسلامی این اقدام کنست را یک روند ادامه‌دار در جنگ نسل‌کشی و سیاست‌های جنایتکارانه صهیونیستی دانسته است.
وزارت امور خارجه فلسطین نیز این قوانین کنست را رد کرده و اقدام اخیر را یک جرم اضافی علیه جامعه بین‌الملل به شمار آورده است.
آن‌ها درباره پیامدهای فاجعه‌بار ممنوعیت فعالیت آن روا بر پناهندگان فلسطینی در نوار غزه، کرانه باختری و قدس هشدار داده‌اند.
نبیل ابو ردینه، سخنگوی ریاست جمهوری فلسطین، در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «ما این قانون اسرائیلی را که مربوط به آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) است رد و محکوم می‌کنیم.»
وی افزود: «این قانون مخالف قوانین بین‌المللی است و تصمیمات سازمان ملل که نماینده مشروعیت بین‌المللی محسوب می‌شود را به چالش می‌کشد… هدف از آن حذف قضیه آوارگان و حق آن‌ها برای بازگشت و جبران خسارت است و ما اجازه نخواهیم داد که این امر اتفاق بیفتد.»
وی خاطرنشان کرد که این تصمیم «فقط علیه آوارگان نیست، بلکه در برابر سازمان ملل و جهانی است که تصمیم به تشکیل آنروا گرفته است.»

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید