امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 4172 |
تاریخ انتشار : 08 تیر 1394 - 11:56 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

با وجود ممنوعیت واردات صورت می‌گیرد فروش میوه‌های خارجی با شکل‌ها و قیمت‌های عجیب و غریب اقتصاد > اقتصاد‌ملی – به رغم هشدار مسئولان وزارت کشاورزی نسبت به مصرف میوه‌های خارجی که واردات‌شان ممنوع است و به صورت قاچاق وارد می‌شوند، بازار میوه و تره‌بار پایتخت مملو از میوه‌هایی است با شکل‌ها و قیمت‌های عجیب و غریب! […]

با وجود ممنوعیت واردات صورت می‌گیرد

فروش میوه‌های خارجی با شکل‌ها و قیمت‌های عجیب و غریب

اقتصاد > اقتصاد‌ملی – به رغم هشدار مسئولان وزارت کشاورزی نسبت به مصرف میوه‌های خارجی که واردات‌شان ممنوع است و به صورت قاچاق وارد می‌شوند، بازار میوه و تره‌بار پایتخت مملو از میوه‌هایی است با شکل‌ها و قیمت‌های عجیب و غریب!

ایسنا نوشت: بازار میوه و تره‌بار با وجود اینکه میزبان انواع میوه‌های بهاره و تابستانه داخلی است، شاهد عرضه میوه‌های ممنوع‌الورود خارجی هم است؛ محصولاتی اعم از سیب و پرتقال تا آووکادو و انواع فلفل که از کشورهای همسایه گرفته تا کشورهای دوردستی همچون برزیل در ویترین مغازه‌ها و سبد کالای مردم قرار می‌گیرند.

میوه‌هایی که چند سالی است واردات‌شان ممنوع است و عرضه‌شان در بازار علاوه بر ضربه به تولید با کیفیت و متنوع داخلی، چیزی جز ورود آفت به باغ‌ها و تهدید سلامت جامعه ارمغان دیگری ندارد و مسئولان هم نسبت به سلامت مصرف آنها ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گونه‌ای که محمدعلی باغستانی میبدی، رییس سازمان حفظ نباتات اعلام کرده است میوه‌های بدون شناسنامه‌ای که از مبادی غیررسمی به کشور وارد می‌شوند می‌توانند هرگونه مخاطراتی از جمله آفت و سموم بیش از حد مجاز داشته باشند و سلامت جامعه را به خطر بیندازند.

طبق تاکید وی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید به صورت جدی پیگیر واردات غیر قانونی میوه باشد و از ورود هرگونه محموله مرتبط با محصولات کشاورزی به کشور جلوگیری کند، چراکه اگر این محصولات از طریقی غیر از گمرک به کشور وارد شوند، قرنطینه‌ای در آنجا نیست و سلامت آن میوه نیز مورد ابهام است.

البته تهدید این میوه‌ها به همین جا ختم نمی‌شود و باغات و درختان ارزشمند و چندین ساله را هم می‌تواند تحت‌الشعاع قرار دهد؛ همانگونه که در پی واردات قاچاق مرکبات طی سال‌های گذشته، مگس میوه و آفت جاروک جادوگر لیموترش مهمان ناخوانده باغات میوه در شمال و جنوب کشور شد و همچنان هم تبعات آن دامن‌گیر تولید و باغداران است و پس از سال‌ها نه تنها این آفات ریشه‌کن نشدند بلکه درختان لیموترش قطع و درختان دیگری جایگزین‌شان می‌شوند.

نکته قابل توجه دیگر در بازار میوه‌های وارداتی، قیمت آنهاست؛ قیمت‌هایی که بعضا چند برابر میوه های داخلی و حتی نوبرانه‌هاست؛ به گونه‌ای که قیمت هر کیلوگرم انبه پاکستانی 14 هزار تومان، گریپ فروت 17 هزار تومان، فلفل کابی ترکیه‌ 15 هزار تومان، فلفل مکزیکی 15 هزار تومان، پرتقال برزیلی 8000 تومان، سیب ترش فرانسوی 17 هزار تومان، گلابی ترکیه 20 هزار تومان، آناناس 21 هزار تومان، کلم قمری برزیلی 11 هزار تومان و آووکادو آفریقایی هر عدد آن 12 هزار تومان است.

در این میان جای سوال است که با وجود گذشت سال‌ها از اعلام ممنوعیت واردات هر گونه میوه به غیر از موز، چرا و چگونه به راحتی از خلأهای قانونی استفاده می‌شود و واردکنندگان به اسم واردات پیله‌وری، مرزهای قانونی کشور را دور می‌زنند و میوه‌های وارداتی ممنوعه و بعضا آلوده را آزادانه در بازار میوه عرضه می‌کنند؟ در این شرایط متولی برخورد با عرضه محصولات ممنوع‌الورود کیست؟ و کدام نهاد باید برای حمایت از تولید ملی و حفظ سلامت جامعه با این امر خلاف قانون برخورد کند؟

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید