امروز: چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 ذو القعدة 1446 | 2025-05-14
کد خبر: 573432 |
تاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1404 - 14:18 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، فرقه داوودیه، جریانی مذهبی با دو شاخهٔ متفاوت، یکی در مسیحیت و دیگری در اسلام، که هر دو تاریخچه و آموزه‌های خاص خود را دارند. در این بررسی، به ریشه‌ها، اعتقادات و رویدادهای مهم مرتبط با هر دو شاخهٔ این فرقه خواهیم پرداخت. سؤال: فرقه داوودیان چه فرقه ای […]

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، فرقه داوودیه، جریانی مذهبی با دو شاخهٔ متفاوت، یکی در مسیحیت و دیگری در اسلام، که هر دو تاریخچه و آموزه‌های خاص خود را دارند. در این بررسی، به ریشه‌ها، اعتقادات و رویدادهای مهم مرتبط با هر دو شاخهٔ این فرقه خواهیم پرداخت.
سؤال:
فرقه داوودیان چه فرقه ای است؟
پاسخ:
بنابر روایت حوزه، فرقه داوودیه به دو گروه اطلاق می شود :
۱. فرقه داوودیه یکی از فرقه‌های دین مسیحی و منشعب از کلیسای ادونتیست[۱]است. این فرقه در سال ۱۸۳۰ در آمریکا توسط فردی بنام ویلیام میلر که کشاورزی انگلیسی بود، پایه‌گذاری شد؛ ولی تا سال ۱۹۵۵ همچنان بعنوان یک فرقه ادونتیست شناخته می‌شد.[۲]
فرقه داوودیه به ظهور منجی باور دارد و برای آن تاریخ ۱۸۴۳ را نیز تعیین کرد. به همین دلیل، این فرقه کم‌کم خود به فرق گوناگونی تقسیم گردید. ادونتیست‌های تبشیری، کلیسای مسیحی ادونت، کلیسای خدا و عیسی مسیح از مهمترین فرق منشعب از داوودیه‌است.[۳]
ورنن وین هوول[۴] رهبر فرقه داوودیه که بعدها نام خود را به دیوید کورش (David Koresh) تغییر داد از مهمترین رهبران این فرقه‌است.[۵]
مابین ۲۸ فوریه ۱۹۹۳ تا ۱۹ اوریل ۱۹۹۳، حدود ۸۰ مرد، زن و کودک که در محل زندگی خود نزدیک شهر Waco واقع در ایالت Texas در صلح و آرامش در حال زندگی بودند، در نتیجه ی عملیات انجام شده توسط دو دستگاه امنیتی ایالات متحده ی امریکا یعنی FBI۲ و ۳ ATF کشته شدند. در این حادثه ۴ نفر از ماموران ATF نیز جان خود را از دست دادند.
گروهی غیرنظامی که در مرکزی مذهبی تحت عنوان Mt. Carmel Center زندگی می کردند و تحت عنوان فرقهی Davidian شناخته می شدند.
ماجرا در ۲۸ فوریه با یورش ناگهانی به شیوه ی جنگی آغاز شد و با شلیک گلوله از هلیکوپتر به سمت اقامتگاه زنها و بچه ها تکمیل شد و به دنبال آن محاصره ی طولانی مدتی آغاز گردید. در ۱۹ اوریل، دولت امریکا تانکها را برای تخریب و نابودی و پخش کردن گاز در ساختمانی که مردم در آن زندگی می کردند، به محل اعزام کرد. دولت آمریکا اعلام کرد که آنها بدلیل نگرانیهای خود از وضع بهداشتی محل اقامت دیویدیان و جلوگیری از آزار و اذیت کودکان توسط David Koresh، رهبر فرقه ی دویدیان و همچنین طولانی شدن مدت زمان ماموریت و محاصره و در نتیجه خسته شدن ماموران FBI، تصمیم به انتشار گاز در محل خانه ی تحت محاصره می گیرد. [۶]تانک ها حفره های بزرگی در دیوارهای ساختمان ایجاد کردند و به سمت آنها هجوم بردند. دولت اعلام کرد که آنها تنها می خواستند با ایجاد حفره در دیوارهای ساختمان و انتشار گاز به داخل، مردم را مجبور به ترک ساختمان کنند اما این در حالی بود که هیچ یک از دیویدیان از ساختمان خارج نشدند.
بعد از هجوم تانکها به سمت ساختمان، آتش سوزی آغاز شد و آتشی بسیار وحشتناک و جهنمی در حدود ۴۰ دقیقه ساختمان را سوزاند و آنرا با خاک یکسان کرد. در حالیکه آنها در حال تماشای شعله های مهیب آتش از تلویزیون بودند، همگان متعجب بودند که چرا دیویدیان از ساختمان غرق در آتش خارج نمی شوند. ۷۵ نفر در آتش کشته شدند.
نگرانی های عمومی بر محور چگونگی مرگ ۳۳ زن، کودک و نوزاد در این حادثه، متمرکز شده بود. بقایا و اجساد آنها در اتاقی بهم چسبیده که آبدار خانه و محل ذخیره ی مواد غذایی بود، پیدا شد. این اتاقی بود که امریکاییان آنرا “انبار بزرگ” نامیدند.
شواهد و مدارک موجود باعث شد تا بعضی از آمریکایی ها به این نتیجه برسند که فرقه ی دیویدیان به عمد توسط دولت امریکا کشته شدند. یک فیلم توسط یک وکیل به نام Linda Thomson در اثبات تعمد دولت آمریکا در کشتار دیویدیان، ساخته شد. فیلم شامل بخشی است که نشان می دهد در پشت ساختمان، از دهانه ی لوله ی یک تانک پخش کننده ی آتش، آتش در حال خارج شدن به سمت ساختمان است. بخش دیگری از فیلم نشان می دهد که کارمندان یونیفورم دار ارتش آمریکا که در محل حاضر بودند و تانک هایی که به تیغه های پهن همانند تیغه های ماشین های برف روب مجهز بودند، آثار و بقایای باقی مانده از آتش سوزی را به سمت خرابه های ساختمان که درحال سوختن بودند، منتقل می کنند. این فیلم و تصاویر در سرتاسر آمریکا پخش شد و موجبات خشم و اعتراض فراوان مردم را فراهم کرد.
دولت آمریکا باز هم تکرار کرد که تانک ها با ایجاد حفره در دیوارهای ساختمان، قصد داشتند تا بدین ترتیب دیویدیان را از ساختمان خارج کنند و راهی برای خروج انها ایجاد کنند اما دیویدیان از انجام این کار سر باز زدند و با ایجاد و قرارگرفتن در آتش، اقدام به خودکشی کردند.
بعضی ها بیان کردند که تصاویر تانک پخش کننده ی آتش گمراه کننده بوده است. آنها می گویند که تانک ها بطور تصادفی با چراغ های نفتی موجود در ساختمان برخورد کردند و در نتیجه ی وجود مواد آتش گیر و همچنین سوخت های رایجی که در منازل نگهداری می شود، آتش سوزی آغاز شده است. فریاد های عمومی برای آغاز بررسی کنگره درباره ی این حادثه بلند شد.دو سال بعد از آتش سوزی ۱۹ اوریل، بمبی در ساختمان Murrah در شهر اوکلاهاما جایی که دفاتر دولتی فراوانی وجود دارد، منفجر شد. رسانه ها و جریان خبری آمریکا، بلافاصله انفجار اوکلاهاما را به معترضین و کسانی که دولت را در هولوکاست واکو مقصر می دانستند، نسبت دادند. معترضین و تظاهرات کنندگان به هولوکاست رخ داده در واکو، اعلام کردند که بمب گزاری در ساختمان Murrah توسط دولت امریکا انجام شده است تا بدین وسیله طبق قانون اساسی زمینه برای خاموش کردن و توقف رسیدگی های قانونی در مورد جنایت واکو، فراهم شود.
در نهایت، پس از گذشت بیش از دو سال از جهنم ایجاد شده در تاریخ ۱۹ آوریل ۱۹۹۳ در واکو، کنگره دادرسی های دراز مدت را آغاز کرد. دادرسی ها به منظور پی بردن به حقیقت و بیان ان تحت هر شرایطی، برگزار می شد. قول داده شده بود که دادرسی ها به جدل و ستیزهای موجود پایان دهد.
اولین شرط برای بررسی و تحقیق جدی درباره ی مرگ مشکوک دیویدیان، بررسی گزارش کالبد شکافی اجساد قربانیان حادثه و مدارک فیزیکی موجود در محل رخ دادن حادثه می باشد اما کنگره گزارش های کالبدشکافی و همچنین بیشتر مدارک فیزیکی موجود را مورد بررسی قرار نداد و انهارا نادیده گرفت. در عوض، کنگره اقدام به دادرسی کردن از یک خبرنگار که کتابی راجع به حادثه ی واکو نوشته بود، کرد.
یکی دیگر از شاهدان دادرسی، دختر نوجوانی بود که ادعا کرده بود توسط David Koresh مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته بوده است. بعدها مشخص شد که این دختر، هرگز در Mt. Carmel Center زندگی نکرده بوده است و شهادت ارایه شده توسط دختر، بوسیله ی یکی از نزدیکان این دختر آماده و به او داده شده است.[۷]
۲. یکی از فرقه های اسلامی نیز به داوودیه معروف است. این فرقه از پیروان ابوسلیمان داود بن علی بن خلف اصفهانی می باشد که در سال ۲۰۱ هجری متولد شد و در سال ۲۷۰ هجری در گذشت . وی ملقب به ظاهری که یکی از ائمه فقهی در اسلام است می باشد به این فرقه «ظاهریه» نیز گفته میشود. داود در روش و مکتب فقهی خود به ظاهر قرآن اکتفا می کرد و هرگز به قیاس و راءی و استحسان روی نیاورد و در مورد اجماع هم، توجه فراوانی به اصحاب رسول اکرم صلی الله علیه و آله داشت و به شدت فقه ایی را که بر اساس راءی و قیاس فتوی می دادند رد می کرد.
داود اصالتا از مردم کاشان ولی تولدش در کوفه بود و در بغداد زندگی میکرد. در حوزه درسی تدریس او چهار صد شاگرد جمع می شدند و او را نوشته هایی است که ابن ندیم در کتاب الفهرست از آنها نام برده است.
داود در شهر بغداد در گذشت و پس از وی کسی که مذهب فقهی او را رواج فراوان داد ابن حرم اندلسی – متوفای ۴۵۶ هجری – بود ابن خرم کتابی در اصول مذهب ظاهریه در هشت جلد به نام «الفقه الظاهریه» تالیف کرده است .
پی نوشت ها:
[۱] . کلیسای مسیحی آدْوِنْتیست، به انگلیسی: S.D.A. CHURCH در ایران نیز این کلیسا وجود دارد .کلیسای فرقهٔ آدْوِنْتیست در تبریز است که به صورت نیمه‌تعطیل درآمده است. آدْوِنْتیست‌های تبریز شاخه‌ای پروتستان از مسیحیان ارمنی ایران هستند که تابع کلیسای آدونتیست‌های روز-هفتم بوده، ولی شمار آنان اندک می‌باشد. این کلیسا در خیابان شهناز تبریز واقع شده است.
[۲] . فارس نیوز. «سوزاندن پیروان «دیویدیه» از وحشیانه‌ترین کشتارهای تاریخ است». بازبینی‌شده در ۷ اکتبر ۲۰۰۹.
[۳] . همان
[۴]. Vernon Wayne Howell
[۵] . فارس نیوز. «سوزاندن پیروان «دیویدیه» از وحشیانه‌ترین کشتارهای تاریخ است». بازبینی‌شده در ۷ اکتبر ۲۰۰۹.
[۶]. دانشنامه دین اسلام. «فرقه داوودیه چیست؟». بازبینی‌شده در ۷ اکتبر ۲۰۰۹.فرقه داوودیه
[۷] . به نقل از ثانیه نیوز
منبع: مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات (حوزه‌های علمیه)

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید