فوتبالی که دیگر ویترین نیست!
در همین خصوص یک کارشناس حوزه ورزش در گفت و گو با صلح خبر خاطرنشان کرد: فوتبال کاشمر بیش از این ویترین ورزش شهر نیست؛ علت آن هم اختلافاتی است که بین اهالی آن رخ داده و حرکتش را کُند و غیرموثر کرده است.
حسن صانعیپور با بیان اینکه فعالیتهای فوتبال و فوتسال کاشمر در سال ۱۴۰۱ با برگزاری مسابقات ماه مبارک رمضان که وقفه سه سالهای داشت، با شورونشاط خاصی آغاز شد، عنوان کرد: وضعیت چمن دو استادیوم آزادی و انقلاب و نحوه آمادهسازی آن، فوتبال شهرستان را تحتالشعاع قرار داد و لیگ دسته یک و لیگ برتر فوتبال کاشمر با حواشی بسیار و وقفههای فراوان برگزار شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر مطالبه اصلی باشگاهها رسیدگی به وضعیت اقتصادی آنان است. از طرفی به علت عدم رعایت نظام باشگاهداری در کاشمر کنترل کمی و کیفی آنان غیرممکن است.
این کارشناس حوزه ورزش با تاکید بر اینکه باید به نحوه برگزاری مسابقات نیز ایراداتی گرفت، افزود: عدم ارائه تقویم ورزشی و مشکلات مربوط به داوران نیز شکل و شمایل مناسبی به فوتبال کاشمر نداده بود. قضایای مربوط به فوتبال کاشمر هم مانع بزرگی برای اجرای برنامههای مربوط به فوتبال و فوتسال شهر تلقی میشود.
وی گفت: در فوتبال رقابت پنهان مدعیانی وجود دارد که به هیچ عنوان متولی فوتبال شهر را قبول نداشته و موضعگیریهای آنان شرایط را برای دستاندرکاران سخت کرده و خواهد کرد.
صانعیپور افزود: به رغم تمام این حاشیهها و مشکلات کارنامه فوتبال و فوتسال کاشمر در مسابقات استانی و کشوری قابل قبول بوده و گواه این مطلب را میتوان در انتخاب کمیته فوتسال به عنوان کمیته برتر استان و اعلام رضایت هیات فوتبال استان از عملکرد هیات فوتبال کاشمر ملاحظه کرد.
وی اظهار کرد: آنچه فوتبال کاشمر را علیرغم داشتن ظرفیتهای بینظیر به لحاظ استعداد در منطقه ناتوان کرده، عدم اتحاد مردان و زنانی است که جملگی داعیه دلسوزی فوتبال و فوتسال شهر را دارند.
والیبال و بیخبری!
وی ادامه داد: والیبال کاشمر بعد از مسابقات ماه مبارک رمضان که با حواشی ریز و درشتی همراه بود، در بیخبری بیسابقهای بهسر میبرد.
این کارشناس ورزشی اظهار کرد: اعم فعالیتهای مربوط به والیبال کاشمر را باید به حضور در مسابقات استان، برگزاری مسابقات جام رمضان روستای فروتقه در بخش آقایان و برگزاری مسابقات گرامیداشت هفته دولت در بخش بانوان اختصاص داد.
بسکتبال و مظلومیت!
وی خاطرنشان کرد: بسکتبال در دهههای ۶۰ و ۷۰ وضعیتی به مراتب بهتر از حال حاضر داشت. اقبال اندک جوانان و نیز عدم توجه کافی به این رشته را باید علت مظلوم ماندن بسکتبال کاشمر دانست.
صانعیپور اظهار کرد: فعالیتهای این رشته علیرغم کملطفیهای موجود را میتوان قهرمانی تیم ولی عصر(عج) در مسابقات ماه مبارک رمضان که از سطح کیفی بالایی برخوردار بود، کسب مقام سوم جام خوشبین در سبزوار، حضور در مسابقات لیگ برتر بسکتبال استان، شرکت تیم بسکتبال بانوان در مسابقات استانی، میزبانی لیگ بسکتبال نونهالان استان و… دانست.
ورزش باستانی، بیهمدلی!
وی عنوان کرد: هرچند آنچه از ورزش باستانی به ذهن تبادر میشود، پهلوانی و جوانمردی است اما ناملایمات سایر ورزشها به ورزش باستانی سرایت کرده و همدلی درخور نام این ورزش وجود ندارد. با این حال زنگ مرشدان باشگاههای قدیمی کاشمر همچنان گوشنواز و نوای یا علی ورزشکاران آنان دلنواز است.
این فعال حوزه ورزش بیان کرد: اهم اتفاقات ورزش باستانی کاشمر را میتوان در برگزاری ویژهبرنامه هیات ورزشهای زورخانهای و پهلوانی، گرامیداشت روز شهرداری و نائبقهرمانی کاشمر در مسابقات پهلوانی و زورخانهای خراسان رضوی خلاصه نمود.
ورزشهای رزمی، در سکوت خبری!
وی خاطرنشان کرد: وضعیت ورزشهای رزمی علیرغم رسانهای نشدن در سال ۱۴۰۱ مناسب بود. در این بین بانوان کاشمر سرآمد مسابقات استانی و کشوری بودند.
صانعیپور گفت: مقام دوم تیم بانوان باشگاه ستارگان شهرستان کاشمر با کسب ۱۶ مدال، افتخارآفرینی دختران تکواندوکار کاشمری در مسابقات هانمادانگ قهرمانی خراسان رضوی و درخشش رزمیکاران کاشمر در بخش آقایان از اهم فعالیت این رشته است.
ورزش بانوان، سرآمد فعالیتهای ورزشی!
کارشناس حوزه ورزش ادامه داد: بانوان کاشمر علاوه بر رشتههای رزمی در رشتههای فوتسال و والیبال، مسابقات خود را در سطح شهرستان و استان برگزار کردهاند. در حقیقت انگیزه مضاعف جامعه ورزشی بانوان شرایط مطلوبی به این بخش داده است.
وی گفت: برگزاری مسابقات شطرنج بانوان گرامیداشت روز دختر، برگزاری مسابقات والیبال گرامیداشت هفته دولت، آغاز فعالیت تیم بسکتبال بانوان و حضور سه نفر از بانوان شهرستان در کلاس مربیگری درجهیک والیبال از اهم فعالیتهای بانوان کاشمری در سال ۱۴۰۱ بود.
از ضلع شرقی چه خبر!؟
اجرای طرح پروژه ضلع شرقی استادیوم آزادی کاشمر امیدواریهای زیادی را نزد ورزشکاران ایجاد کرده است. رئیس مجمع خیرین ورزشیار کاشمر مسئولیت پیگیری این پروژه را به دست گرفت. با این حال موانعی در این بین ایجاد که برطرف شد.
هرچند تا انتهای سال ۱۴۰۱ به جز خطکشی محدوده این پروژه اقدام دیگری صورت نگرفت اما مساعدتهایی از جانب امام جمعه کاشمر در خصوص پیگیری مسائل و تداوم مساعدتها انجام شد. از طرفی بازدیدهای دورهای توسط مدیر کل ورزش و جوانان استان انجام و قول و قرارهایی گذاشته شد. با این حال سرانجام پروژه مذکور مجهول مانده و البته همچنان موانعی نیز وجود دارد.
باشگاهها در پیچوتابهای مسائل اقتصادی!
این کارشناس حضور جوانان تمام دغدغه باشگاههای کاشمر را در هر رشته و حوزهای که فعالیت دارند، مرتبط با مسائل اقتصادی دانست و افزود: پیچوخمهای پرحاشیه توسط هیچ مسئولی جدی گرفته نشده و موجودیت باشگاهها را زیر سؤال برده است.
وی عنوان کرد: باشگاهها در این وضعیت موفق به تشکیل هیاتمدیره و کارگروههای الزامی نشدند و کاملا غیرحرفهای اداره میشوند.
صانعیپور تصریح کرد: میطلبد متولی ورزش و مسئولان شهر و ارگانهایی چون شهرداری و شورای شهر به این موضوع ورود کرده و برنامهای جامع و کاربردی را ارائه بدهند.
حواشی مخرب!
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه ورزش کاشمر دچار حواشی مخرب ریز و درشتی شده است. اگر از فقدان سالن ورزشی استاندارد رنج میبرد، استادیوم پیرش در حالتی اسفناک بهسر میبرد. وضعیت بسیاری از رشتههای ورزشی در حالتی مبهم قرار دارد و مدیران انتصابی اداره ورزش و جوانان قادر نیستند عملکرد مثبتی از خود نشان بدهند و جابهجاییها بدون برنامه صورت میگیرد. این موضوع علتی هم به جز حواشی مخرب ندارد.
این کارشناس حوزه ورزش گفت: تابعیت قانون یا همه یا هیچ که به چندگانگی و اختلافات دامن زده و خواهد زد، همان چیزی است که باید توسط بزرگان شهر رصد و عوامل آن شناسایی شده و تصمیمی درست درباره آن اندیشیده شود.
سایر ورزشها، در سایه تعامل!
فعالیت سایر رشتههای ورزشی بیشتر از آنکه در راستای پیشرفت باشد، در سایه تعامل است. البته باید به درخشش ورزشکاران کاشمری در رشتههایی چون شطرنج، دوومیدانی، بدمینتون، ورزشهای بومیمحلی و روستایی، ورزش جانبازان، بوکس و وزنهبرداری نیز اشاره کرد که حاصل تلاش مضاعف ورزشکاران این رشته بوده و اغلب در سکوت خبری و با عدم پوشش رسانهای همراه شده است.
با این وصف باید گفت: ورزش کاشمر به مدیریت برتر نیازمند است.
انتهای پیام