امروز: یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 28 جماد ثاني 1446 | 2024-12-29
کد خبر: 452050 |
تاریخ انتشار : 05 دی 1400 - 9:20 | ارسال توسط :
0
6
ارسال به دوستان
پ

در پی اعتراضات روز شنبه در خارطوم که به درگیری میان نیروهای امنیتی سودان و معترضان به کودتا منجر شد، انجمن مشاغل سودان (رهبر جنبش‌های اعتراضی) فراخوان مشارکت در تظاهرات روز پنج‌شنبه را صادر کرد. همزمان سازمان ملل از مقامات سودان خواست از معترضان محافظت کنند. به گزارش صلح خبر، به نقل از آناتولی، در […]

در پی اعتراضات روز شنبه در خارطوم که به درگیری میان نیروهای امنیتی سودان و معترضان به کودتا منجر شد، انجمن مشاغل سودان (رهبر جنبش‌های اعتراضی) فراخوان مشارکت در تظاهرات روز پنج‌شنبه را صادر کرد. همزمان سازمان ملل از مقامات سودان خواست از معترضان محافظت کنند.

به گزارش صلح خبر، به نقل از آناتولی، در بیانیه انجمن مشاغل سودان که روز شنبه و در پی اعتراضات خشونت آمیز در پایتخت صادر شد آمده است: نیروهای انقلابی بر عزم خود برای بازپس گیری کامل قدرت و ثروت ملی تاکید دارند و خواستار حضور میلیونی سودانی‌ها در تظاهرات بعدی هستند که ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ برگزارمی‌شود.

در بیانیه مذکور آمده است، از انقلابیون سودان می‌خواهیم به سازماندهی فعالیت ها و تبلیغات برای تظاهرات میلیونی ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ در سراسر سودان ادامه دهند.

همزمان، کمیته مرکزی پزشکان سودان، از زخمی شدن ده‌ها معترض در اعتراضات روزگذشته خبر داد و نیروهای امنیتی این کشور را به حمله به پرسنل پزشکی در یک بیمارستان دولتی در خارطوم متهم کرد.

این کمیته در بیانیه‌ای در صفحه فیس بوک خود اعلام کرد: مقامات و نیروهای نظامی سودان به مراکز بهداشتی بدون توجه به جایگاه و اهمیت آنها ادامه می‌دهند.

این کمیته افزود: حمله به بیمارستان‌ها طبق تمام اسناد حقوق بشری بین المللی ممنوع است.

همچنین کمیته پزشکان سودان اعلام کرد: این کمیته تاکنون ۱۷۸ مجروح را ثبت کرده است که ۸ مورد از آنها با گلوله واقعی مجروح شدند و حال ۳ مورد از آنها ناپایدار است.

مقامات سودان در مورد این اتهام کمیته پزشکان اظهار نظری نکرده‌اند.

سودان از ۲۵ اکتبر گذشته شاهد تظاهرات و اعتراضات گسترده علیه اقدامات عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش و رئیس شورای حاکمیتی از جمله برکناری نخست وزیر وانحلال دولت و شورای حاکمیتی است. در ۲۱ نوامبر، البرهان و حمدوک یک توافقنامه سیاسی را امضا کردند که شامل بازگشت حمدوک به نخست وزیری، تشکیل دولت تکنوکرات و آزادی بازداشت شدگان سیاسی است و دو طرف متعهد شدند که برای تکمیل مسیر دموکراتیک با یکدیگر همکاری کنند.

از سوی دیگر و در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر قطع اینترنت در سودان، سازمان ملل از مقامات این کشور خواست تا از معترضان محافظت کنند و اجازه بازگشت خدمات اینترنتی را بدهند.

ولکر پرتز، فرستاده سازمان ملل به سودان، در توییتی نوشت: “من از مقامات و نیروهای امنیتی سودان می‌خواهم از تظاهرات محافظت کنند. آزادی بیان یک حق بشر است.”

پرتز افزود: “این شامل دسترسی کامل به اینترنت می‌شود. طبق کنوانسیون های بین المللی، هیچ کس نباید به دلیل اعتراض مسالمت آمیز دستگیر شود.”

خارطوم، پایتخت سودان شنبه شاهد تظاهراتی برای تشکیل یک دولت کاملا غیرنظامی و مخالفت با کودتا بود اما با وجود درخواست سازمان ملل، نیروهای امنیتی سودان به سمت تظاهرکنندگان در مجاورت کاخ ریاست جمهوری گاز اشک آور شلیک کردند و با معترضان درگیر شدند.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید