امروز: یکشنبه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 29 شوال 1446 | 2025-04-27
کد خبر: 206388 |
تاریخ انتشار : 25 آبان 1396 - 4:17 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر «این عَلَم عاشورایی به گونه‌ای طراحی شده است که نقوش اسلامی برگرفته از طبیعت، درخت سرو را که سمبل آزادگی و ایستادگی است، در بر گرفته‌اند و زنده‌ بودن حماسه و فرهنگ عاشورا را نمایان می‌کنند.» این‌ها بخشی از صحبت‌های کریم اله‌خانی ـ هنرور تجسمی ـ است که یک […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

«این عَلَم عاشورایی به گونه‌ای طراحی شده است که نقوش اسلامی برگرفته از طبیعت، درخت سرو را که سمبل آزادگی و ایستادگی است، در بر گرفته‌اند و زنده‌ بودن حماسه و فرهنگ عاشورا را نمایان می‌کنند.»

این‌ها بخشی از صحبت‌های کریم اله‌خانی ـ هنرور تجسمی ـ است که یک «علم عاشورایی» را با توجه به ویژگی‌های هنر اسلامی طراحی کرده است.

این هنرور درباره این اثر با نام «علم‌ها زنده‌اند» به صلح خبر گفت: با باوری نیک از فرهنگ آئینی عاشورا تلاش شده تا با زبانی نو تعاملی مثبت میان باورهای انسان، مخاطب،  طبیعت و اثر شکل بگیرد. بنابراین سعی شد، این موضوع با بیانی امروزی‌تر به منظور حفظ و انتقال یک ارزش «دینی،آئینی» محقق شود.

او ادامه داد: با اقتباس از نمونه «علم»ی  که در نیشابور نسل در نسل توسط خاندان علمدار ساخته شده و امروزه به عنوان علم ملی به ثبت رسیده است، به ایده‌ای پرداختیم که در آن حفظ و توجه به ویژگی‌های هنر اسلامی برای بازخوانی دوباره یک مفهوم، محور اصلی است. توجه به مبانی نو در هنر و بهره بیانی جستن از آن‌ها، قابلیتی است که کمک شایانی به ایده‌پردازی کرده است.

اله‌خانی اظهار کرد: همچنین استفاده از قابلیت‌های عناصر طبیعی در این اثر، مانند باد و درخت سرو به عنوان وجوه نمادین در کنار دیگر بخش‌های آن، برای جان بخشی ملموس تر ودرگیر کردن حواس پنجگانه مخاطب بوده است.

اله‌خانی این اثر را به همراهی دانشجویان گروه هنر اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان خلق کرده که اربعین امسال در این دانشگاه نصب شده است.

اثر «علم‌ها زنده‌اند» در محوطه دانشگاه باهنر کرمان

فاطمه السادات احمدیموسوی، صدیقه ارجمند، نرگس اسکندری تریقان، مرجان بهرام پور، هادی بهرام زاده، الهه بهزادی، پدرام پورافغان، منصوره پورجعفری، محدثه پورغلامعلی، سارا تقی زاده شول، سحر توکلی گوکی، شیما جعفری نیا، عاطفه حسنی سعدی، مریم السادات حسینی، آیدا حسینی زاده، فاطمه خورشیدی، زینب راژ، مهسا رویین‌تن، فاطمه سیاهکوهی، زهرا شجاعی، فایزه شرفایی مرغکی، عارفه عسکریچترودی، پریچهر علینقی زاده طلایی، متانت کاشانی، فاطمه کریمی افشار، حمیدرضا مهرپور، رضوان میرزایی ملک آباد، بنینرجس نادری، سارا سادات نعمت اله زاده ماهانی، فاطمه نوروزی راد و حمیده یزدی مکی آبادی دانشجویانی بودند که در ساخت این اثر همکاری کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید