امروز: شنبه, ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 29 جماد أول 1446 | 2024-11-30
کد خبر: 472811 |
تاریخ انتشار : 30 خرداد 1401 - 9:46 | ارسال توسط :
0
5
ارسال به دوستان
پ

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تغییر نظام ارزی دارو، درباره چالش‌های حوزه دارویی کشور اعم از اصلاح قیمت‌ها و کمبودهای دارویی توضیح داد. دکتر بهرام دارایی در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره وضعیت ارز دارو گفت: در سال گذشته برای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در حوزه […]

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تغییر نظام ارزی دارو، درباره چالش‌های حوزه دارویی کشور اعم از اصلاح قیمت‌ها و کمبودهای دارویی توضیح داد.

دکتر بهرام دارایی در گفت‌وگو با صلح خبر، درباره وضعیت ارز دارو گفت: در سال گذشته برای بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در حوزه دارو اقدامات بسیاری انجام شد و رییس جمهور هم مطرح کردند که بحث دارو برای دولت و کشور بسیار مهم بوده و حساسیت هم روی آن زیاد است؛ زیرا هم برای مردم دل‌نگرانی دارد و هم برای صنایع داروسازی که به صورت عددی ۹۸ درصد نیاز دارویی کشور را تامین می‌کنند که رقم قابل توجهی است. باید توجه کرد که داروسازان ما، بین ۲۰ کشور دنیا قرار دارند و می‌توانند داروی خودشان را تامین کنند. این زیرساخت‌ها در حوزه دارویی کشور به راحتی به دست نیامده است.

تصمیم‌گیری در “دارو” با نگاه حمایتی از مردم و صنعت

وی افزود: بنابراین هم با نگاه حمایت از تولید داخلی و هم با نگاه حمایت از مردم باید در حوزه دارو تصمیم‌گیری شود. در واقع در زمستان سال ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه انجام شد و ما درصدد بودیم که بتوانیم یک طرح پایلوت را نیز در پایان سال گذشته اجرا کنیم، اما در هر صورت مجلس شورای اسلامی در پایان سال بودجه را مصوب کرد.

فعالیت ستاد اصلاحات یارانه در حوزه دارو

زمان‌بندی مراحل تغییر نظام ارزی دارو

دارایی درباره سرانجام طرح تغییر نظام ارزی دارو و انتقال ارز دارو به بیمه‌ها در راستای حمایت از مردم، ادامه داد: در این زمینه سازمان غذا و دارو راهبر است. مدیریت ستادی که با عنوان ستاد اصلاحات یارانه در حوزه دارو تشکیل شده، با سازمان غذا و دارو است. همه افراد ذی‌ربط از سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت و … در آن حضور دارند. باید توجه کرد که مراحل تغییر نظام ارزی دارو زمان‌بندی شده و وظایف مشخص شده است و اقدامات لازم در حال انجام است. به عنوان مثال اقدام در زمینه اتباع به وزارت کشور محول شده تا ساماندهی شوند. زیرا اتباع کشورهای دیگر نیز در کشور ما زندگی می‌کنند و به خدمات بهداشتی و درمانی و دارویی نیاز دارند و برایمان مهم است که این افراد هم بتوانند خدمات را دریافت کنند. همچنین تعیین تکلیف افراد فاقد بیمه که البته اخیرا نزدیک پنج میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مردم به صورت رایگان بیمه شدند. بنابراین وظایف مختلف تقسیم‌بندی و زمان‌بندی شده است. در آخرین جلسه‌ای که در این ستاد داشتیم، مشخص شد که کدام یک از زمان‌بندی‌ها به هدف رسیده و در کدام بخش همچنان عقب‌ماندگی داریم. در هر حال درصد بالایی از راه را رفتیم، اما باید توجه کرد که این اصلاحات مربوط به تصمیم دولت و شخص رییس جمهور است و هر زمان که شرایط اقتضا کند، این اتفاق می‌افتد. در عین حال هم در سبد خانوار مردم و پرداخت از جیب مردم بابت دارو افزایشی رخ نمی‌دهد.

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نمایندگان مجلس هم در جلسات ستاد  اصلاحات یارانه در حوزه دارو شرکت می‌کنند، گفت: گزارش این جلسات تا انتهای خرداد ماه به طور کامل به کمیسیون تخصصی در مجلس اعلام می‌شود و اگر نیاز به جلسه مشترک با کمیسیون در این زمینه وجود داشته باشد، برگزار خواهد شد.

به جز اصلاح قیمت سالانه، فعلا تغییری در دارو نداریم 

دارایی تاکید کرد: با این حال باید توجه کرد که تا زمانیکه زیرساخت‌های تغییر نظام ارزی دارو آماده نشود، اتفاقی در حوزه دارو رخ نخواهد داد. بر همین اساس هم سازمان غذا و دارو طبق روال سال ۱۴۰۰ بحث واردات مواد اولیه دارویی و تولید دارو را پیش برده و با همان هزینه‌ها دارو را عرضه می‌کنیم. بنابراین به جز اصلاح قیمت سالانه دارو متناسب با تورم، اتفاقی در حوزه دارو نخواهد افتاد. در زمینه یارانه دارو هم تابع شرایط هستیم و تا زمانیکه زیرساخت‌های لازم به صورت ۱۰۰ درصدی آماده نشود، تغییری ایجاد نمی‌شود.

سیاست‌های غیرواقع‌بینانه و کمبود ۳۰۰ قلمی دارو در دولت قبل

وقتی نه دلاری برای مدیریت دارو بود و نه ریالی

وی گفت: برنامه‌ریزی که دولت قبل در سال ۱۳۹۹ برای سال ۱۴۰۰ در حوزه دارو انجام داد، غیرواقع‌بینانه بوده است. به طوری که مجموعا حدود دو میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی کشور اختصاص دادند. در حالی که نیاز ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نزدیک چهار میلیارد دلار ارز ترجیحی بوده است. هزینه‌ها، بیمه و حمایت‌ها هم به همین صورت حساب شده و بودجه ۱۴۰۰ به همین صورت بسته شده است. حال سال ۱۴۰۰ سالی بوده که قرار بود دولت جدید مستقر شود. دولت قبل باید این چند ماه سال ۱۴۰۰ را به گونه‌ای مدیریت می‌کرد تا دولت جدید بتواند در هنگام آغاز به کارش شش ماه باقی‌مانده را با فراغ بال مدیریت کند، اما عملا نه ریالی در کار بود و نه دلاری. آنچه که در آن زمان وجود داشت، ‌فقط بدهی بود. این اقدامی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد در کل زنجیره تامین دارو اثر گذاشت و باعث شد که برنامه‌ریزی‌ها بر هم بریزد و با کمبودهایی هم مواجه شدیم. ما حتی مجبور بودیم که پول بیشتری مصرف کنیم تا به تعادل برسیم.

دارایی با بیان اینکه سال گذشته بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ قلم کمبود دارو داشتیم، گفت: در حال حاضر هم کمبود داریم، اما به عنوان مثال اکنون ۳۰ قلم از کمبود داروی ما به دلیل عدم تولید شرکت‌های دارویی است که قیمت مناسب ندارند.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید