امروز: دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 15 ذو القعدة 1446 | 2025-05-12
کد خبر: 85860 |
تاریخ انتشار : 08 خرداد 1395 - 13:44 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

دانش > فناوری – ایرنا نوشت: محققان آلمانی در حال تلاش برای ساخت یک سیستم عصبی مصنوعی هستند که به واسطه آن، ربات ها هم درد را حس کنند. این مسئله می‌تواند ربات‌ها را از خطرهای احتمالی دور نگه دارد. هدف از تلاش محققان دانشگاه لایبنیتس هانوفر این است که به ربات ها امکان دهند اشیایی را […]

دانش > فناوری – ایرنا نوشت: محققان آلمانی در حال تلاش برای ساخت یک سیستم عصبی مصنوعی هستند که به واسطه آن، ربات ها هم درد را حس کنند. این مسئله می‌تواند ربات‌ها را از خطرهای احتمالی دور نگه دارد.

هدف از تلاش محققان دانشگاه لایبنیتس هانوفر این است که به ربات ها امکان دهند اشیایی را که می توانند به آنها صدمه بزنند، در محیط اطراف خود تشخیص دهند.
برای مثال اگر بازوی ربات در یک دستگاه گیر کند، احساس درد ممکن است باعث شود که ربات برای رهاسازی خود تلاش کند، همان گونه که انسان به طور غریزی دست خود را از اشیاء تیز دور نگه می دارد.
محققان با بیان این که درد یک سیستم حفاظتی است، می گویند که دوری از منبع درد به فرد کمک می کند آسیب نبیند و از این مکانیسم می توان در ربات ها نیز استفاده کرد، حتی اگر احساس درد آنها مانند انسان ها نباشد.
گرچه هدف اصلی این طرح، حفاظت بالقوه از ربات ها است، اما می تواند امنیت انسان ها را نیز بیشتر کند.
در آینده، احتمالا شمار فزاینده ای از ربات ها شانه به شانه انسان ها مشغول کار می شوند. آموزش به ربات ها برای دوری از برخوردها و حوادث دردناک، احتمال وقایعی را همچون برخورد بازوی یک ربات غول پیکر با سر یک کارگر انسان کاهش می یابد.
محققان در جریان آزمایش ها، بازوی یک ربات را به حسگر کوچکی در نوک انگشت مجهز کردند و آن را با بافت مصنوعی شبیه ساختار پوست انسان پوشاندند.

این حسگر در زمان تشخیص فشار و یا درجه حرارت بالا، احساسات درد را انتقال می دهد و حتی می تواند شدت درد را در مراتب ضعیف، متوسط و شدید طبقه بندی کند.
این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد اما اگر قرار باشد ربات ها به بخش بیشتری از زندگی انسان ورود کنند، تکمیل آن ضرورت پیدا می کند.

۵۴۵۴

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید