نادره رضایی (معاون امور هنری) و بابک رضایی (مدیرکل دفتر موسیقی) در آستانه برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران دو پیام به این جشنواره ارسال کردهاند. به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران امروز پنجم اردیبهشتماه به صورت رسمی در بندرعباس آغاز میشود. در همین راستا پیام معاون هنری […]
نادره رضایی (معاون امور هنری) و بابک رضایی (مدیرکل دفتر موسیقی) در آستانه برگزاری هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران دو پیام به این جشنواره ارسال کردهاند.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران امروز پنجم اردیبهشتماه به صورت رسمی در بندرعباس آغاز میشود.
در همین راستا پیام معاون هنری وزارت فرهنگ به این جشنواره را میخوانید: «نغمات و نواهای هر اقلیم این سرزمین، چون گوهری است که دانه دانه در جغرافیای ایران پراکنده است و در سرپنجه و حنجره خنیاگران و عاشیقها و بخشیها و نغمهپردازان هنرمند، صدای اصیل و کهن ایران به گوش میرسد. از سرناها و قیچکها و دوتارها و تنبورها و چگورها و نیانبانها و نیِ جفتی و هفتبند و هر سازی که در دست پیران قوم به میراثی گرانبها باقی مانده و صدای تاریخ را سر میدهد و راوی روزگاری است که بر آن قوم و دیار رفته و میتوان روزهای حماسه و عشق را در میان اقوام ایرانی با این موسیقی شماره کرد. موسیقی اقوام ایرانی، فصل درخشانی از هنر و فرهنگ شفاهی این مرز و بوم است که قدمتی به قدّ و قواره انسان کهن دارد که در نقش برجستههای تاریخی پیداست و در خوزستان و فارس و سیستان و دیگر جاها ردّ نوازندگان باستانی بر دیوارنگارها نقش بسته و به ما میگوید که موسیقی ایران، چه ریشه سترگی در این خاک دارد.
امروز نیز در هر جای کشور که پا بگذاریم، آواهایی اصیل میشنویم که سینه به سینه تا به امروز آمده و چون جواهریارزشمند به ما رسیده و در حافظه فرهنگی مردمان آن دیار ثبت شده و به مدد فناوریهای ضبط صدا در دهههای اخیر به همت بزرگانی ثبت و ضبط شده و کتابهای پژوهشی بسیاری منتشر شده و در اختیار مردم قرار گرفته است.
جشنواره موسیقی نواحی در هفدهمین ایستگاه به استان هرمزگان و سواحل شگفت انگیز خلیج فارس رسیده و در شهر بندرعباس سایه انداخته است. در منطقهای که خود سرشار از ساز و نواست و میتوان گوش جان سپرد به نغمهها و آوای جنوب و خلیج فارس با آن فرهنگ زبده و فرهیختهای آوازهاش جهانگستر شده است.
در روزهای زیبای بهاری در جنوب ایران صدای ایران را خواهیم شنید. صدای اقوامی که هر یک در کنار دیگری واژه ایران را کامل می کنند و با نواختن سازهایشان سرود ایران را بلندتر از همیشه سرخواهند داد تا نمادی از وفاق و دوستی و مهربانی نه در شعار، بلکه در جریان زندگی باشند.
تلاش بی وقفه همکاران دفتر موسیقی و انجمن موسیقی و همینطور دبیر محترم جشنواره را ارج مینهم و از استاندار محترم هرمزگان و همه مدیران استانی و شهر بندرعباس و همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و همه آنها که کوشیده اند تا جشنواره ای در خور موسیقی رنگارنگ نواحی ایران به اجرا برسد سپاسگزارم.»
موسیقی نواحی ایران، آینهی تمامنمای روح این سرزمین است
متن پیام بابک رضایی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز به این شرح است:
«موسیقی اقوام و نواحی ایران، آینهی تمامنمای روح این سرزمین است؛ از زمزمهی کوهستانهای بلند تا نجوای بیابانهای دوردست، از ترانههای شادمانهی کشتزارها تا نوحههای سوزناک عاشقان دلسوخته. هر نوا، قصهایست که در سینهی تاریخ این دیار جاودانه شده، و هر ساز، صداییست که از دل فرهنگ رنگین و کهن این سرزمین بزرگ برمیخیزد. سرزمینی فراتر از مرزهای جغرافیایی امروزمان که توانسته تاثیر فرهنگ و هنر غنی خود را تا دوردستها گسترش داده و به اعتباری منطقهای و جهانی دست یابد.
به جشنوارهی موسیقی نواحی ایران نباید تنها به مثابه یک رویداد نگریست؛ این جشنواره باید جلوهگاهی باشد برای زنده نگاه داشتن روح و هویت ایرانی و فرصتی است برای همنوایی دلها در آوای وحدتِ هزار رنگِ این سرزمین. اینجا، موسیقی تنها هنر نیست، نفسِ زندگی است، یادگاری از نیاکانی که با نغمههایشان از زمین با آسمان سخن گفتند.
باشد که این جشنواره به یاری هنرمندان پیشکسوت و همت موسیقیدانان جوانتر این حوزه، چونان رودی جاری، این نواها و ترانههای اصیل را به آینده بسپارد و یادآور شود که ایران، سرزمین همیشهزندهی آواها و نواهاست.
در آخر دست تمامی هنرمندان و همکاران عزیزم را که در تحقق این رویداد خجسته نقش داشتند به گرمی میفشارم و از همراهی همدلانه مردم، هنرمندان و مسئولان محترم استان هرمزگان و همت ایشان در برگزاری هرچه بهتر هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در ساحل خلیج همیشه فارس سپاسگزارم.»
انتهای پیام