پارسی وی:مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب روز 13مرداد و یک روز پس از برگزاری مراسم تنفیذ توسط مقام معظم رهبری در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. آنطور که مدیرکل روابط عمومی مجلس میگوید مقدمات و هماهنگیهای لازم برای این جلسه از مدتها پیش آغاز شده و همهچیز برای انجام آبرومندانه مراسم تحلیف آماده […]
پارسی وی:مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب روز 13مرداد و یک روز پس از برگزاری مراسم تنفیذ توسط مقام معظم رهبری در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
آنطور که مدیرکل روابط عمومی مجلس میگوید مقدمات و هماهنگیهای لازم برای این جلسه از مدتها پیش آغاز شده و همهچیز برای انجام آبرومندانه مراسم تحلیف آماده است.مطابق قانون حضور نمایندگان مجلس، اعضای شورای نگهبان و رئیس قوه قضاییه برای برگزاری مراسم تحلیف کفایت میکند. با این حال و براساس رویه سابق معمولا در این مراسم مقامات لشکری و کشوری شامل رؤسای جمهور سابق، رؤسای مجلس سابق، اعضای هیأت دولت، چهرههای سیاسی مطرح و افراد و چهرههای سرشناس سیاسی نیز حضور مییابند.
در این دوره به جز جک استراو انگلیسی که حضورش هنوز در هالهای از ابهام است و از یک سو مرتضی بانک، مشاور حسن روحانی از حضورش در مراسم تحلیف بهعنوان مهمان ویژه خبر میدهد و از سوی دیگر نمایندگان مجلس و برخی افراد در دفتر رئیسجمهور منتخب از حضور او در این مراسم ابراز بیاطلاعی میکنند، سران بیش از 10کشور از 5قاره جهان نیز در مراسم تحلیف رئیس دولت یازدهم حضور خواهند داشت. البته این غیراز سفرای کشورهای خارجی حاضر در تهران است که معمولا اکثر آنان در مراسم تنفیذ و تحلیف حاضر میشوند.
اما غیراز اینها مراسم تحلیف حسن روحانی مهمانان ویژهای هم در داخل دارد. چهرههایی چون هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، علی اکبر ناطق نوری، سیدحسن خمینی، محسن رضایی،عارف و غرضی که 4سال پیش در مراسم تحلیف محمود احمدینژاد حاضر نشدند، حالا و با انتخاب چهرهای معتدل مانند حسن روحانی این رغبت را خواهند داشت تا در کنار خود محمود احمدینژاد که قاعدتا بهعنوان رئیسجمهور سابق مهمان مراسم تحلیف خواهد بود، در مراسم حاضر شوند و زیر سقف خانه ملت دور هم جمع شوند؛ اتفاقی که از آن زمان تاکنون دیگر تکرار نشده است.
5سال پیش بود که علی لاریجانی در کسوت ریاست مجلس هشتم، همایشی را با عنوان «30سال قانونگذاری» برگزار کرد و در آن از تمام رؤسای ادوار مجلس و رؤسای جمهور کشور دعوت کرد تا در این همایش حضور پیدا کنند. این آخرین حضور هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی در مجلس شورای اسلامی بود و پس از آن هاشمی که خود سابقه ریاست مجالس اول تا سوم را در کارنامه دارد فرصت نیافت تا قدم در بهارستان بگذارد.
با این حال علی اکبر ناطق نوری که اتفاقا او هم سابقه 2دوره ریاست مجلس را دارد آخرین بار خرداد سال پیش بود که بهعنوان مهمان ویژه در مراسم افتتاحیه مجلس نهم حاضرشد که البته بلافاصله پس از آنکه رئیسجمهور برای ادای سخنرانی پشت تریبون رفت مجلس را ترک کرد. لاریجانی یکبار دیگر و در سال88 و بحبوحه حوادث پس از انتخابات بخت خودش را برای برگزاری مراسمی مشابه و این بار با نام «شکرانه وحدت» آزمایش کرد که البته تیرش به سنگ خورد تا او افتتاحیه مراسم را با این جمله آغاز کند که «آقای دکتر احمدینژاد و آیتالله هاشمی رفسنجانی تاکنون در این جلسه حضور نیافتهاند که امیدوارم انشاءالله خداوند همه امور را اصلاح کند». حالا و 4سال پس از آن ماجرا بهنظر میرسد که خداوند امور را اصلاح کرده تا مراسم تحلیف حسن روحانی به مراسمی برای نمایش وحدت در خانه ملت تبدیل شود.
همچنین آیتالله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان و اعضای فقها و حقوقدانان این شورا، محمود احمدینژاد بهعنوان رئیسجمهور سابق و آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوهقضاییه از مهمانان ویژه مراسم تحلیف خواهند بود.