سید وحید میرنظامی ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱ در نطق پیش از دستور خود در صحن رسمی شورای اسلامی با اشاره به وضعیت راه آهن اراک اظهار کرد: از آنجا که مجموعه راه آهن، بخش هویتی و بخشی از دیرینگی و حافظه تاریخی شهر است و در دوران مختلف از جمله زمان دفاع مقدس و سازندگی به عنوان موثرترین ناوگان حمل و نقل در منطقه ایفای نقش داشته است، همواره از سوی شهروندان دارای جایگاه ویژه بوده است.
وی گفت: در سوم مردادماه سال گذشته مجموعه راه آهن اراک به عنوان نخستین میراث صنعتی در یونسکو ثبت شد که خود نشان از ارزش جهانی این میراث ماندگار دارد.
میرنظامی تصریح کرد: شکل گیری راه آهن در اراک نه تنها ارزش ارتباطی با دیگر استان ها را به همراه داشت، بلکه سبب نقش بستن یک هویت ملموس از لحاظ ساختار شهری و رویکردی کاملا انحصاری شد و به واقع یک الگوی کامل از نگاه محله محوری است.
وی با بیان اینکه مجموعه شهری راه آهن اراک یک الگوی نوین از تفکر شهرسازی آلمانی در ایران است که به همه نیازهای فنی و منطقه ای با هدف کوتاه کردن مسیرهای دسترسی و ارائه خدمت به شهروندان در ایجاد عدالت اجتماعی پاسخ گفت، افزود: متاسفانه در سالیان اخیر عدم ارائه خدمات شهری به این بخش، سبب دلزدگی ساکنین و فرسودگی محیط شده است.
این عضو شورای شهر اراک بیان کرد: مجموعه خانه های سازمانی راه آهن با بافتی ساده و منطبق با ساختار شهری اراک و فضای سبز در دسترس برای شهروندان و وجود بخش های مختلف چون زورخانه، باشگاه ورزشی، مسجد، مدرسه، بیمارستان، باشگاه خدمات رفاهی و همچنین پاسگاه مستقر جهت تامین امنیت، پارک های جانبی جهت استراحت مسافران، در این ۸۴ سال جزئی از زیست شهر اراک و بخشی از حافظه تاریخی شهر شده و باید مدیریت شهری ضمن کمک به احیای این گنجینه به ارائه خدمات شهری به این نقطه بپردازد و اجازه هرگونه تعرض و تخریب این بافت ارزشمند را ندهد.
وی بیان کرد: تعرض به حریم قانونی راه آهن، تعرض به منافع شهری و تقابل خطوط ریلی با توسعه شهری، عدم روزآمدی با فناوری روز، افزایش قیمت منطقه ای زمین و تغییر رویکرد مردم در کوچ از ویلانشینی به آپارتمان نشینی، نیاز به توسعه سکونتگاه های ویژه کارکنان راه آهن و در دسترس بودن این بخش و جداسازی های نامیمون و دست اندازی های گسترده و عدم توانایی راه آهن در پاسخگویی به نیازهای اولیه کارکنان خود جهت تامین مسکن، مدیریت، این مجموعه را به سمت تقابل با شهر سوق داده و با رفتاری خارج از عرف و قانون اقدام به تخریب بخشی از هویت شهر کند.
میرنظامی تاکید کرد: باید بدانیم زمین به هر شکل و هر نوع که در گذشته واگذار شده، متعلق به شهر اراک بوده و هویت آن را شهروندان اراکی تعیین می کنند. کارکنان راه آهن بخشی از ساکنین این شهر هستند و نمی توان ساکنین یک شهر را به بهانه عدم امنیت، عدم ارائه خدمات شهری یا هر بهانه دیگری از پیوند هویتی ملموس و ناملموس شان جدا کرد.
وی با بیان اینکه مردم شهر اراک با راه آهن زیسته اند و با این منطقه پیوندی عمیق دارند، گفت: شورای شهر و مدیریت شهری باید ارزش این محله الگو را بیش از پیش بداند و به عنوان یک بخش از دیرینگی پایتخت صنعتی ایران پاس بدارد.
این عضو شورای شهر اراک افزود: اعضای شورای شهر نباید اجازه دهند دستگاه ها، نهادها و سازمان ها با نگاه سلبی به تجزیه شهر و از بین بردن روحیه مشارکت جمعی بپردازند.
میرنظامی تاکید کرد: باید یادمان باشد یوسف خان گرجی برای اتحاد بین ۹ قلعه، به تخریب آنها پرداخت و بازار اراک را با محوریت ایجاد پیوند بین ساکنین این ۹ قلعه ایجاد کرد و حال بازگشت به تفکرات واپسگرایانه سبب ایجاد شکافی عمیق در بدنه شهروندی خواهد شد.
انتهای پیام