ششمین اجلاس سران کشورهای عضو کنفرانس «سیکا» با حضور رئیس جمهور کشورمان آغاز به کار کرد. به گزارش صلح خبر، ششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس سیکا (CICA)، صبح امروز پنجشنبه به ریاست قاسم ژومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان و با حضور سید ابراهیم رئیسی و ۱۰ تن دیگر از سران و روسای کشورهای عضو، […]
ششمین اجلاس سران کشورهای عضو کنفرانس «سیکا» با حضور رئیس جمهور کشورمان آغاز به کار کرد.
به گزارش صلح خبر، ششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس سیکا (CICA)، صبح امروز پنجشنبه به ریاست قاسم ژومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان و با حضور سید ابراهیم رئیسی و ۱۰ تن دیگر از سران و روسای کشورهای عضو، دقایقی پیش آغاز به کار کرد.پیش از آغاز رسمی این اجلاس رئیس جمهور قزاقستان ابتدا به شکل جداگانه و بعد به صورت دستهجمعی با حضور روسا و سران حاضر در این نشست عکس یادگاری انداختند.در ششمین نشست سران کنفرانس سیکا، پیشنهاد تبدیل آن به یک سازمان بینالمللی از سوی قزاقستان مطرح و با توجه به توافقات صورت گرفته میان اعضا، به تصویب سران و نمایندگان کشورهای حاضر در اجلاس خواهد رسید.همچنین بیانیه رهبران در زمینه همکاری در مورد امنیت و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات با موافقت همه اعضای سیکا نهایی شده و در این نشست، تصویب خواهد شد.
رئیس جمهور که به منظور شرکت و سخنرانی در ششمین اجلاس سران کشورهای عضو کنفرانس «سیکا» و به دعوت همتای قزاق خود عازم قزاقستان شده بود، شب گذشته با استقبال علیخان اسماعیلوف و سفیر جمهوری اسلامی ایران، وارد آستانه پایتخت این کشور شد.
کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا، به عنوان یک گردهمایی برای تقویت همکاریهای متمرکز بر تضمین صلح، امنیت و ثبات در قاره کهن، در حال حاضر ۲۷ عضو اصلی دارد و ۸ کشور و ۵ سازمان منطقهای و بینالمللی نیز به عنوان ناظر، عضو این کنفرانس هستند.
ششمین اجلاس سیکا در آستانه با حضور روسای جمهور کشورهای ایران، عراق، قطر، قرقیزستان، فلسطین، روسیه، تاجیکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان و به ریاست رئیس جمهور قزاقستان برگزار میشود.
یکی از مهمترین اهداف ششمین نشست سران سیکا، موضوع بررسی و تصویب ارتقای ساختار آن از یک کنفرانس به یک سازمان منطقهای و بینالمللی خواهد بود. قرار است در این زمینه بیانیهای تحت عنوان «بیانیه آستانه در زمنیه تبدیل سیکا» به تصویب رهبران و سران کشورهای عضو برسد. با تصویب سران، روند ارتقای ساختار و تشکیلات و نیز شرح وظایف و ترتیبات منطقهای از وضعیت جاری به یک سازمان تمام عیار منطقهای کلید خواهد خورد.
رئیسی از آغاز فعالیت دولت مردمی در راستای گسترش روابط تجاری، همکاریهای اقتصادی و ارتقای سطح روابط سیاسی با کشورهای همسایه، به تاجیکستان، روسیه، قطر و عمان سفر کرده و در کنار دو سفر به ترکمنستان، پس از وقفهای ۲۰ ساله از آخرین سفر رئیس جمهور ایران به ازبکستان، شهریورماه امسال برای شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای به شهر تاریخی سمرقند در این کشور نیز سفر کرده است.
انتهای پیام