صلح خبر/خراسان رضوی سفیر ژاپن در ایران امروز طی دیدارهایی جداگانه با شهردار مشهد و قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی دیدار و گفتوگو کرد. سید عبدالله ارجائی در دیدار با کازوتوشی آیکوا سفیر ژاپن در ایران بیان کرد: از حضور شما در مشهد که فلسفه وجودی آن مرقد مطهر امام رضا(ع) بوده بسیار خوشحالیم. مشهد […]
صلح خبر/خراسان رضوی سفیر ژاپن در ایران امروز طی دیدارهایی جداگانه با شهردار مشهد و قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی دیدار و گفتوگو کرد.
سید عبدالله ارجائی در دیدار با کازوتوشی آیکوا سفیر ژاپن در ایران بیان کرد: از حضور شما در مشهد که فلسفه وجودی آن مرقد مطهر امام رضا(ع) بوده بسیار خوشحالیم. مشهد در حال حاضر دارای بیش از سه میلیون نفر جمعیت ساکن و حدود ۳۰ میلیون زائر داخلی و خارجی در سال است.
شهردار مشهد با بیان اینکه روابط دیرینه ایران و ژاپن روابطی حسنه است که امیدواریم در دولت جدید نیز ادامه داشته باشد، اظهار کرد: از بخش عمده پیشنهادات شما استقبال می کنم و معتقدم بخش زیادی از این پیشنهادات در زمینه مدیریت پسماند و فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی ژاپن قابلیت اجرایی دارد.
ارجائی تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر مشهد در دوره ششم اعتقاد دارند که باید تسهیلگر فعالیتهای اقتصادی در شهر باشند؛ لذا برنامههای بسیار جدی در این زمینه داریم و امیدواریم بتوانیم همکاریهای خوبی با ژاپن در حوزه اقتصادی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال گذشته سه تفاهمنامه همکاری مشترک میان ژاپن و شهرداری مشهد به امضا رسیده خاطرنشان کرد: این تفاهمنامهها قابلیت تمدید و ادامه کار را دارد.
شهردار مشهد گفت: پیشنهادی عملیاتی داریم تا با همکاری هم بتوانیم زمینه تاسیس یک شرکت مشترک برای ساخت مسکنهای مقاوم و ارزان قیمت را درمشهد فراهم کنیم، خوشبختانه مشهد اکنون از نظر شرایط اقتصادی در وضعیت خوبی است و تقاضا برای مسکن نسبتا بالاست.
ارجائی افزود: همچنین شهرداری مشهد می تواند در زمینههای مدیریت کمپوست، تفکیک زباله و تولید برق از زباله با ژاپن همکاری خوبی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه آمادگی داریم با محوریت وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نشستهایی در سطح کارشناسی میان بخشهای خصوص پیشنهادی ژاپن و معاونت اقتصادی شهرداری مشهد برگزار شود، گفت: دراین نشستها زمینه همکاریهای مشترک میان بخشهای خصوصی ژاپن و مدیریت شهری مشهد بررسی و مشخص شود تا بتوانیم در آیندهای نزدیک شاهد سرمایهگذاری بخش خصوصی ژاپن در مشهد باشیم.
شهردار مشهد اضافه کرد: امیدواریم با رفع تحریمهای ظالمانهای که غرب نسبت به کشور ما روا داشته بتوانیم سریعتر به اهداف مشترکمان برسیم.
ارجائی افزود: معتقدم در نشستهای کارشناسی با معاونت اقتصادی به سرعت میتوانیم در خصوص فعالیتهای بخش خصوصی دو کشور به ویژه در دو حوزه انتقال دانش و تکنولوژی ساخت منازل مسکونی مقاوم که یکی از نیازهای امروز ما است به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه مکانیزه کردن دفع زباله و تولید برق از زباله نیز که جزو علاقمندیهای ژاپن در گذشته نیز بوده است، میتوانید با شهرداری مشهد همکاری مشترکی داشته باشید.
شهردار مشهد با بیان اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای میزبانی سمینار تخصصی با حضور شرکتهای بخش خصوصی ژاپن که آمادگی سرمایهگذاری در مشهد را داشته باشند، گفت: در این سمینار و حاشیه آن میشود موانع سرمایهگذاری کشور ژاپن در ایران را مورد بررسی دقیق قرار داد.
ارجائی اضافه کرد: یکی از شعارهای محوری مدیریت شهری مشهد در دوره ششم این بوده است که مشهد بهشت سرمایهگذاری سالم باشد، امیدوارم این دیدار مطلعی برای همکاریهای جدید بین دو کشور ایران و ژاپن و همچنین شهر مشهد باشد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری مشهد وی افزود: رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط بینالملل شهرداری مشهد مسئول پیگیری ارتباطات مدیریت شهری مشهد با سایر کشورها است که سفارت ژاپن و شهرداری مشهد میتواند از این طریق با مدیریت شهری مشهد ارتباط برقرار کند. نمایندگی وزارت خارجه در مشهد نیز هماهنگیهای لازم در این زمینه را انجام خواهند داد.
آستان قدس کانونی فرهنگی و معنوی برای تمام ادیان الهی است
مالک رحمتی، قائم مقام آستان قدس رضوی نیز در دیدار کازو توشی آیکاوا، به معرفی ظرفیتهای آستان قدس رضوی در حوزههای مختلف فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی از جمله داروسازی، کشاورزی، عمران و زیربنایی پرداخت و اظهار کرد: آستان قدس رضوی آمادگی دارد در حوزههای فعالیت خود با کشور ژاپن همکاری داشته باشد و با توجه به توانمندیهای ژاپنیها در زمینههایی مانند فناوری آب شیرینکن و اقتصاد دیجیتال، این موضوع میتواند از مهمترین پروژههای همکاری طرفین باشد.
وی آستان قدس رضوی را یک نهاد دینی و مردمی و یک کانون فرهنگی بینالمللی برای توسعه معنویت معرفی و بیان کرد: حرم مطهر رضوی سالانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زائر ایرانی و چهار میلیون زائر خارجی است که به امام رضا(ع) متوسل میشوند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: اساس فعالیتهای این آستان مقدس، کارهای عامالمنفعه و مردمی است و این آستان قدسی صرفا متعلق به مردم ایران نیست بلکه متعلق به بشریت و مردم تمام ادیان الهی است.
وی افزود: یکی از وظایف آستان قدس رضوی ایجاد امکانات رفاهی برای زائران امام رضا(ع) است چرا که این آستان با وقف و نذر اهدایی مردم مدیریت میشود و بنابراین باید از محل آن زیارت را برای همه زائران داخلی و خارجی تسهیل کرد.
رحمتی به برخی از خدمات آستان قدس رضوی در دوره کرونا اشاره و تأکید کرد: این آستان مقدس با بهرهگیری از درآمد حاصل از داراییهای موقوفاتی مردمی، همزمان با دوران شیوع ویروس کرونا در حوزههای دارویی، درمانی، تجهیزات پزشکی و تولید واکسن به مردم و بیمارستانهای استان و کشور خدمات چشمگیری ارائه کرد.
وی ادامه داد: نگاه ما به کشور ژاپن یک نگاه استراتژیک و راهبردی است زیرا این ۲ ملت ارتباطی دیرینه با هم دارند و دارای فرهنگ و تمدن تاریخی هستند. ایران و ژاپن در طول تاریخ مورد ظلم و سلطه استکبار جهانی قرار گرفتهاند و زخم خورده از این نظام سلطه هستند ولی هر ۲ کشور با اتکا به فرهنگ کهن و مردم خود با استفاده از تمامی ظرفیتها و توانمندیهای داخلی، در برابر استکبار جهانی مقاومت و مبارزه میکنند.
رحمتی عنوان کرد: برای مبارزه با استکبار جهانی نیاز به هوشمندی و هوشیاری ملتها است، چرا که ابزارهای سلطه بر اساس شرایط زمانی و مکانی توسط استکبار تغییر میکند و برای مبارزه با این نظام ظالمانه، باید نسبت به ابزارهای سلطه شناخت پیدا کرد.
وی اضافه کرد: استکبار برای رسیدن به هدف نامشروع خود متناسب با شرایط از هر ابزاری استفاده میکند؛ در گذشته برای تسلط بر ژاپن از سلاح اتمی استفاده کرد و آن جنایت بزرگ بشری را رقم زد و امروز هم با ابزارهای نوین و جدیدی همچون تحریمهای ظالمانه، بر مردم عزیز ایران فشار میآورد. تحریم ابزاری است که ایران و ژاپن در فواصل گوناگون تاریخی درگیر آن بودند و به خوبی با ابعاد آن آشنایی دارند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: آمریکای جنایتکار از معدود کشورهای استفاده کننده از سلاح هستهای در طول تاریخ است و هیچ کشوری تهاجم اتمی آمریکا به هیروشیما را فراموش نخواهد کرد.
رحمتی افزود: همین آمریکای جنایتکار امروز به بهانه احتمال و امکان استفاده از سلاح هستهای، مردم کشورهای مختلف همچون ایران را با ابزار تحریم، دچار مشکل و محدودیت میکند؛ بنابراین دولتهای ژاپن و ایران باید با اتکا به تجارب گذشته برای مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا با یکدیگر متحد شوند. انتظار میرود دولت جدید ژاپن در این مقوله نقش موثرتری به نفع ملت و مردم ایران ایفا کند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: مقام معظم رهبری بهرهگیری از انرژی اتمی برای ساخت سلاح هستهای را کاملا منع کردهاند و ایران نیز هیچوقت دنبال آن نبوده و نخواهد بود اما استفاده صلحآمیز از این دانش پیشرفته نیاز بشریت و حق همه مردم جهان است.
رحمتی یادآور شد: آمریکا این حقیقت را میداند که ایران همواره همه مقررات بینالمللی را رعایت میکند، اما آمریکا و ایادی آن به دنبال سلطهگری در منطقه هستند و برای رسیدن به آن، به بهانههای واهی همچون احتمال وجود سلاح هستهای، کشورها را مورد تحریمهای همه جانبه و ظالمانه قرار میدهند، اما به دلایل استقامت و مقاومت ملت ایران تاکنون آثار مخرب این تحریمها مدیریت شده است.
رحمتی ابراز امیدواری کرد با روی کار آمدن دولت جدید ژاپن، فصل جدیدی از روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن در عرصههای مختلف از جمله تبادلات علمی، اقتصادی و فرهنگی آغاز شود و دولتهای ۲ کشور با حمایت از هم در برابر استعمار یکجانبه آمریکا همچون گذشته ایستادگی کنند.
بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی کازو توشی آیکاوا نیز در این دیدار با اشاره به روابط دوستانه و دیرینه ایران و ژاپن بر همکاری ۲ کشور در زمینه مقابله با ویروس کرونا با بهرهگیری از تجهیزات مدرن پزشکی، مبارزه با تحریمهای یکجانبه آمریکا، ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از مهاجران افغانستانی مستقر در مرز بین ایران و افغانستان نیز تأکید کرد.
انتهای پیام