فناوری اطلاعات > ارتباطات – ایران نوشت: فعالان کسب و کارهای اینترنتی از اجرایی نشدن آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی و وجود مشکلات فراوان خبر دادند. این فعالان به «ایران» گفتند آییننامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد […]
فناوری اطلاعات > ارتباطات – ایران نوشت: فعالان کسب و کارهای اینترنتی از اجرایی نشدن آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی و وجود مشکلات فراوان خبر دادند.
این فعالان به «ایران» گفتند آییننامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی که درتاریخ 14 تیر 94 به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت رسید با گذشت نزدیک به یک سال هنوز اجرایی نشده و صاحبان این صنف را دچار مشکل کرده است. قرار بود که مراحل صدور پروانه کسب فروشگاه مجازی برای متقاضی بعد از تصویب ،حداکثر ظرف 15 روز انجام شود و این در صورتی است که اجرای این آییننامه به فراموشی سپرده شده است.
جواز کسب ، معضل فعالان اینترنتی
علی رضایی یکی از فعالان عرصه کسب و کار اینترنتی که لوازم خانگی در فضای مجازی میفروشد به «ایران» میگوید: هر کجا که برای دریافت تسهیلات سر میزنیم از ما جواز کسب میخواهند و وقتی میگوییم که از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی «نماد اعتماد الکترونیکی» داریم قبول نمیکنند و فقط روی بحث جواز و پروانه کسب تأکید دارند بنابراین ادامه کار ما دچار مشکل شده است.
وی میافزاید: به نظر میرسد اگر آیین نامهای که تیرماه گذشته تصویب شده به مرحله اجرا برسد به نوعی موانع کار ما حل خواهد شد و از آنجا که مسئولان بر روی رشد کسب و کارهای اینترنتی تاکید دارند باید به نوعی به دنبال رفع موانع کار باشند.
مصطفی فروغی دیگر فعال در کسب و کار فضای مجازی که فروشگاه اینترنتی دارد نیز به موانع نداشتن جواز کسب اشاره کرده و به «ایران» میگوید: وقتی برای بیمه مراجعه میکنیم از ما فقط جواز و پروانه کسب میخواهند ، از این رو دچار مضیقه شده ایم.
کسمائیان دیگر فعال در کسب و کار فضای مجازی نیز صحبت های دو همکار خود را تکرار کرده و میافزاید: پراکندگی کار و وجود قوانین زیاد فعالان این عرصه را دچار مشکل کرده است. بارها از مسئولان خواستهایم که کارها را در یکجا و یک سازمان متمرکز کنند تا به راحتی و در حداقل زمان انجام شود. درباره مشکلات مطرح شده فعالان در کسب و کار فضای مجازی، «ایران» به سراغ «رضا الفت نسب» دبیر انجمن کسب و کارهای اینترنتی رفت تا ببیند که این انجمن از مشکلات اعضای انجمن خود خبر دارد که وی مشکلات پیش آمده را تأیید کرده و به «ایران» میگوید: اعضای کسب و کارهای اینترنتی برای هر کاری به هر نهاد و سازمانی که مراجعه میکنند آنها نماد اعتماد الکترونیکی را مدرک کافی برای بیمه کردن، مالیات و … نمیدانند و از صاحبان کسب و کار اینترنتی جواز و پروانه کسب و کار در فضای مجازی طلب میکنند در صورتی که این قشر پروانه کسبی که دیگر کسب و کارها دارند رادر اختیار ندارد.
وی میافزاید: بیش از 17 هزار کسب و کار اینترنتی برای دریافت تسهیلات خود منتظر جواز کسب و کار هستند تا بتوانند کارهای خود را انجام دهند.
رضا الفت نسب میافزاید: البته بعد از پیگیریها، وزارت صنعت و معدن و تجارت برای رفع مشکل پروانه کسب چاره ای اندیشید ، به عبارتی با حضور نهادهای مختلف دستاندرکار از جمله مرکز امور اصناف و بازرگانان ایران، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و … آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی را در تیرماه سال 94 تصویب کرد و به امضای وزیر صنعت و معدن رسید ولی متأسفانه هنوز این آیین نامه که راهگشا و از بین برنده سد راه و موانع پیش روی کسب و کارهای اینترنتی است، اجرایی نشده است.
وی در ادامه میگوید: براساس تصمیمهای گرفته شده ، تمامی فعالان کماکان نماد «اعتماد الکترونیکی» برای فعالیت در فضای مجازی و شناسایی سایتهای معتبر از غیرمعتبرخواهند داشت و باید این نماد را از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دریافت کنند ولی مقرر شد افرادی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند با مراجعه به اداره امور اصناف نسبت به دریافت مجوز اقدام کنند ولی هنوز این کار عملی نشده است و نمیدانیم گره کار کجاست.
رفع موانع تنها با همکاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی
برای دانستن اینکه چرا آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی با وجود تصویب و امضای وزیر صنعت و معدن هنوز اجرا نشده است با مرکز اصناف و امور بازرگانان ایران تماس گرفتیم که یک کارشناس که نخواست نامش برده شود در این باره به «ایران» میگوید:برای اجرایی شدن آیین نامه باید دو مرکز یعنی مرکز اصناف و امور بازرگانان با مرکز توسعه تجارت الکترونیکی هماهنگ شوند تا بتوانند آن را اجرا کنند و از آنجایی که دو سایت این دو مرکز دارای تعاریف گوناگونی است ، باید یکسانسازی شود یعنی سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی همسطح سایت مرکز اصناف که دارای رتبه بالاتری است، ارتقا یابد ولی هنوز از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این یکسان سازی و ارتقا انجام نشده است تا بتوان با متمرکزسازی آیین نامه را اجرایی کرد و روند کار اعطای پروانه کسب فضای مجازی را سرعت بخشید.
این کارشناس میگوید: وزارت صنعت و معدن قصد دارد اجازه دهد تا انجمن کسب و کارهای اینترنتی به «اتحادیه» ارتقا یابد و کارهای اجرایی صنف خود همچون اعطای پروانه کسب و کار را مانند هر اتحادیه دیگری با نظارت دولت انجام دهد تا وزارت صنعت و معدن به کار سیاستگذاری خود رسیدگی کند چرا که کار این وزارت و سازمان های آن ، کار اجرایی نیست و از این رو تصمیم گرفته شد که ضمن باقی ماندن اعطای نماد اعتماد الکترونیکی، سایتها پروانه کسب و کار نیز دریافت کنند.
این کارشناس معتقد است مرکز توسعه تجارت الکترونیکی باید آن دسته از کسب و کارها مانند بانکها و دانشگاهها را که از شمول قانون نظام صنفی خارج هستند مجزا و به مابقی کسب و کارها براساس شرایط احراز شده نماد اعتماد بدهد و سپس به سایت مرکز اصناف و امور بازرگانان برای ممیزی معرفی کند.
وی میافزاید: مقرر شد سایتهایی که از سوی مرکز توسعه تجارت نیز لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت کردهاند جواز کسب دریافت کنند ولی آنهایی که تازه میخواهند اقدام به کسب و کار در فضای مجازی کنند باید بعد از دریافت جواز کسب و کار اقدام به دریافت نماد کنند و برای اینکه موازی کاری برای ارائه مدارک صورت نگیرد بهتر است از اطلاعات مرکز اصناف و امور بازرگانان که کاملتر است، استفاده شود.
وی معتقد است با این کار متمرکزسازی صورت میگیرد، موانع زائد زیادی حذف میشود و صاحبان کسب و کار اینترنتی میتوانند با دریافت مجوز کسب و کارهای اینترنتی که نیاز آنها است به سازمانهای مختلف برای بیمه، مالیات و دریافت تسهیلات مراجعه کنند و ضمن انجام کارهای خود با تبدیل شدن انجمن به اتحادیه، کارهای خود را در اتحادیه متمرکز کرده و آنها را مستقل انجام دهند.
این کارشناس ابراز امیدواری کرد که هر چه سریع تر مشکلات پیش روی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی حل شود تا ضمن رفع مشکلات پیش روی کسب و کارهای اینترنتی، انجمن تبدیل به اتحادیه شود. چرا که این آیین نامه در راستای افزایش اعتماد به تجارت الکترونیک در بخش فروشگاه های مجازی مصوب شده است.در این آیین نامه نحوه ثبت تقاضا، احراز هویت متقاضیان و دیگر مراحل صدور پروانه کسب فروشگاههای مجازی آورده شده است و متقاضیانی که درخواست پروانه کسب دارند باید شرایط عمومی و اختصاصی آیین نامه را دارا باشند.
به هر حال با تمامی موارد گفته شده باید منتظر ماند و دید که آیا مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در برداشتن موانع از سر راه کسب و کارها در فضای مجازی اقدامی خواهد کرد.
5656
Let’s block ads! (Why?)
RSS