امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 89128 |
تاریخ انتشار : 24 خرداد 1395 - 11:48 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:شاید قدم زدن در میان مغز انسان، مفهومی علمی تخیلی به نظر برسد، اما با ساخت این تصاویر هولوگرامی سه‌بعدی، متخصصان اعصاب می‌توانند به صورت مجازی این‌کار را انجام داده و جزئیات درون مغز انسان را با دقتی بالاتر مشاهده کنند. براساس گزارش يورونيوز، اولین تصوير سه‌بعدی هلوگرامي از شبکه عصبی مغز […]

دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
شاید قدم زدن در میان مغز انسان، مفهومی علمی تخیلی به نظر برسد، اما با ساخت این تصاویر هولوگرامی سه‌بعدی، متخصصان اعصاب می‌توانند به صورت مجازی این‌کار را انجام داده و جزئیات درون مغز انسان را با دقتی بالاتر مشاهده کنند.

براساس گزارش يورونيوز، اولین تصوير سه‌بعدی هلوگرامي از شبکه عصبی مغز انسان در بیمارستان ملی اعصاب و جراحی اعصاب در لندن تهیه شد، فناوری جدید كه سازندگانش معتقدند تاثیر قابل‌توجهي در دانش پزشکی خواهد داشت و تشخيص و درمان طیف وسیعی از اختلالات عصبی را برای پزشكان ممکن خواهد‌كرد. پژوهشگران می گویند این تصویر هلوگرافيك با شناسایی رشته‌های عصبی مغز و به واسطه محاسبه ميزان حرکت مولکول آب در ماده سفید مغز تهیه شده است.

دکتر باسل رضا، جراح و متخصص اعصاب این بیمارستان-دانشگاه با اشاره به ظرفیت اين فناوری می گوید اگر بخش‌هایی از مغز از بین رفته و یا دچار التهاب یا عوارض پس از سکته مغزی شده‌باشد، مي‌توان با استفاده از تصوير هولوگرام تاثیر آناتومیک اين آسيب را در بافت و ساختار نواحی مجاور ببينيم. نه تنها ناحیه آسیب دیده مغز، بلکه شبکه عصبی مرتبط با بخش آسیب دیده اهمیت دارند. با این فناوری از وضعیت رشته های عصبی تحت تاثير بخش آسیب دیده مغز آگاه می شویم.

پروژه خلق تصوير هلوگرام پزشكي با حمایت مالی بخش نوآوری و تحقیقات اتحادیه اروپا و در بیمارستان ملی اعصاب و جراحی اعصاب در لندن انجام می‌شود. به گفته محققان اين مركز مغز ساختار سه‌بعدی فوق‌العاده پیچیده‌ای دارد. گاهی توصیف و درک ارتباط‌های عصبی در مغز بسیار مشکل می‌شود. دیدن این مجموعه به شیوه سه‌بعدی می‌تواند میانبری در آموزش پزشکی باشد و فراگیری این دانش را ساده‌تر ساخته و درعين حال تقویت کند.

مرحله بعدی افزوده شدن تصاوير ویدیویی هولوگرامی به مکانیزم‌های پرتونگاری پزشکی مانند سی تی اسکن، ام آر‌آی و سونوگرفی خواهد بود.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید