ریزگردها با میراث کهن ما چه میکند؟ مدیر پایگاه پژوهشی شوش گفت: باید مطالعه دقیقی بر روی گرد و غبارها صورت گیرد تا اسیدی بودن یا نبودن آنها مشخص شود، اما هنوز مطالعه دقیق روی آن صورت نگرفته است. مدیر پایگاه پژوهشی شوش درباره تاثیر گرد و غبار بر آثار تاریخی گفت: تا ماهیت […]
ریزگردها با میراث کهن ما چه میکند؟
مدیر پایگاه پژوهشی شوش درباره تاثیر گرد و غبار بر آثار تاریخی گفت: تا ماهیت ریزگردها مشخص نشود، نمیتوان برای حفاظت از بناها در برابر آن کاری کرد.
محمدحسین ارسطوزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: عوامل انسانی و طبیعی دو عاملی هستند که موجب عارضه بر آثار تاریخی میشوند. عوامل طبیعی میتواند موجب خارج شدن بنا و اثر تاریخی از تعادل شوند.
او بیان کرد: گرد و غبارها اگر اسیدی باشند یا عامل شیمیایی در آنها باشد، در نتیجه بنا تحت تاثیر آن عامل شیمیایی قرار میگیرد و به تدریج تخریب میشود.
مدیر پایگاه پژوهشی شوش گفت: باید مطالعه دقیقی بر روی گرد و غبارها صورت گیرد تا اسیدی بودن یا نبودن آنها مشخص شود، اما هنوز مطالعه دقیق روی آن صورت نگرفته است.
او توضیح داد: ما در شوش آزمایشگاهی مجهز داریم و یکی از کارهایی که انجام میدهیم، پایش عوامل آسیبرسان طبیعی و بررسی آنها است.
ارسطوزاده ادامه داد: باید بر اساس رفتارشناسی اثر به راهکارهای مناسب برای مقابله با گرد و غبار بپردازیم. همچنین تا زمانی که ماهیت آسیب را متوجه نشویم، نمیتوانیم نسخه مناسبی برای حفاظت از آثار تاریخی بپیچیم.