امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 512682 |
تاریخ انتشار : 02 مرداد 1402 - 17:53 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

وزارت خارجه روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور به همراه همتایانش از ارمنستان و جمهوری آذربایجان در نشست فردا (سه‌شنبه) درباره تنش‌ها در قره‌باغ و آماده‌سازی قرارداد صلح میان باکو و ایروان گفت‌وگو و رایزنی خواهند کرد. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت امور خارجه روسیه با […]

وزارت خارجه روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور به همراه همتایانش از ارمنستان و جمهوری آذربایجان در نشست فردا (سه‌شنبه) درباره تنش‌ها در قره‌باغ و آماده‌سازی قرارداد صلح میان باکو و ایروان گفت‌وگو و رایزنی خواهند کرد.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای عنوان کرد: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به همراه جیحون بایراموف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان و آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان پیرامون راهکارهایی برای تنش‌زدایی وضعیت در منطقه قره‌باغ رایزنی خواهند کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: آن‌ها همچنین می‌خواهند درباره آماده‌سازی یک قرارداد صلح میان ایروان و باکو گفت‌وگو کنند؛ قراردادی که می‌تواند راهکاری برای مسائل موجود میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان باشد و روسیه آماده است تا در این زمینه کمک‌های حداکثری را ارائه دهد.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند و اغلب یکدیگر را به گلوله‌باران مواضع خود متهم می‌کنند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ است که در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را “کارشناس محیط زیست” نامیدند، آن را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو گفت که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند به آزادی در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند. با این حال در ماه آوریل سال جاری، جمهوری آذربایجان یک ایست بازرسی مرزی را در ورودی گذرگاه لاچین ایجاد کرد که با اعتراض ایروان مواجه شد.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند. قره‌باغ که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، دارای جمعیت عمدتا ارمنی است و مکررا دو کشور بر سر آن درگیری‌هایی داشته‌اند.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید