به گزارش صلح خبر، «القدس العربی» به نقل از سایت اینترنتی «اینتلیجس آنلاین» اعلام کرد «سلمان بن حمد آل خلیفه» ولیعهد و نخست وزیر بحرین، در حال انجام اصلاحات همه جانبه در شرکت «ممتلکات» (صندوق سلطنتی) از طریق حذف اشخاص کلیدی اقتصاد کشور پس از سالها خدمت است.
این سایت همچنین از وجود رقابت فزاینده میان سلمان بن حمد و «ناصر بن حمد آل خلیفه» برادر ناتنیاش خبر داد که مورد علاقه پادشاه این کشور است و نفوذش در اقتصاد کشور به سبب مسؤولیتش در زمینه انرژی در حال افزایش است.
این سایت افزود: از جمله چهرههای اصلی حذف شده توسط سلمان بن حمد، «ژان کریستف دورون» شهروند فرانسوی-بحرینی، مشاور مالی قدیمی خانواده «آل خلیفه» و مدیر سابق بانک «BNP Paribas» است.
این سایت همچنین اعلام کرد: ولیعهد بحرین میخواهد از صندوق ثروت سلطنتی «ممتلکات» برای دادن جان تازهای به اقتصاد این کشور با بازنشانی این صندوق، از طریق اصلاح مدیریت داخلی آن و ایجاد تغییرات مختلف در مدیران ارشد آن استفاده کند.
اینتلیجنس آنلاین افزود: دورون با وجود ایفای نقش برجسته در استراتژی مالی بحرین به عنوان مشاور آل خلیفه در ۳۰ سال گذشته، چندین سمت کلیدی را ترک خواهد کرد.
همچنین دورون پس از هفت سال مدیریت بانک ملی بحرین (NBB) در سال ۲۰۲۳ این سمت را به «عثمان احمد» که کار خود را از شعب بینالمللی بانک سیتی آمریکایی آغاز کرده، واگذار خواهد کرد.
دورون همچنین سمت خود را در هیئت مدیره هواپیمایی خلیج از دست داد.
این دو شرکت متعلق به صندوق سلطنتی، یعنی بانک ملی بحرین و هواپیمایی خلیج فارس که جزء داراییهای استراتژیک بحرین به شمار میآید، حدود ۲۰ درصد از مجموع تولید ناخالص بحرین را شامل میشود.
دورون در سال ۲۰۱۶، به عنوان مشاور مدیر عامل وقت شرکت ممتلکات توجه ولیعهد را به خود جلب کرد. ولیعهد کرسی هیئت مدیره چندین شرکت دولتی از جمله بانک اسلامی بحرین و شرکت مخابراتی «بتلکو» را به وی اعطا کرد. دورون تا امروز این سمتها را داراست و به پاس خدماتش پاسپورت بحرینی نیز دریافت کرده است.
در میانه اقدامات اصلاحی ولیعهد، دورون از این فرصتها برای پیشبرد منافع گروه بانکی فرانسوی BNP Paribas که در سراسر کشورهای شورای همکاری گسترش یافته استفاده کرد، زیرا او پس از پیوستن به این گروه در سال ۱۹۸۹ به عنوان مدیرعامل منطقهای خاورمیانه و آفریقا در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
دورون در اقناع گروه فرانسوی برای ایجاد دفتر مرکزی منطقهای خود در منامه به جای دبی مشارکت داشت که باعث ستایش آل خلیفه شد.
دورون از سال ۱۹۹۶ عضو بخش محلی (Conseillers du Commerce Extérieur de la France) بوده و از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ نیز رئیس آن بوده است.
دورون همچنین از سال ۲۰۱۵ مدیر اتاق بازرگانی و صنعتی فرانسه در بحرین بوده و نقش او به عنوان بانکدار برای اکثر گروه های فرانسوی در شورای همکاری به او درک عمیقی از بازارهای منطقه داده است.
دورون اغلب در سفرهای رسمی مهم میان فرانسه و بحرین از جمله سفر «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین به پاریس در سال ۲۰۱۹، که او را مشاور کلیدی در پاریس و منامه تبدیل کرد، شرکت داشت، اگرچه فرانسه پس از آن که تصمیم به تعطیلی بخش اقتصادی سفارت خود در منامه گرفت، اهداف اقتصادی خود را در بحرین محدود کرد.
ولیعهد بحرین با انتصاب «سلمان بن خلیفه آل خلیفه » وزیر دارایی، به عنوان رئیس هیئت مدیره جدید آن در سپتامبر گذشته، اصلاحات صندوق سلطنتی را پیش برد.
گفتنی است حدود ۵۰ شرکت از جمله آلمینیوم بحرین، شرکت ارتباطات «بتلکو» و شرکت خودروسازی «مکلارن» متعلق به صندوق سلطنتی بحرین است.
انتهای پیام