عباس بلندی ۲۴ مهرماه در نشست جمعی از اعضای کانون نابینایان شهرستان با شهردار رفسنجان با تبریک ۱۵ اکتبر روز جهانی عصای سفید به روشندلان، اظهار کرد: شهرداری رفسنجان در دوره جدید نشان داده که فقط به مسائل عمرانی، آسفالت و … اکتفا نکرده و مسائل اجتماعی را نیز با جدیت دنبال میکند که جای تشکر و قدردانی دارد.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری رفسنجان، ادامه داد: تا پایان امسال علاوه بر پیادهروها، حداقل دو چهارراه شهر رفسنجان به چراغهای راهنمای صوتی مجهز خواهد شد. همچنین دو اتوبوس مناسبسازی شده ویژه معلولان نیز توسط شهرداری خریداری شده است.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان از برگزاری چند دوره آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در زمینه فرزندپروری با همکاری شهرداری سخن به میان آورد و گفت: همه این موضوعات نشان میدهد عزمی در شهرداری رفسنجان وجود دارد تا اتفاقات خوبی در زمینه توانخواهان و مسائل اجتماعی رقم زده شود.
بلندی با بیان اینکه رفسنجان یکی از سه شهر استان کرمان در پایلوت اجرای «شهر بدون مانع» است، عنوان کرد: امیدواریم با عزم و اراده شهرداری رفسنجان تا پایان دوره کنونی بتوانیم شاهد اتفاقات خیلی خوبی باشیم و رفسنجان را به عنوان «شهر بدون مانع» معرفی کنیم.
وی مناسبسازی را تنها متوجه شهرداری ندانست و تصریح کرد: سند مناسبسازی شهرستان نوشته شده و از سال گذشته با برنامه عملیاتی پیش میرویم. در این سند وظایف همه دستگاهها مشخص شده و همه دستگاهها باید یاری کنند. آنچه که مهم است اینکه معلولین نیاز به ترحم ندارند بلکه فقط باور میخواهند.
مجید کهنوجی شهردار رفسنجان نیز در این نشست اظهار کرد: روز ۱۵ اکتبر مصادف با ۲۴ مهرماه متعلق به روشندلان است، وجود استعداد و تواناییهای حیرت انگیز نابینایان در عرصههای مختلف بر کسی پوشیده نیست و این موضوع به ما ثابت میکند که داشتن معلولیت در عضو چشم و بینایی دلیل بر محدودیت آدمی در بروز و شکوفایی استعداد و مهارت سایر اعضا و حواس بدن نیست.
وی مناسبسازی فضای شهری را گامی مهم در مسیر رسیدن به حقوق شهروندی نابینایان برشمرد و افزود: افراد دارای معلولیت بینایی نیاز دارند که در اجتماع حضور یابند، کارهای روزمره خود را انجام دهند از این رو، به استفاده از اماکن عمومی احتیاج پیدا میکنند. بنابراین، مناسبسازی فضای عمومی امری ضروری به نظر میرسد.
کهنوجی با یادآوری اینکه در بحث مناسبسازی فضای شهری نیاز به راهنمایی و تذکر بهزیستی داریم، خاطرنشان کرد: در این زمینه نیاز است که اداره بهزیستی ارتباط بیشتری با معاونت شهرسازی داشته باشد تا اگر بوستان یا فضایی در شهر ساخته میشود مسائل مناسبسازی برای معلولان را رعایت کرده باشد.
وی با اشاره به اینکه رفسنجان یکی از پایلوتهای اجرای «شهر بدون مانع» در استان کرمان است، تصریح کرد: در این رابطه شهر بدون مانع را بدون هزینه میتوانیم داشته باشیم و فقط به یکسری راهنماییها از سوی بهزیستی نیاز داریم.
کهنوجی با اشاره به سکونت ۵۰۰۰ معلول در شهرستان رفسنجان، اظهار کرد: در مباحث فرهنگی، ورزشی، هنری و اجتماعی توانخواهان هر کمک و مساعدتی که بتوانیم انجام دهیم، دریغ نخواهیم کرد.
شهردار رفسنجان به مطالبه یکی از توانخواهان مبنی بر احداث سالن ورزشی برای این قشر پاسخ داد و گفت: برای احداث سالن ورزشی آمادهایم که زمین را در اختیار قرار دهیم.
کهنوجی همچنین در ادامه از احداث نخستین بوستان هماهنگ با نیازهای معلولان در این شهر خبر داد و گفت: این بوستان به صورت دو منظوره طراحی میشود و قابل استفاده جهت افراد عادی و معلولان خواهد بود، این فضای شهری به صورتی طراحی خواهد شد که هیچ پلهای در طول پیاده رو و معابر آن وجود نداشته تا شهروندان برای پیادهروی و معلولان و جانبازان به راحتی و بدون هیچگونه اختلالات حرکتی از این مکان استفاده کنند.
انتهای پیام