امروز: پنجشنبه, ۱ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 25 ذو القعدة 1446 | 2025-05-22
کد خبر: 473494 |
تاریخ انتشار : 05 تیر 1401 - 12:15 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/اصفهان آتش‏‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی، به ویژه در ماه‏‌های گرم سال، بخشی بزرگی از این عرصه‌‏ها را از بین برده است که بنابر آمار حدود  10 درصد این آتش‌سوزی‌ها توسط عوامل طبیعی مانند صاعقه و خودسوزی جنگل‌‏ها بوده اما در بیش از 90 درصد آتش‏‌سوزی‌‏ها ناشی از دخالت عامل انسانی است. سهل‌انگاری و […]

صلح خبر/اصفهان آتش‏‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی، به ویژه در ماه‏‌های گرم سال، بخشی بزرگی از این عرصه‌‏ها را از بین برده است که بنابر آمار حدود  10 درصد این آتش‌سوزی‌ها توسط عوامل طبیعی مانند صاعقه و خودسوزی جنگل‌‏ها بوده اما در بیش از 90 درصد آتش‏‌سوزی‌‏ها ناشی از دخالت عامل انسانی است.

سهل‌انگاری و کم‌توجهی گردشگران، روستاییان و طبیعت‌گردها در روزهای تعطیل و انجام کارهایی مثل خاموش نکردن صحیح آتش، انداختن ته سیگار روشن در طبیعت، رها کردن زباله‌های پرخطر مانند بطری‌‏های شیشه‌ای و …مهم‌ترین علل ایجاد آتش در عرصه‌های منابع طبیعی است که نشان می‌دهد، هنوز نیازمند فرهنگ‌سازی برای حفظ منابع طبیعی هستیم.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان در گفت‌وگو با صلح خبر، گفت: کاهش بارش‌ها در پاییز و زمستان گذشته، باعث شدت یافتن خشکسالی‌ها در دشت کاشان شده و شرایط آتش سوزی مراتع و باغات کشاورزی بسیار محتمل است.

محمد مهدی شریفی، افزود: کشاورزان با توجه به شرایط موجود و احتمال آتش‌سوزی، از روشن کردن آتش پس از برداشت محصول جو و گندم خودداری کنند.

وی افزود: شوراهای اسلامی و دهیاران در روستاها، جهت جلوگیری از اتفاق ناخوشایند ناشی از آتش‌سوزی در مراتع، گروه‌های اطفای حریق مراتع روستایی را با کمک جوانان روستایی تشکیل داده و با هماهنگی اداره منابع طبیعی و آتش‌نشانی، کلاس‌های آموزش آتش‌نشانی را برای آنها برگزار کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان، تصریح کرد: شناسایی گلوگاه‌های در معرض آتش‌سوزی به علت حضور گردشگران، روستائیان و مرتع‌داران و مراقبت از این گلوگاه‌ها در روزهای تعطیل آخر هفته، از جمله راهکارهای پیشگیری از آتش‌سوزی در مرتع‌ها و منابع طبیعی است.

شریفی تأکید کرد: زباله‌ها در زمین‌های کشاورزی و مرتع‌ها به خصوص پت‌های نوشابه و ظرف شیشه‌ای مانند ذره‌بین، باعث تشدید اثر انرژی گرمایی و تابشی خورشید شده و علوفه‌های خشک مراتع و باغ‌ها را شعله‌ور ‌می‌کند. بنابراین به گردشگران سفارش می‌شود که هرگونه زباله را جمع‌آوری کرده و در محل مناسب بریزند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان، گفت: آموزش دانش آموزان روستایی و تهیه و چاپ بروشورهای آموزشی در برابر حادثه‌های قبل، حین و بعد از آتش‌سوزی مراتع و زمین‌های کشاورزی از دیگر راهکارهای حفظ منابع طبیعی در برابر آتش‌سوزی‌های احتمالی در روزهای گرم تابستان است.

وی افزود: تیم‌های ورزشی و کوهنوردی، تشکل‌های زیست محیطی و همیاران طبیعت با کسب آموزش‌های مناسب، در مدیریت مراتع روستایی و حفظ آنها در برابر آتش‌سوزی مسئولیت اجتماعی و اخلاقی خود را ایفا کنند.

شریفی تصریح کرد: مدیریت پایدار و اجتماع‌محور عرصه‌های منابع طبیعی به وسیله پیوند دادن منافع جامعه محلی به حفاظت از منابع طبیعی گره خورده است و مقابله با آتش‌سوزی‌ها، یکی از ضرورت‌های روزهای گرم تابستان است که باید توسط همه افرادی که وارد طبیعت می‌شوند، مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید