امروز: شنبه, ۱۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 5 رجب 1446 | 2025-01-04
کد خبر: 548308 |
تاریخ انتشار : 02 تیر 1403 - 14:22 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

«مصطفی پورمحمدی» با اشاره به این‌که با «صدام از موضع قدرت مذاکره کرده است»، معتقد است با «دشمنان بزرگ ایران می‌توان با قدرت مذاکره کرد».  به گزارش صلح خبر، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هشتم تیرماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و رقابت ۶ نامزد این انتخابات مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده […]

«مصطفی پورمحمدی» با اشاره به این‌که با «صدام از موضع قدرت مذاکره کرده است»، معتقد است با «دشمنان بزرگ ایران می‌توان با قدرت مذاکره کرد».

 به گزارش صلح خبر، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هشتم تیرماه سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و رقابت ۶ نامزد این انتخابات مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی زاده و محمدباقر قالبیاف شدت گرفته است.

این نامزدها در سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای تلویزیونی خود به تشریح مواضع و دیدگاه‌هایشان در حوزه‌های مختلف داخلی و سیاست خارجی می‌پردازند و سعی می‌کنند افق فکری خود را در این زمینه برای مردم ترسیم و تشریح و در همین چارچوب آرای آن‌ها را به سمت خود جلب کنند.

البته با توجه به ترسیم سیاست‌های کلان کشور در حوزه سیاست خارجی در حوزه‌های بالادستی از جمله شورای عالی امنیت ملی، بیشتر حوزه اختیارت دولت‌ها در این عرصه مسائلی چون تعیین اولویت‌ها و همچنین تدوین راهکارها و استراتژی‌ها در نحوه پیشبرد سیاست‌های کلان کشور است.

در همین چارچوب در گزارش‌های جداگانه‌ای، مرور کوتاهی بر روی مهم‌ترین دیدگاه‌های نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در حوزه سیاست خارجی  و تحولات جهانی خواهیم داشت.

بررسی مواضع انتخاباتی مصطفی پورمحمدی بیانگر این موضوع است که او در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی کشور یکی از مهم‌ترین مشکلات را موضوع تحریم‌ها می‌داند و در همین چارچوب در کنار تلاش برای ناکارآمد کردن تحریم بر انجام مذاکرات برای رفع تحریم‌ها نیز تاکید دارد و در این ارتباط با توجه به سوابقش خود را مذاکره کننده‌ای قوی می‌داند.

دیپلماسی دولت قرار؛ «از هیچ مذاکره‌ای فرار نمی‌کنیم»
پورمحمدی در مناظره

در همین ارتباط مصطفی پورمحمدی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خردادماه ۱۴۰۳ در اولین مناظره تلویزیونی در روز عید قربان در واکنش به اظهارات یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری مبنی بر اینکه «واقعا مشکل اقتصادی ایران، تحریم‌های آمریکا نیست» در اظهاراتی گفت: فعالان اقتصادی چگونه می‌خواهند عمل کنند، در صورتی که از آن طرف به یک سفارتخانه حمله می‌شود و کلی تبعات سیاسی بر کشور تحمیل می‌شود و مشکل تحریم را افزون می‌کنند، همچنین حوادث اوکراین و تایوان اتفاق می‌افتد و ما هزینه‌ها را پرداخت می‌کنیم، اما از مزیت‌های آن بهره‌برداری نمی‌کنیم و سود نمی‌بریم و نمی‌توانیم فرصت‌ها را شکار کنیم، لذا چگونه می‌خواهیم بدون فرصت‌شناسی از مسائل بین‌المللی مشکلات را حل کنیم؟

پورمحمدی با بیان این که ما در عرصه بین‌المللی نزدیک به ۲ دهه است که با تحریم روبرو هستیم، اظهار کرد: برخی اول گفتند که تحریم مسئله مهمی نیست و هنوز هم می‌گویند این مسئله مهم نیست. دنیا تحریم فلج‌کننده بر ما تحمیل کرده و ما ساده از کنارش می‌گذریم.

او یادآور شد: اما بعد از گذشت مدتی گفتیم نه تحریم هم مسئله است و ۲۰ تا ۳۰ درصد به اقتصاد ما آزار وارد می‌کند. نقل و انتقال مالی را که گرفتار آن هستیم و ۱۰ سال است باید آن را حل کنیم. ما در میان ۲۰۴ کشور جزو سه کشور لیست سیاه قرار گرفته‌ایم.

پورمحمدی ادامه داد: تمام روابط مالی و تجاری ما به همین دلیل قفل شده است و فعالان اقتصادی قرار است چگونه عمل کنند؟

او یادآور شد: اقتصاد و جامعه و صنعت ما حجم بزرگی دارد و باید با دنیا کار کنیم و نیازهای مردم را تامین کنیم. در مسائل داخلی هم همین‌طور است که نمی‌شود آن‌ها را نادیده گرفت. رهبری سالیان سال است که به مسائل اقتصادی و اجتماعی و مشارکت بالا رهنمون می‌شوند، اما چقدر آن‌ها را گوش کردیم؟ مدام در حال آسیب‌زدن هستیم.

پورمحمدی ادامه داد: این وضعیت جوانان و بسیاری مردم را مأیوس کرده است. امروز ما باید در عرصه خارجی به یک وفاق ملی برسیم تا مسائل بین‌المللی خود را حل کنیم. در عرصه داخلی باید اعتماد بسازیم. مردم ما را باور ندارند و ما را صادق نمی‌دانند. مردم باید ما را باور کنند و ما صادقانه راه‌حل به آنان ارائه کنیم.

 حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» نیز در اظهاراتی گفت: دیپلماسی قدرتمندی را تعقیب می‌کنیم و از هیچ حوزه‌ای نمی‌ترسیم و نگران هیچ مذاکره‌ای نیستیم و از آن فراری نخواهیم شد.

او با بیان این که بخش زیادی از مشکلات کشور را که از طریق آشکار و عادی نمی‌شد تامین کرد را در بخش دیپلماسی پنهان به مدت ۹ سال پیگیری کردم، از جمله آزادی اسرا و مذاکره با صدام در این زمینه در زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی. کسانی قادرند این کشور را اداره کنند که از دور ندیده باشند. من به متخصصان نیاز دارم و همه‌چیز را هم نمی‌دانم اما با مسائل کشور نیز بیگانه نیستم اما به کمک کارشناسان نیاز دارم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: دیپلماسی قدرتمندی را تعقیب می‌کنم و از هیچ حوزه‌ای نمی‌ترسیم و از هیچ مذاکره‌ای نگران نیستیم و فراری نخواهیم شد. باجدیت این خط را تعقیب می‌کنیم و از توان ملی، نیروهای مسلح و قدرت نرم و سخت خود برای پیشرفت در عرصه بین‌المللی استفاده می‌کنیم. در داخل هم با استفاده از نیروهای مجرب جوان، زنان و مردان استفاده می‌کنیم.

عصر چهارشنبه -۲۳ خرداد ماه- همزمان با سومین روز تبلیغات انتخاباتی نامزدها، این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در برنامه زنده تلویزیونی «با مردم» در اظهاراتی گفت: می‌توان با دشمنان بزرگ هم مذاکره کرد، اما از موضع قدرت و با توانایی و هوشمندی، میدان و دیپلماسی یکدیگر را تکمیل می‌کنند و به جای تاثیرگذار می‌رسند، ولی اینجا برای انجام کارهای نمایشی و عکس گرفتن یا برخی کارهای حاشیه‌ای که نتیجه ندارد، نیست.

او با بیان این که من با صدام به عنوان بدترین دشمن ملت ایران دیدار کردم، مذاکره کردم اما با قدرت، تصریح کرد: با دشمنان بزرگ ایران می‌توان با قدرت مذاکره کرد.

 پورمحمدی در بخشی از این برنامه تلویزیونی با اشاره به مذاکره خود با صدام حسین برای آزادی اسرا به پیشنهاد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست‌جمهوری وی اظهار کرد: در دوره ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ابتدا معاون بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی شدم البته بیشتر کار تحلیل‌گری می‌کردیم یک سال به این صورت گذشت، پس از آن رئیس اطلاعات خارجی و جانشین وزیر اطلاعات شدم، فکر می کنم سال ۷۴ بود صدام نامه به رئیس‌جمهور وقت (آیت‌الله هاشمی) نوشت که قطعنامه‌ای را که پاره کردیم دوباره اجرا خواهیم کرد، روابط اطلاعات ما برای آزادی اسرا آغاز شد و من مسئول پیگیری آزادی اسرا در دوران دفاع مقدس بودم.

دیپلماسی دولت قرار؛ «از هیچ مذاکره‌ای فرار نمی‌کنیم»
پورمحمدی در مناظره

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آن زمان قرار شد به عراق بروم با رئیس‌جمهوری ملاقات کردم، گفتند اگر بتوانی با صدام ملاقات کنی و موضوع قطعنامه را جلو ببر و باقی‌مانده اسرا را حل کن، نگذارید چیزی باقی بماند؛ گفتم من تلاش می‌کنم وقتی خواستیم برویم گفتم پیامی از رئیس جمهور ایران دارم که می‌خواهم رئیس‌جمهور عراق را ببینم. عراقی‌ها به مقام‌های اطلاعاتی و نظامی بیشتر بها می‌دهند و موافقت کردند به اتاق ملاقات رفتم. همتای من که که رئیس اطلاعات خارجی عراق بود آنجا حضور داشت بحث ما جدی شروع شد گفتم آقای هاشمی گفتند «روابط را می‌خواهیم بهبود ببخشیم، می‌خواهیم مسائل ۲ کشور را حل و فصل کنیم، می‌خواهیم از این فضای نه جنگ و نه صلح خارج شویم» پیام شفاهی بود که صدام شروع کرد، خیلی صحبت عادی بود درباره زندگی‌اش می‌دانستم، از کودکی زندان رفتنش صحبت کرد از درگیری با حافظ اسد (رئیس جمهوری سوریه) ارتباطاتش با شاه حسین (پادشاه اردن) خیلی توضیح داد، خاطراتش را درباره مذاکره با شاه (محمدرضا پهلوی) در الجزایر توضیح داد.

پورمحمدی گفت: صدام به من گفت «می‌خواستیم کشور شما را از بین ببریم خوزستان را بگیریم اگر بتوانیم تهران را هم بگیریم، خوزستان را تجزیه کنیم شما هم هر چه تلاش کردید تا ما را از بین ببرید حالا ۲ کشور هستیم از دیرباز با هم زندگی کردیم فرهنگ‌مان، دین‌مان یکی است، بیاییم با صلح و دوستی زندگی کنیم و جنگ تمام شد. من با صدام به عنوان بدترین دشمن ملت ایران دیدار کردم، مذاکره کردم اما با قدرت؛ با دشمنان بزرگ ایران می‌توان با قدرت مذاکره کرد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین  در مناظره دوم که  پنج‌شنبه شب برگزار شد در اظهاراتی در عرصه سیاست خارجی ضمن بیان دیدگاهش در مورد برجام و اف‌ای‌تی‌اف به انتقاد از جلیلی، پزشکیان و قالیباف پرداخت و گفت: برادر عزیزمان جناب آقای جلیلی، اول که نسبت به تحریم‌ها مواضع معلومی دارند و نمی‌خواهم تکرار کنم. یاد دارم در شورای عالی امنیت ملی موضوع اف‌ای‌تی‌اف مطرح شد که سال ۹۵ بود. من و آقای طیب‌نیا دعوت شدیم که عضو شورای عالی ضدپولشویی بودیم.

پورمحمدی تاکید کرد: آنجا به بحران‌های تبادل مالی اشاره کردم و گفتم برجام هم نباشد این شرایط ما را گرفتار می‌کند. آقای جلیلی پایان جلسه به من گفت آقای پورمحمدی تو مسئول باشی ما قبول داریم اما آقایان مسئول باشند ما قبول نداریم. گفتم آقا اصل مطلب را که اشکال وجود دارد بپذیریم و بعد باهم به شروط و قیودی برای حل مشکل باید برسیم. هفت تا هشت سال از آن روز گذشته اما مدام به اقتصاد فشار آمده است.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: آقای پزشکیان این کسانی که دور شما را گرفته‌اند و در ستادهای شما غلغله است و در نوبت پست و مقام قرار دارند، آقای پزشکیان وقتی موضوع برجام شد چنان شیپور و طبل پیروزی زدید. من که نسبت به برجام موضع روشن دارم و می‌گویم از یک روزنه ۲ درصدی هم به نفع ملت باید استفاده کرد و با قدرت باید به جنگ کسانی رفت که حق مردم را ضایع می‌کنند.

وی گفت: برجام ۱۰ تا ۲۰ درصد روزنه ایجاد می‌کند اما آقایان رفتند و ۱۰۰ درصدی‌اش کردند و گفتند همه مشکلات حل می‌شود، اما از فرصت خنثی‌سازی تحریم باید در آن دولت استفاده کافی می‌شد، اما متاسفانه اجرا نشد، همین‌ها دور شما را گرفته‌اند.

پورمحمدی ادامه داد: شما که چندان کارشناس نیستید. همین آقایان می‌خواهند اداره کنند. کسانی که نگاه‌شان به روابط خارجی، همراه با بزرگنمایی و خودشیفتگی است و به خنثی‌سازی هم بی‌توجهی می‌کنند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خطاب به قالیباف، تصریح کرد: برادر عزیز ما آقای قالیباف چهار سال رئیس مجلس بوده است. آقای قالیباف شما باید در این چهار سال تلاش می‌کردی، هم نسبت به مسئله برجام اگر روزنه‌ای بود که ترامپ با آن رفتارش رفت و ۲ تا ۱۰ درصد ظرفیت بود که با قاعده‌ای می‌توانست پیگیری شود، اما اصلا اجازه داده نشد، نه در آن دولت نه در دولت شهید رئیسی.

به نظر می‌رسد که کاندیداهای این دوره از انتخابات در مناظره جمعی چهارم که با شعار «ایران در جهان امروز» دوشنبه شب «چهارم تیرماه» با محوریت مسائل سیاسی برگزار می‌شود، به صورت مفصل‌تر به  تشریح دیدگاه‌های خود در حوزه سیاست خارجی خواهند پرداخت.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید