امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 44120 |
تاریخ انتشار : 14 دی 1394 - 21:03 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

جامعه > محیط زیست – ساناز مینایی بیش ازدو دهه از ورود ظرف های یکبار مصرف پلاستیکی به زندگی ما ایرانی ها می گذرد . ظروفی که آمدنشان بسیاری را خوشحال کرد و بر این باورشدیم که کارمان کمتر شد . کم کم سفره های قلمکار اصفهان جای خود را به سفره های پلاستیکی دادند و سفره […]

جامعه > محیط زیست ساناز مینایی

بیش ازدو دهه از ورود ظرف های یکبار مصرف پلاستیکی به زندگی ما ایرانی ها می گذرد . ظروفی که آمدنشان بسیاری را خوشحال کرد و بر این باورشدیم که کارمان کمتر شد .

کم کم سفره های قلمکار اصفهان جای خود را به سفره های پلاستیکی دادند و سفره های پلاستیکی تبدیل به سفره های یک بار مصرف شدند.کارها روز به روز راحت و راحت تر شد اما زندگی رنگ و رویی دیگربه خود گرفت.حواسمان نیست که کیسه های زباله هرخانواده حجیم ترشده و باورمان نمی شود که شاید در ماه بیش از 50 قطعه ظرف ، لیوان وسفره یکبار مصرف را وارد کیسه های زباله می کنیم. کمی تامل کنیم، چه بر سر سرزمینمان می آوریم؟ قرار است بعد از گذشت سال ها چه میراثی برای آیندگانمان بگذاریم؟

هم اکنون صدها کارخانه کوچک وبزرگ تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در کشور وجوددارد که نظارت ویژه بر روند تولید آنها نمی شود؛ در بسیاری از مواقع با تولیداتی روبرو می شویم که همواره از مواد بازیافتی آلوده تهیه می شوند. ظرف هایی که غذای داغ داخل آنها سرو می شود و بعد از سرو غذا زمینه برای رشد میکروب ها و باکتری ها فراهم می شود. باید مراقب بود که هنگام خرید این گونه ظروف از مواد پلاستیکی بازیافتی تهیه نشده باشند. معمولا ظرف‌ های بازیافتی کدر و تیره رنگ هستند و بوی نامطبوعی می دهند ، این ظروف نشانی ازعلامت استاندارد در کف ظرف ندارند.

همچنین استفاده مکررازظروف یک بارمصرف پلاستیکی میل به غذا خوردن درافراد را سلب خواهد کرد. بارها شنیده ایم که استفاده از ظروف یکبارمصرف سرطان زا بوده و برای سلامتی مضر است اما این تنها در حد یک هشدار مطرح می شود و آماری مشخص در این رابطه ارائه نشده است.

یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف ظروف پلاستیکی، عدم توانایی طبیعت در تجزیه آن است. تقریبا 500 سال طول می کشد تا یک بطری پلاستیکی تا حدی تجزیه شود. البته تجزیه پلاستیک بستگی به عوامل مختلفی مانند نوع پلاستیک به کار رفته در ظرف، آب‌وهوا و اسیدهای موجود در محل دفع زباله دارد.

اکنون در دورانی به سر می بریم که استفاده از اين نوع ظروف چنان متداول شده است كه نمي‌توان دنياي بدون يكبار مصرف‌ها را مجسم كرد. علاوه بر آبميوه و بستني فروشي‌ها، پيتزافروشي‌ها و سلف سرويس ادارات و دانشگاه‌ها و حتی تولید کنندگان نوشیدنی به ویژه آب، پای ظروف يكبارمصرف را برای سرو خوراکی به دنیای تغذیه باز کرده اند.

حتی این روزها کمتر در میهمانی های ایرانی ها بشقاب های چینی خوش نقش و نگار با شمعدان های نورانی دیده می شود، گویی سبک و سیاق پذیرایی اصیل و ایرانی مان را ارزان از دست داده ایم. بسياري ترجيح مي‌دهند هنگام پخش غذاي نذري و در مراسمي چون جشن تولدهاي كودكانه دردسرشستشوي ظرف را به‌كلي از برنامه حذف كنند واز بشقاب و ليوان‌هاي رنگارنگ پلاستيكي استفاده كنند.

در مورد فوايد ومضرات استفاده از ظروف يكبارمصرف پلاستیکی مي توان اشاره اي به اطلاعيه هاي مختلفي كه دراين خصوص از سوي نهادهاي مسئول صادر مي شود اشاره داشت.

اين درحالي است كه پيش از اين مسئولان وزارت بهداشت و كارشناسان مختلف، بارها نسبت به استفاده از اين ظروف هشدار داده بودند.

طبيعي است كه وقتي كالايي اين چنين جاي خود را در سبد خانوار باز مي‌كند، با چند اطلاعيه بهداشتي مصرف آن محدود نمي‌شود، اما استفاده صحيح از اين پديده حداقل كاري است كه مي‌توان نسبت به آن اميد داشت.

۴۷۴۷

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :فردای.بهتر

      خیلی خوبه این اطلاع رسانی ها

    بدون نظر :