امروز: پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 25 جماد ثاني 1446 | 2024-12-26
کد خبر: 91286 |
تاریخ انتشار : 06 تیر 1395 - 12:24 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه صلح خبر تا قبل از انقلاب اسلامی سینمای ایران از نظر اخلاقی و مذهبی حرفی برای گفتن نداشت و تنها قشر مشخصی از جامعه را به سوی خود می کشاند. بعد از انقلاب اسلامی سینمای ما پوست انداخت و با ورود کارگردانانی چون رسول ملاقلی پور، ابراهیم حاتمی کیا، مهدی فخیم زاده و داوود […]

solhkhabar-cinema

به گزارش پایگاه صلح خبر تا قبل از انقلاب اسلامی سینمای ایران از نظر اخلاقی و مذهبی حرفی برای گفتن نداشت و تنها قشر مشخصی از جامعه را به سوی خود می کشاند. بعد از انقلاب اسلامی سینمای ما پوست انداخت و با ورود کارگردانانی چون رسول ملاقلی پور، ابراهیم حاتمی کیا، مهدی فخیم زاده و داوود میرباقری و … رنگ ارزشی به خود گرفت.
در ژانر دینی و ارزشی تلویزیون بسیار پر رنگ تر و موفق تر از سینما عمل کرده است.
در سینمای ما فیلم هایی در باره پیامبران ساخته شده که عظیم ترین آن از نظر لوکیشن و پروداکشن فیلم سینمایی«محمد رسول الله(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی به حساب می آید.
فیلم های سینمایی روز واقعه داریوش مهرجویی و رستاخیز احمد رضا درویش از فیلم هایی هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به روایت زندگی امامان معصوم می پردازند.
اینکه در سینمای ایران هر چند سال یکبار یک فیلم درباره الگو های دینی ساخته می شود مسئله ای است که نیاز به بررسی و آسیب شناسی دارد زیرا سینما به عنوان فراگیرترین رسانه تصویری بعد از تلویزیون و رسانه ای که مردم خودشان برای دیدن فیلم آن را انتخاب می کنند می تواند در جا انداختن یک آیین و سبک زندگی یا به فراموشی سپردن آن نقش بسزایی داشته باشد.
جبار آذین منتقد سینما در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره این مسئله گفت: سینمای دینی و ارزشی ما از ژانرهای تعیین کننده و اصلی سینمای ما به حساب می آید که می تواند جهت سینما را تعیین کند.
وی افزود: در این سالها به دلایل مختلف هنرمندانی که گرایش مذهبی دارند تلاش کردند تولیداتی را داشته باشند که این تولیدات را می توان به چند دسته تقسیم کرد. یکسری از فیلم ها از نظر محتوا غنی بودند اما استانداردهای فنی و کیفی لازم را نداشتند و نتوانستند سینمای ارزشی ما را به بالندگی برسانند. فیلم هایی مثل «محمد رسول الله (ص)» هم با داشتن استانداردهای سینمایی در زمینه محتوایی و فنی قابل قبول بودند.
آذین درباره دلایل تولید کم سینمای ایران در زمینه دینی مذهبی افزود: نگاه غیرتخصصی یکسری از مدیران سینمایی،رونق گرفتن بازار فیلم های شبه فیلم فارسی و نگاه برخی از سینماگران جوان به سینمای غرب سبب شده است تا تولیدات زیادی در این حوزه نداشته باشیم.
وی گفت: اینگونه فیلم ها نیازمند حمایت مادی و معنوی مدیران سینمایی هستند و وقتی ساخت اینگونه فیلم ها در جدول کاری آنها قرار نمی گیرد و فیلم های تجاری بازار سینما را اشغال می کند انگیزه ها برای ساختن این نوع فیلم ها کم می شود.
هزینه زیاد تولید فیلم های ارزشی و ترس از برنگشتن سرمایه هم نکته ای است که تهیه کنندگان زیادی آن را دلیل تولیدات کم سینمای ارزشی می دانند.
ید الله صمدی تهیه کننده، نویسنده و کارگردان سینما هم درباره علت کم ساخته شدن فیلم درباره ائمه به خبرنگار ما گفت: چند روز پیش برای دیدن فیلم به سینما فرهنگ رفته بودم و دیدم تماشاگران یک فیلم ارزشی به اندازه نصف فیلم دیگر بودند. این روزها ذائقه مخاطبان سینما تغییر کرده است و فیلمسازان متناسب با آن فیلم می سازند.
وی افزود: مردم ما مسلمان هستند و ائمه را دوست دارند اما شاید تولید یکسری تله فیلم ضعیف در این حوزه هم یکی از عواملی باشد که مخاطب را به سمت رفتن به سینما برای دیدن چنین فیلم هایی تشویق نکند.
صمدی گفت: فیلم هایی که درباره معصومین ساخته می شود باید از جانب دولت حمایت شوند زیرا اگر در بخش خصوصی ساخته و شبیه بقیه فیلم ها اکران شود در گیشه شکست می خورد و از آنجایی که تهیه کنندگان به فکر بازگشت سرمایه شان هستند سراغ ساختن این فیلم ها نمی روند.
البته حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این گفته بود از فیلمسازانی که فیلم ارزشی بسازند حمایت می شود به تازگی غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش هم اعلام کرده است که این شورا برای هر نوع همکاری به منظور اکران ویژه فیلم های ارزشی، حوزه مقاومت و دفاع مقدس آمادگی دارد. باید دید این امتیازها می تواند انگیزه فیلمسازان برای فیلمسازی در زمینه ائمه را افزایش دهد و گنجینه های تصویری ماندگاری در سینما از این بزرگواران به جای بگذارد.
منبع :خبرگزاری صدا و سیما
منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید