امروز: جمعه, ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 19 ذو القعدة 1446 | 2025-05-16
کد خبر: 467330 |
تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1401 - 12:48 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/اصفهان رئیس انجمن خوشنویسان کاشان گفت:خوشنویسی شناسنامه ملی ایران است و این هنر را باید به جهان عرضه کنیم که رسیدن و پرداختن به هنری با پیشینه ملی، اسلامی نیازمند توجه بیشتری از طرف مسئولان است. احمد خوش‌حساب، امروز(یکشنبه- ۱۱ اردیبهشت) در چهاردهمین آیین مشق رمضان در فرهنگسرای مهر کاشان، اظهار کرد: آیین مشق رمضان، […]

صلح خبر/اصفهان رئیس انجمن خوشنویسان کاشان گفت:خوشنویسی شناسنامه ملی ایران است و این هنر را باید به جهان عرضه کنیم که رسیدن و پرداختن به هنری با پیشینه ملی، اسلامی نیازمند توجه بیشتری از طرف مسئولان است.

احمد خوش‌حساب، امروز(یکشنبه- ۱۱ اردیبهشت) در چهاردهمین آیین مشق رمضان در فرهنگسرای مهر کاشان، اظهار کرد: آیین مشق رمضان، از سال ۸۳ توسط انجمن خوشنویسان کاشان با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در فرهنگسرای مهر آغاز شده است.

وی افزود: خوشنویسی شناسنامه ملی ایران است و این هنر را باید به جهان عرضه کنیم که رسیدن و پرداختن به هنری با پیشینه ملی، اسلامی نیازمند توجه بیشتری از طرف مسئولان است.

به گزارش صلح خبر، رئیس انجمن خوشنویسان کاشان گفت: سالانه در کشور جشنواره‌های مختلفی مثل موسیقی فجر، فیلم فجر و تئاتر فجر داریم، اما برای هنر خوشنویسی جشنواره خاصی نداریم در حالی که هنر ملی ایرانیان است و باید جایگاه بالاتری داشته باشد.

خوش‌حساب تصریح کرد: خوشنویسی یک هنر ایرانی است، اما توجهی به این هنر نشده است در حالی که کشورهای عربی و ترکیه به رقابت با ما پرداخته و تلاش گسترده‌ای در مسیر ثبت این هنر به نام خود انجام می‌دهند.

این پیشکسوت فرهنگی تأکید کرد: علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی از گروه نسل جوان و نوجوان هستند و باید در سطح کلان مورد توجه مسئولان قرار گرفته و حمایت شود تا بیش از پیش هنر خوشنویسی شناخته شود.

خوش‌حساب گفت: کسی که دنبال آموزش هنر خوشنویسی می‌رود و با وسیله شخصی خود در همایش‌ها و کلاس‌های آموزشی شرکت می‌کند، فقط عاشق است که همه درد و رنج این مسیر را به جان خود می‌خرد.

وی افزود: میرزاعلی اکبر خان کاوه در سن یکصد سالگی خود گفته بود، تا به امروز کسی از من به عنوان هنرمند احوالی  نپرسیده است و خوشنویسی، هنر عشق است که باید در جامعه ترویج شود.

رئیس انجمن خوشنویسان کاشان، ادامه داد: معیارها و ملاک‌ها در جامعه امروز عوض شده و مردم به جای هنر، کالای دیگری را طلب می‌کنند. نگاه مادی به هنر خوشنویسی نباید داشت زیرا هنر قابل معامله نیست و تجمع‌های هنری نیز فرصتی برای دیدار هنرمندان و مبادله اندوخته‌ها و تجربه‌های هنرمندان است.

خوش‌حساب اظهار کرد: فعالیت‌های هنر خوشنویسی که با آیات کریم قرآن متبرک می‌شود، باعث صیقل روح و جان هر انسان است و هنرمندان آن به واسطه انس با هنر خوشنویسی به روحی لطیف رسیدند که جز خوبی نمی‌بینند و امید را به جامعه تزریق می‌کند.

همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کاشان، گفت: کاشان خاستگاه  هنر و تمدن و فرهنگ است و افتخار امروز ما به بوده‌های این شهر است که ادامه این روند افتخارآفرین، زنده نگه داشتن هنر و ارج نهادن به مقام هنرمندان است.

عفت پدرام‌فر اظهار کرد: در فضای کنونی که فضای مجازی تمام دنیای نوجوانان و جوانان ما را فراگرفته است، زنده نگه‌داشتن برنامه‌های هنری یک هنر است.

وی افزود: در برابر فضایی که با محتوای نامناسب، ناامنی و ناامیدی را به جامعه می‌فرستد، آیین مشق رمضان، برنامه ارزشمندی است که باید ارج گذاشت و در جهت ترویج آن، برنامه‌ریزی کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کاشان، اظهار کرد: فرهنگسراها، فضای ترویج هنر است و از حضور هنرمندان باید استفاده کرده تا شرایط توسعه و ترویج هنر و پرورش هنرمندان را در جامعه ترویج کنیم که پنج فرهنگسرا و پنج خانه فرهنگ کاشان، آماده پذیرایی از هنرمندان است.

وی تأکید کرد: فعالیت‌های هنری، برای خانم‌ها یک فرصت نقش‌آفرینی در جامعه است و برای استفاده بهینه از این موقعیت با مشارکت هنرمندان باید برنامه‌ریزی کنیم.

پدرام‌فر افزود: تا پایان دوره برنامه یک ساله شورای شهر بتوانیم فضای مستقل برای انجمن خوشنویسان و هنرمندان آن فراهم کنیم هرچند که در این مدت، فضاهای فرهنگی شهر، در اختیار هنرمندان است.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری کاشان نیز گفت: برنامه‌هایی مثل مشق رمضان باید باعث تعالی هنر خوشنویسی و ترویج آن در منطقه فرهنگی کاشان شود.

محمدحسین واحدیان اظهار کرد: هنر به ویژه هنر خوشنویسی، ابزاری مناسب برای تقویت ارتباط دو سویه شهروندان است و ما بنا داریم از این فرصت برای مبادلات فرهنگ شهروندی استفاده کنیم.

وی افزود: ویژگی هنر خوشنویسی، ارتباط احساسی بین خالق اثر و مخاطب است، زیرا هماهنگی نوشتار، عمق مطلب همراه با احساس نویسنده را منتقل می‌کند که یک ارتباط انسانی است.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری کاشان، تصریح کرد: هنر خوشنویسی، ارتباط بین عرفان و ادب و هنر است و هنر خوشنویسی نگهبان فرهنگ و تمدن ایران در طول تاریخ بوده و آیات الهی نیز بخشی از آن است که حفظ و صیانت شده و جایگاه هنر خوشنویسی را سبب شده است.

واحدیان تأکید کرد: هنرمندان در ترویج اخلاق جایگاه ویژه‌ای دارند و امیدواریم همکاری با هنرمندان منجر به ترویج و فرهنگ شهروندی و نشاط اجتماعی شهر شود.

چهاردهمین آیین مشق رمضان، با حضور ۵۰ نفر از خوشنویسان شهرهای کاشان، آران و بیدگل، دلیجان، بادرود و نوش آباد در کتابخانه تخصصی هنر فرهنگسرای مهر کاشان برگزار و آثار برگزیده در نمایشگاه به نمایش گذاشته شد.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید