امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 107939 |
تاریخ انتشار : 23 تیر 1392 - 8:51 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

پارسی وی:یک روز بعد از آنکه ادوارد اسنودن تحلیلگر سابق سازمان امنیت ملی آمریکا پس از حدود 20روز، جمعه از پرده بیرون آمد و با شماری از وکلا و فعالان حقوق بشری روسی دیدار کرد، کشمکش واشنگتن و مسکو برای تحویل این افشاگر بالا گرفت و همزمان سازمان ملل هم ضمن انتقاد تلویحی از آمریکا، […]

پارسی وی:یک روز بعد از آنکه ادوارد اسنودن تحلیلگر سابق سازمان امنیت ملی آمریکا پس از حدود 20روز، جمعه از پرده بیرون آمد و با شماری از وکلا و فعالان حقوق بشری روسی دیدار کرد، کشمکش واشنگتن و مسکو برای تحویل این افشاگر بالا گرفت و همزمان سازمان ملل هم ضمن انتقاد تلویحی از آمریکا، از حق پناهندگی اسنودن حمایت کرد.

وی که به اتهام‌هایی ازجمله دزدی اموال دولتی و فاش کردن اطلاعات سری آمریکا متهم است، خواستار کسب پناهندگی موقت از روسیه شد. به گزارش خبرگزاری‌ها، وی با اذعان به زمینگیر شدن در بخش ترانزیت فرودگاه شرمتیوو در مسکو گفت کار افشای اطلاعات درباره دولت آمریکا به پایان رسیده است. زمانی که ادوارد اسنودن 3هفته پیش از هنگ کنگ به روسیه آمد، قصد داشت به هاوانا و سپس از آنجا به کیتو پایتخت بولیوی برود و تقاضای پناهندگی کند.

اما آمریکا گذرنامه‌اش را باطل کرد و تا‌کنون با فشار بی‌امان به کشورها، جلوی مسافرت وی را به آمریکای لاتین گرفته است. اکنون 3کشور شامل نیکاراگوئه، ونزوئلا و اکوادور پیشنهاد اعطای پناهندگی به وی داده‌اند، اما وی به همین دلیل نمی‌تواند راهی این کشورها شود. پیش‌تر اسنودن از روسیه نیز تقاضای پناهندگی کرده بود، اما پس از آنکه ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه شرط ماندن وی را توقف انتشار اطلاعات علیه دولت آمریکا اعلام کرد، وی تقاضای خود را پس گرفت.

اینک به‌نظر می‌رسد اسنودن که متوجه گرفتار شدن خود در این مخمصه شده است، به ماندن مشروط در روسیه رضایت داده؛ هر چند که پاره‌ای از تحلیلگران معتقدند وی می‌خواهد با استفاده از پناهندگی موقت، از فرودگاه خارج شود و خود را به یکی از سفارتخانه‌های کشورهای پیشنهاددهنده پناهندگی برساند. اسنودن در ملاقات با فعالان حقوق‌بشری ازجمله نمایندگان سازمان عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق بشر در فرودگاه شرمتیوو گفت: از افشای اطلاعات درباره برنامه‌های جاسوسی دولت آمریکا پشیمان نیست.

وی افزود: تا اندکی بیش از یک‌ماه پیش، من خانواده و خانه‌ای در بهشت داشتم و در آسایش فراوان زندگی می‌کردم. همچنین می‌توانستم بدون هیچ حکمی دنبال تمام ارتباطات شما بگردم، آنها را ضبط کنم و بخوانم… تصمیم اخلاقی برای اطلاع دادن به مردم درباره جاسوسی که شامل همه ما می‌شود، پرهزینه بوده است، اما کار درستی بود و من پشیمان نیستم. وی تلویحاً‌ اتهام فاش‌کردن اسرار آمریکا را رد کرد و گفت: من در پی پولدار شدن نبودم و نخواستم اسرار دولت آمریکا را بفروشم.

با هیچ دولتی هم برای تضمین ایمنی خودم همدست نشدم. این در حالی است که مقامات اداره مهاجرت روسیه گفتند تا دیروز درخواستی از ادوارد اسنودن دریافت نکرده‌اند. روز جمعه، باراک اوباما و ولادیمیر پوتین تلفنی با هم درباره مسائل دوجانبه ازجمله ماجرای اسنودن صحبت کردند؛ هر چند که جزئیات این تماس اعلام نشده است. آمریکا بارها به کشورهای مختلف ازجمله روسیه هشدار داده است به اسنودن پناهندگی ندهند. به گفته واشنگتن، چنین اقدامی می‌تواند روابط آمریکا را با کشور پناهندگی‌دهنده تا مدت‌ها تحت‌الشعاع قرار دهد. در تحولی دیگر، ناوی پیلای کمیسر حقوق بشر سازمان ملل با احتیاط از اسنودن حمایت کرد و گفت که وضعیت وی نشان‌دهنده نیاز به حمایت کردن از کسانی است که تخلفات را افشا می‌کنند. وی همچنین از تمام کشورها خواست به حق افراد برای درخواست پناهندگی احترام بگذارند. پیلای همچنین تعقیب و مراقبت بی‌مورد از اطلاعات مردم را نقض حقوق‌بشر توصیف کرد.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید