صلح خبر/خراسان شمالی رئیس کل دادگستری خراسانشمالی از حصول سازش در ۴۷.۴ درصد پروندههای دارای قابلیت سازش در شوراهای حل اختلاف استان طی سال گذشته خبر داد. به گزارش صلح خبر، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل خراسان شمالی، حجت الاسلام والمسلمین رضا براتی زاده تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ شوراهای حل اختلاف استان، […]
صلح خبر/خراسان شمالی رئیس کل دادگستری خراسانشمالی از حصول سازش در ۴۷.۴ درصد پروندههای دارای قابلیت سازش در شوراهای حل اختلاف استان طی سال گذشته خبر داد.
به گزارش صلح خبر، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل خراسان شمالی، حجت الاسلام والمسلمین رضا براتی زاده تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ شوراهای حل اختلاف استان، تعداد ۷۸ هزار و ۴۲۱ فقره پرونده وارده را تجربه کردند که این آمار، با اضافه شدن تعداد ۳ هزار و ۷۶۳ فقره پرونده وارده نسبت به سال ۱۴۰۰، رشد ۴.۷ درصدی میزان ورودی پرونده ها به شوراهای حل اختلاف استان را نشان می دهد.
وی افزود: طی سال ۱۴۰۱، در نتیجه مذاکرات اصلاحی و تلاش های مسالمت آمیز صورت گرفته، ۲۸ هزار و ۶۴۲ فقره پرونده یعنی معادل ۴۷.۴ درصد پرونده های دارای قابلیت گذشت متشکل در شوراهای حل اختلاف استان به سازش منجر شد.
رئیس کل دادگستری استان خراسانشمالی همچنین از مصالحه و رفع اختلاف ۸۰ درصد پرونده های تشکیل شده در هیأت های حل اختلاف اصناف طی سال گذشته خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در همان مراحل اولیه بروز اختلافات و قبل از تشکیل پرونده قضایی، با طرح اختلافات موجود در حوزه اصناف، مراتب در هیأت های حل اختلاف پیش بینی شده در این خصوص مطرح گردید و مورد رسیدگی قرار گرفت که در این اثناء ۸۰ درصد موارد مطروحه، به صلح و سازش انجامید و در نتیجه از ورودی پرونده های متعدد به شعب و محاکم دادگستری جلوگیری به عمل آمد.
مقام عالی قضایی استان در ادامه با اشاره به تشکیل و راه اندازیِ اتاق داوری اصناف در استان گفت: طی نزدیک به دو ماه، بیش از ۳۰ فقره پرونده در اتاق داوری اصناف رسیدگی شد که در اغلب موارد، اختلافات مبتلابه، به صلح و سازش منتهی و در مواردی نیز حکم مقتضی صادر شد.
براتی زاده به تمامی واحدهای صنفی توصیه کرد: بهتر است شرط داوری اصناف را در مواقع تنظیم عقود و قراردادها مطرح نمایند تا در موارد حدوث اختلاف و قبل از طرح موضوعات در محاکم قضایی، مراتب بدواً در اتاق داوری اصناف رسیدگی گردد و اختلافات طرح شده طی سازوکاری مسالمت آمیز و فرآیندی سریع تر و با سهولت بیشتر در همانجا تعیین تکلیف شود.
رئیس کل دادگستری استان در ادامه به حصول سازش در ۱۲ فقره پرونده قتل عمدی طی دو سال گذشته در خراسان شمالی نیز اشاره و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵ فقره و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷ فقره از پرونده های قتلِ عمدیِ دارایِ احکامِ قطعی و لازم الاجرا با موضوع قصاص نفس به سازش منجر شد که لازم می دانم در این راستا از تلاش های تمامی عوامل ذی ربط، اعم از مدیران قضایی، اعضاء شوراهای حل اختلاف و ستاد استانی صبر و بعلاوه ریش سفیدان،معتمدین و دیگر عوامل بومی و محلی مرتبط قدردانی کنم.
وی با بیان اینکه آثار و برکات ارزشمند مصالحه و مذاکرات اصلاحی بسیار ماندگارتر از روند رسیدگی های قضایی و فرایند صدور و اجرای احکام مربوطه است، خطاب به مردم استان گفت: مصالحه و صلح و سازش آنقدر حلاوت و شیرینی دارد که عیار آن با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست؛ لذا انتظار می رود چنانچه فرد یا افرادی با یکدیگر اختلاف دارند این قبیل موارد را پیش از سازوکارِ رسیدگی هایِ قضایی، حسب مورد و در بدایت امر در هیأت های حل اختلاف و صلح و سازش اصناف و ادارات، اتاق داوری اصناف و یا در شورای حل اختلاف طرح نمایند تا با کمترین هزینه و بدون اتلاف وقت، ابتدا مذاکرات اصلاحی انجام شود و در صورت امکان این قبیل مسائل به صورت مسالمت آمیز حل و فصل شود و به صلح و سازش بیانجامد.
انتهای پیام