امروز: یکشنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 28 ذو القعدة 1446 | 2025-05-25
کد خبر: 827 |
تاریخ انتشار : 04 خرداد 1394 - 4:35 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

اقتصاد > اقتصاد‌ملی – علی ابراهیمی:چشم‌نوازی میوه‌های قاچاق چینی، ترک، شیلی و آفریقایی با قیمت‌های گزاف در بازار مصرف داخلی ادامه دارد. اكنون هلو، شبرنگ، گلابي، ليموترش و انگور يا برخي ميوه‌هاي لوكس مانند آناناس، نارگيل، خربزه درختي (پاپايا) يا ميوه‌هاي مناطق گرم و مرطوب به‌صورت قاچاق وارد و در ميادين ميوه و تره‌بار و خرده‌فروشي‌هاي سطح […]

اقتصاد > اقتصاد‌ملی – علی ابراهیمی:
چشم‌نوازی میوه‌های قاچاق چینی، ترک، شیلی و آفریقایی با قیمت‌های گزاف در بازار مصرف داخلی ادامه دارد.

اكنون هلو، شبرنگ، گلابي، ليموترش و انگور يا برخي ميوه‌هاي لوكس مانند آناناس، نارگيل، خربزه درختي (پاپايا) يا ميوه‌هاي مناطق گرم و مرطوب به‌صورت قاچاق وارد و در ميادين ميوه و تره‌بار و خرده‌فروشي‌هاي سطح شهر عرضه مي‌شود. با وجود اين مسئولان وزارت جهادكشاورزي و نمايندگان مجلس بر ممنوعيت واردات انواع ميوه به جز موزتأكيد دارند.

رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي تهران ارائه مجوزهاي خاص براي واردات انواع كالا در بازارچه‌هاي مرزي را منشأ اصلي واردات و عرضه ميوه‌هاي قاچاق در بازار داخلي دانست و به خبرنگار همشهري اعلام كرد، واقعيت آن است كه آب از سرچشمه گل‌آلود است چرا كه ارائه مجوز براي واردات ميوه به اندازه نياز بازارچه‌هاي مرزي به مستمسكي براي واردات چندين تريلي انواع ميوه‌ و سپس قاچاق آن به ساير شهرستان‌هاي همجوار و در نهايت تهران شده است.

به گفته حسين مهاجران، ميوه‌هاي قاچاق وارداتي پس از حمل به بازارهاي حاشيه تهران مجددا در جعبه فروشي‌ها و انبارها با سبدهاي ايراني بسته بندي و در بازار عرضه مي‌شود.به گفته وي اكنون انگور شيلي به نرخ هر كيلوگرم 33هزار تومان، گلابي چيني 13هزار تومان، هلو و شبرنگ تركيه 16 تا 22هزار تومان، ليمو ترش ترك، برزيلي و آفريقايي، انبه پاكستان 20هزار تومان، پرتقال مصري 6هزار و 800تومان حتي در ميدان مركزي ميوه و تره‌بار فروخته مي‌شود و برخي انواع ميوه لوكس مانند آناناس، نارگيل، پاپايا (خربزه درختي) و… نيز در بازار وجود دارد.

مهاجران با اعلام اينكه به جز موز واردات ساير ميوه‌ها ممنوع است افزود: اغلب ميوه‌هاي قاچاق از بازارچه‌هاي مرزي وارد كشور مي‌شود و حداقل ما از روش‌هاي ديگر واردات و عرضه ميوه‌هاي قاچاق بي‌اطلاع هستيم. اين ميوه‌هاي قاچاق پس از تغيير بسته‌بندي در كاميون يا وانت‌بارها جاسازي و روي آن مثلا با كاهو پوشانده مي‌شود و پس از ورود و تخليه در ميدان مركزي ميوه و تره‌بار به فروش مي‌رسد. گرچه بازرسي ميدان بخشي از اين ميوه‌ها را ضبط و دپو مي‌كند، اما اين امر تأثير آنچناني در كاهش عرضه ميوه‌هاي قاچاق ندارد.

يك عضو كميسيون كشاورزي آب و منابع طبيعي مجلس نيز با انتقاد از عرضه قاچاق و عرضه آزادانه ميوه‌هاي وارداتي از تركيه، شيلي و… در بازارگفت: دولت به جاي حمايت از باغداران، حتي اقدام به واردات ميوه‌هايي مي‌كند كه در داخل كشور توليد مي‌شود. بايد وزارت جهادكشاورزي از واردات ميوه و عرضه آزادانه آن در بازار جلوگيري كند.

رحمت‌الله نوروزي، نماينده مردم علي‌آباد كتول با بيان اين مطلب به خانه ملت از گراني ميوه به‌خصوص ميوه‌هاي نوبرانه انتقاد و اعلام كرد، بايد قيمت ميوه به‌نحوي باشد كه مردم قدرت خريد داشته باشند اما اكنون جولان دلال‌ها و نبود نظارت مناسب دستگاه‌هاي مسئول از دلايل اصلي گراني ميوه به‌خصوص ميوه‌هاي نوبرانه شمرده مي‌شود.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید