امروز: سه شنبه, ۴ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 23 جماد ثاني 1446 | 2024-12-24
کد خبر: 68956 |
تاریخ انتشار : 18 اسفند 1394 - 21:04 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

سیاست > دولت – میزان نوشت:‌ معاون اول رئیس جمهور گفت: با وجود اینکه تحریم ها لغو شده اما هنوز نتوانسته ایم پول خود را از هند بیرون بیاوریم و مقامات هندی می گویند بانک های ما از آمریکایی ها می ترسند. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور امروز (سه شنبه) طی سخنانی در سومین همایش سراسری […]

سیاست > دولت – میزان نوشت:‌ معاون اول رئیس جمهور گفت: با وجود اینکه تحریم ها لغو شده اما هنوز نتوانسته ایم پول خود را از هند بیرون بیاوریم و مقامات هندی می گویند بانک های ما از آمریکایی ها می ترسند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور امروز (سه شنبه) طی سخنانی در سومین همایش سراسری قضات دادسرای عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه قوای سه گانه باید در جهت واحد اداره مطلوب نظام حرکت کنند اظهار کرد: در سال 92 که زمام امور را در دست گرفت کشور از همه جهات در شرایط ویژه ای به سر می برد و در بخش اقتصادی نیز ما با یک شرایط خاص مواجه بودیم.

وی ادامه داد: در مسائل سیاسی نیز در هیچ مقطعی مانند آن سال کشور با در مقابل هم قرار گرفتن جناح ها و شخصیت های سیاسی مواجه نبود و در واقع، انسجام داخلی کشور دچار مشکل شده بود.

جهانگیری با بیان اینکه با اهداف تعیین شده در سند چشم انداز 20 ساله فاصله داریم گفت: طبق سند چشم انداز توسعه قرار بود رشد اقتصادی کشور 8 درصد باشد اما اکنون که ده سال از زمان ابلاغ سند مزبور می گذرد رشد اقتصادی کشور تنها 2.6 بوده است و میزان بهره وری نیز منفی شده است.

وی با بیان اینکه در دو سال و نیم که دولت یازدهم به روی کار آمده دستاوردهای زیادی را کسب کرده است گفت:ما در دولت یازدهم چکیده مدیریت کشور را به صحنه فعالیت آوردیم و از افراد توانمند با هر گرایش سیاسی درخواست کردیم که برای پیشرفت کشور به میدان بیایند.

جهانگیری با بیان اینکه در دو سال و نیم اخیر در نظام تصمیم گیری کشور انسجام زیادی شکل گرفته است گفت: در این مدت هیچ موضوعی نبوده است که دولت بخواهد آن را اجرا کند و با سایر قوا و نیروهای مسلح هماهنگ نباشد.

وی در ادامه به اقدام دولت در لغو قطعنامه های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد و بیان داشت: در زمانی آقای خرازی وزیر اسبق امور خارجه به من گفت که لغو قطعنامه های تحریمی شورای امنیت سازمان ملل نیازمند تغییر دو رئیس جمهور یعنی گذشت شانزده سال است اما ما در طی دو سال توانستیم با انجام مذاکرات فشرده به نقطه ای برسیم که بگوییم تحریم ها رفع شده است.

جهانگیری ادامه داد: البته ممکن است عده ای بگویند بسیاری از بخش های نظام اقتصادی دنیا با ما همکاری نمی کند اما باید گفت که بسیاری از آنها هم همکاری های خود را با نظام بانکی ما آغاز کرده اند.

وی همچنین به مشکلاتی که بر سر راه لغو تحریم ها و استرداد دارایی های نفتی کشور وجود دارد اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه تحریم ها لغو شده اما هنوز نتوانسته ایم پول خود را از هند بیرون بیاوریم و مقامات هندی می گویند بانک های ما از آمریکایی ها می ترسند.

جهانگیری در ادامه به ثبات قیمت ارز در دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال 94 بدلیل افت قیمت نفت، از ارزش پولی بسیاری از کشورهای نفت خیز کاسته شد اما در کشور ما علی رغم تحریم ها و مشکلات مربوط به جابجایی پول، تغییراتی در اقتصاد کشور ایجاد نشد که بخشی از این امر نتیجه سیاست گذاری ها و بخشی دیگر نتیجه اعتماد مردم است.

وی در ادامه به اهتمام دولت برای اتمام پروژه های نیمه تمام اشاره کرد و گفت: زمانیکه دولت یازدهم به روی کار آمد با توجه به حجم بالای پروژه های ناتمام، از مقام معظم رهبری در خواست کردیم که اجازه برداشت 8 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای دولت صادر کند و ایشان نیز این کار را انجام دادند و ما امیدواریم که در سال 95 بتوانیم تمام پروژه های ناتمام را به اتمام برسانیم.

جهانگیری همچنین با بیان اینکه به دلیل عدم سرمایه گذاری در طرح های پارس جنوبی چند ده میلیارد متر مکعب گاز این مملکت توسط کشور همسایه برداشته شد، تصریح کرد: دولت توانسته برداشت ایران از پارس جنوبی را به 20 میلیون متر مکعب افزایش دهد و امیدواریم که ظرف دو سال آینده بتوانیم میزان برداشت خود از پارس جنوبی را به قطر برسانیم.

وی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران در منطقه در بسیاری از موارد حرف اول را می زند گفت: اقتدار امروز ایران نتیجه مدیریت مقام معظم رهبری و تلاش های نیروهای مسلح است؛ اما این اقتدار نیازمند است که با یک اقتدار اقتصادی نیز همراه شود.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه برای اشتغالزایی و رونق تولید باید جذب سرمایه گذاری در کشور صورت گیرد اظهار کرد: برای جذب بیشتر سرمایه گذاری در کشور راهی جز تامین امنیت سرمایه گذاری نداریم و در این مسیر قوه قضائیه حرف اول را می زند.

وی در ادامه با اشاره به اهتمام دولت به مبارزه با فساد گفت: امروز خوشبختانه در دولت و قوه قضائیه برای مقابله با فساد اراده جدی صورت گرفته است و مسئولان قوه قضائیه اعم از معاون اول، دادستانی تهران و بازرسی کل کشور با اراده و انگیزه بالایی در جلسات مبارزه با فساد شرکت می کنند.

جهانگیری همچنین با بیان اینکه دولت در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم اقتصادی حساسیت دارد گفت: باید در این زمینه که نه به مسئولان نظام تهمت زده شود و نه در برخورد با مفاسد اقتصادی به سبب گرایشات سیاسی چشم پوشی صورت گیرد، یک توازن ایجاد شود.

وی سال 94 را سخت ترین سال بعد از انقلاب از لحاظ اقتصادی دانست و بیان داشت: دولت در ماه هایی از سال 94 دغدغه پرداخت حقوق کارمندان را داشت اما به فضل الهی این دوران سخت سپری شد و ما در بهمن ماه توانستیم 400 هزار بشکه نفت اضافه به فروش برسانیم و امیدواریم در اردیبهشت ماه این مقدار را به 2 میلیون بشکه برسانیم.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه تنگناهای مالی امسال، دستگاه قضایی را نیز اذیت کرد گفت: ما در دولت به اهمیت قوه قضائیه واقف هستیم و دغدغه های مقامات و مسئولان این قوه را درک می کنیم و متقابلا مسئولان قوه قضائیه نیز تنگناهای دولت را می دانند.

وی در ادامه با اشاره به تفاهماتی که میان دولت و قوه قضائیه وجود دارد گفت: میان دولت و قوه قضائیه در بخش هایی همچون پیگیری معوقات بانکی، پیگیری پرونده های مربوط به زمین خواری و موسسات غیرمجاز تفاهم وجود دارد و دادسرای تهران نیز در بحث موسسات غیرمجاز بسیار خوب عمل کرد.

جهانگیری در پایان خاطرنشان کرد: صمیمانه از همکاری قوه قضائیه با دولت تشکر می کنم.

2929

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید