امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 87605 |
تاریخ انتشار : 18 خرداد 1395 - 10:48 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین:بر اساس تحقیقات دانشمندان کانادایی، جلبک‌ها سابقه‌ای از رویدادهای تاریخی از جنگ‌های تریاک گرفته تا جنگ جهانی دوم را در خود ثبت کرده‌اند. به گزارش ایسنا، این امر ممکن است به این دلیل باشد که جلبک‌ها می‌توانند فلزات سمی نشت کرده در محیط اطرافشان را که از چنین جنگ‌هایی باقی […]

دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین:
بر اساس تحقیقات دانشمندان کانادایی، جلبک‌ها سابقه‌ای از رویدادهای تاریخی از جنگ‌های تریاک گرفته تا جنگ جهانی دوم را در خود ثبت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، این امر ممکن است به این دلیل باشد که جلبک‌ها می‌توانند فلزات سمی نشت کرده در محیط اطرافشان را که از چنین جنگ‌هایی باقی مانده‌اند، جذب کنند.

در جریان جنگ تریاک اول که به دلایل تجاری بین چین و انگلیس درگرفت، کشتی جنگی نمسیس انگلیس یک کشتی چینی را با موشک منفجر کرد. غرق شدن و تیراندازی باعث انتشار جیوه در محیط اطراف شد.

تحقیقات محققان دانشگاه ترنت نشان داد که جلبک‌های دریای جنوب چین، این فلزات را جذب و این رویداد را به همراه وقایع بعدی درون اسکلت خود ثبت کرده‌اند.

اسکلت جلبک‌های سخت از ماده معدنی آراگونیت ساخته شده که شامل کربنات کلسیم است. جلبک‌ها به مرور زمان کلسیم اضافی را از آب‌های اقیانوس جذب کرده و اسکلت خود را می‌سازند. رشد سالانه گروه‌های مرجان‌ها می‌تواند به نظارت بر تاریخچه موجودات همانند آنچه حلقه‌های درختان نشان می‌دهند و همچنین آلاینده‌های فلزی جذب شده و زمان ورود آنها، به آب کمک کند.

محققان از یک نمونه مرجان 200 ساله Porites lutea استفاده کرده و دریافتند که بسیار متفاوت از نتایج مورد انتظار بود. آن‌ها مشاهده کردند که سطوح جیوه در قدیمی‌ترین بخش‌های هسته – متعلق به سال‌های 1800 تا 1830 – بسیار کم و ثابت بود. اما میزان فلز در اسکلت از سال 1930 تا اوایل قرن 20 بارها افزایش یافته و گاهی 12 برابر بالاتر از نقطه آغازین بود.

افزایش میزان جیوه با چند رویداد تاریخی جنگی در نزدیکی چین و به‌ویژه جنگ تریاک اول و دوم و جنگ جهانی دوم مطابقت داشت.

این جنگ‌ها بسیار بیش‌تر از میزان جیوه‌ای بود که در دهه 1900 – عصر صنعتی شدن شدید – جذب شده بود.

فلرات مورد استفاده در ساخت مواد منفجره و سایر تسلیحات به انتشار جیوه در هوا می‌پردازند که می‌تواند به دلیل تعاملشان با جیوه جو، مولکول‌های جیوه واکنشی را تشکیل بدهند. محصول نهایی در اقیانوس سقوط کرده و سپس توسط مرجان‌ها جذب می‌شود.

با این حال تردیدهایی در مورد نتایج این تحقیق وجود دارد. برای مثال اگر جنگ‌ها را در درجه اول مسئولیت بدانیم، باید مقادیر بسیار بیش‌تری از جیوه را شناسایی کنیم.

محققان اکنون به دنبال نشانه‌های بیش‌تری از جیوه در مرجان‌ها هستند زیرا سطوح مختلفی از ایزوتوپ‌های آن در آتش‌فشان‌ها، کوره‌های ذغال‌سنگ و سایر منابع وجود دارد.

این تحقیق در مجله Environmental Science and Technology منتشر شده است.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید