امروز: چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 ذو القعدة 1446 | 2025-05-21
کد خبر: 574353 |
تاریخ انتشار : 30 اردیبهشت 1404 - 17:22 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

رئیس کل بانک مرکزی گفت: موضوع تسهیلات تکلیفی باعث شده است که پرداخت این تسهیلات در میان شبکه بانکی توزیع شود؛ با این حال تخصصی شدن بانک‌ها از مفاد قانون برنامه هفتم توسعه است و باید عملیاتی شود. محمدرضا فرزین در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار صلح خبر، مبنی بر لزوم تخصصی شدن بانک‌ها […]

رئیس کل بانک مرکزی گفت: موضوع تسهیلات تکلیفی باعث شده است که پرداخت این تسهیلات در میان شبکه بانکی توزیع شود؛ با این حال تخصصی شدن بانک‌ها از مفاد قانون برنامه هفتم توسعه است و باید عملیاتی شود.

محمدرضا فرزین در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار صلح خبر، مبنی بر لزوم تخصصی شدن بانک‌ها و اینکه یک بانک تخصصی در حالی ۳۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ اعطا کرده که فقط ۴۴۰ میلیارد تومان وام در حوزه مسکن محرومین و ایثارگران پرداخت کرده است، گفت: متاسفانه این موضوع درست است و همین مسئله است که بارها گفتم باید به سمت تخصصی شدن بانک‌ها حرکت کنیم.

وی افزود: برای مثال اگر قرار است وام ازدواج اعطا شود این کار را باید فقط چند بانک انجام دهد و نمی‌توان تکلیف کرد که همه بانک‌ها در صورت تخصصی شدن بانک‌ها همه نوع تسهیلات را ارائه دهند؛ به عبارت دیگر بانک‌های تخصصی مکلف خواهند شد تا در حوزه‌های تخصصی خود تسهیلات را ارائه دهند. با این حال، تسهیلاتی مانند ازدواج و فرزندآوری از آنجاکه به شبکه بانکی کشور تکلیف می‌شوند، بانک‌ها نیز مکلف هستد اعطای تسهیلات در نظام بانکی را انجام دهند و بانک مرکزی از نظر قانونی مکلف است که این سهمیه را میان همه بانک‌ها تقسیم کند.

بانک‌ها باید تخصصی شوند

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: باید اشاره داشت که موضوع تخصصی شدن بانک‌ها جزو قانون برنامه هفتم توسعه است و ما مکلف به اجرایی و عملیاتی کردن آن هستیم. در حال حاضر در تلاش برای تدوین اساسنامه‌های آن بوده و تلاش می‌کنیم موضوع تخصصی شدن بانک‌ها عملیاتی شود. برای مثال اگر قرار باشد وام ازدواجی پرداخت شود باید بانک تخصصی در این حوزه آن را انجام دهد.

جزئیات پروژه‌های ارزی بانک مرکزی

وی در ادامه در پاسخ سوال خبرنگاران مبنی بر موضوع پیش فروش ارز گفت: بانک مرکزی، چند پروژه در رابطه با موضوع ارزی در دستور کار خود دارد. امروز نیز در مجلس شورای اسلامی موضوع شورای عالی تامین مالی مطرح شد که قانون آن نیز تصویب شده است و ریاست آن نیز با وزارت امور اقتصادی و دارایی است و بانک مرکزی هم عضو آن است. در این شورا ابزارهای متفاوتی برای موضوع تامین مالی پیش‌بینی شده و تمام تلاش بانک مرکزی این است که سبد ابزارهای تامین مالی متنوع شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: مرکز مبادله ارز و طلای ایران از زمانی که کار خود را آغار کرد، از آنجاکه بانک مرکزی سیاست‌گذار است، دیگر وارد موضوع عملیات ارزی نمی‌شود و این موضوع به مرکز مبادله سپرده شده است که هم در حوزه طلا و هم در حوزه ارزی فعالیت می‌کند.

اوراق سلف ارزی حتما راه‌اندازی می‌شود 

فرزین تصریح کرد: در رابطه با موضوع ارز، چندین روش از سال گذشته در حال تکمیل است که یک مورد آن بحث اوراق سلف ارزی است که ابزاری متداول در همه کشورهای جهان است و قصد داریم این بازار را در ایران راه‌اندازی کنیم و اقدامات لازم برای تحقق آن در حال انجام است. با این حال، به دلیل وجود برخی مشکلات در زمینه به روز رسانی سامانه‌ها کمی با تاخیر روبرو شده اما این کار حتما عملیاتی خواهد شد. 

وی خاطرنشان کرد: موضوعات دیگر که در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، بحث پیش فروش ارز است و به طوری خواهد بود تا در عمل روشی برای تامین مالی باشد و موضوع دیگر، مسئله فروش اوراق است که جزئیات آن در جلسه امروز اعلام شد و تا دو میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است. 

ادامه دارد

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید