زعفران از صادرات گرانقیمت ایران است که به صورت مستقیم با زندگی چند صد هزار نفر در ارتباط است؛ کشاورزان، کارگران، خریداران، دلالان و … . این محصول استراتژیک که از قیمت قابل توجهی هم برخوردار است، هنوز اغلب به شیوه برداشت سنتی وارد چرخه صنایع غذایی، دارویی میشود. استفاده از زعفران البته فقط به […]
زعفران از صادرات گرانقیمت ایران است که به صورت مستقیم با زندگی چند صد هزار نفر در ارتباط است؛ کشاورزان، کارگران، خریداران، دلالان و … . این محصول استراتژیک که از قیمت قابل توجهی هم برخوردار است، هنوز اغلب به شیوه برداشت سنتی وارد چرخه صنایع غذایی، دارویی میشود. استفاده از زعفران البته فقط به راههایی که تصور میکنیم، محدود نمیشود. این گیاه ارزشمند در این مسیر سوژه قابل توجهی برای عکاسان است تا لحظات خاص و حساس ورودش به زندگی را از درون قاب دوربین به تصویر بکشند.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، زمینهای کشاورزی، کارگاههای بستهبندی، بازارهای فروش، فعالیت دلالان، کارخانههای فرآوری زعفران، فعالیت خانوادگی کشاورزان در زمینهای زعفران، بازارهای ثابت، دائمی و موقت فروش زعفران، شرکت های فرآوری و بسته بندی و… تنها بخشهایی از مراحل تولید زعفران است که سوژه عکاسان شده است. عکاسان صلح خبر به نقل از ایسنا نیز تاکنون تصاویر قابل توجی را از کاشت و برداشت زعفران، حتی آسیب سیل به زمینهای کاشت زعفران به ثبت رساندند و این تصاویر گاه در میان تصاویر سال صلح خبر به نقل از ایسنا هم قرار گرفته است.
بعضی از این تصاویر از اواسط دهه ۱۳۸۰ تا کنون به ثبت رسیده است و حالا روایتگر کاشت و برداشت و فروش زعفران در شهر و روستاهای کشور از سالهای گذشته تا کنون است. روایتگر شیوه زندگی کشاورزان و کارگرانی که بازهای از سال در فصل برداشت زعفران صبحها در زمینهای کشاورزی مشغولند و عصر و شب را در بازار سپری میکنند.
بسیاری از کشاورزان به صورت خانوادگی سر زمینها کار میکنند. به همین سبب عکاسی از خانوادهها در حال برداشت زعفران یکی از موضوعاتی است که به دفعات سوژه عکاسان شده است. حتی عکاسان این موضوع را نیز به تصویر درآورده بودند که در زمان شیوع ویروس کرونا با آنلاین شدن مدارس، دانشگاهها و به طور کلی کلاسهای درس، حضور محصلها در زمینهای کشت و بازارهای فروش زعفران بیش از پیش شده بود.
تعداد قابل توجهی از طریق این محصول امرار معاش میکنند. آنها البته فشار کاری زیادی را نیز متحمل میشوند و گهگاه با حوادث طبیعی روبهرو میشوند و به همین سبب نیز وقوع سیل در زمینهای کاشت زعفران یکی دیگر از موضوعاتی بود که در قاب عکاسان قرار گرفته بود.
بعضی عکسها نیز مساله حضور «دلالان» در بازار فروش زعفران را به تصویر کشیده است. آنهایی که گل زعفران را از کشاورز خریداری کرده و سپس با قیمتی بیشتر به فروش میرسانند.
در این میان بعضی از عکاسان لحظات ساده اما خاصی از شروع فصل برداشت زعفران را به تصویر درآورده بودند. لحظاتی به نظر ساده که شیوه و سبک زندگی و امرار معاش کشاورزان را روایت میکرد. این لحظات واقعی و گاه همراه با سختی و غم و گاه همراه با شادی بود.
بعضی عکاسان بیش از سایر به زعفران پرداخته بودند. آن را سوژه تصاویر قرار داده و علاوه بر پرداختن به مکررات، سراغ مکانهایی مانند کارخانههای فرآوری زعفران رفته بودند که کمتر به آنها پرداخته شده است.
در ادامه تصاویر ثبت شده توسط عکاسان صلح خبر به نقل از ایسنا از این گیاه گرانقیمت را می بینید.
انتهای پیام