امروز: پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 4 ذو القعدة 1446 | 2025-05-01
کد خبر: 572071 |
تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1404 - 20:18 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش صلح خبر، «حسن بهشتی‌پور»، با اشاره به اظهارات اخیر «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه در نیویورک تصریح کرد: این اظهارات برای سهم‌خواهی است و سعی دارند هر چه زودتر به مذاکرات ملحق شوند چرا که بدون حضور مستقیم در مذاکرات سهمی نمی‌گیرند. حتما می‌خواهند وارد مذاکرات شوند اما اینکه الان وارد شوند […]

به گزارش صلح خبر، «حسن بهشتی‌پور»، با اشاره به اظهارات اخیر «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه در نیویورک تصریح کرد: این اظهارات برای سهم‌خواهی است و سعی دارند هر چه زودتر به مذاکرات ملحق شوند چرا که بدون حضور مستقیم در مذاکرات سهمی نمی‌گیرند. حتما می‌خواهند وارد مذاکرات شوند اما اینکه الان وارد شوند به نظرم هنوز زود است. عمان به خوبی در حال میانجی‌گری است و به نظرم باید اجازه دارد تا مذاکرات میان ایران و آمریکا به مرحله مطمئن‌تری برسد.
به گزارش ایسنا، «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه بامداد سه‌شنبه و پس از جلسه شورای امنیت با موضوع «منع اشاعه»، در پاسخ به سوالی درباره نظر پاریس درمورد توافقی دوجانبه بین ایران و آمریکا بدون اروپا اظهار کرد: «عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به نفع اروپا است. از گفت‌وگوهای بین ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم. درحال همکاری نزدیک با مارکو روبیو و استیو ویتکاف هستیم. روز به روز به پایان یافتن مهلت برجام نزدیک می‌شویم.»
وزیر امور خارجه فرانسه درباره مکانیسم ماشه ادعا کرد: «اروپا به برجام پایبند مانده است. در تابستان با تصمیم مهمی مواجه خواهیم شد. تصمیم خواهیم گرفت که آیا تحریم‌های برداشته شده علیه ایران بازخواهند گشت یا نه. این مسئله به تعهدات ایران بستگی دارد. ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است و تمام تعهدات مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم را نقض کرده است. عدم تضمین منافع امنیتی اروپا منجر به بازگشت تمام تحریم‌های لغو شده علیه ایران در ۱۰ سال پیش خواهد شد».

سفر ترامپ به منطقه
بهشتی‌پور در ادامه گفت‌وگو با ایسنا درباره مذاکرات جاری میان ایران و آمریکا گفت: به نظر می‌رسد دستور کار نهایی هنوز مشخص نشده است و گفت‌وگوها در سه هفته گذشته به این مساله اختصاص داشته است. شاید در یکی دو هفته آینده این هدف محقق شود تا بر اساس آن دستور کار معین، مذاکرات را ادامه دهند.
او در پاسخ به اینکه برخی معتقدند تاخیر در سفر ترامپ به عربستان و منطقه به خاطر انتظار ترامپ برای به نتیجه رسیدن یکی از سه پرونده ایران، اوکراین و غزه است و به نظر می‌آید در موضوع ایران امیدش بیشتر است گفت: سفر آقای ترامپ به عربستان مبتنی بر روابط دو جانبه است و به طور عمده می‌خواهد توافقی چند میلیارد دلاری را امضا کند، از این رو ارتباط دادن آن به موضوع ایران دور از ذهن است. البته در مذاکراتش و در این سفر حتما دنبال این است که دستاوردهای بیشتری را نمایش بگذارد اما اینکه الزاما به خاطر ایران سفرش را به تاخیر انداخته باشد، بعید است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: ولی واقعیت این است که برای ترامپ پیش از سفر به عربستان مهم بود که در رابطه با موضوع غزه و صلح در این موضوع موفقیتی به دست آورد تا بتواند صلح ابراهیم را دوباره به جریان اندازد اما یکی از شروط صلح ابراهیم پذیرش ۲ دولت است که اسرائیل این مساله را قبول ندارد، بنابراین اگر قرار است برای موضوع صلح ابراهیم و آشتی میان اعراب و اسرائیل اتفاقی رخ دهد، اول باید اسرائیل را راضی کند که بعید است نتانیاهو این موضوع را بپذیرد.

تقسیم کار ایران
بهشتی‌پور در ادامه درباره معایب و مزایای نبودن اروپایی‌ها در این مرحله از مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: این رویکرد جدید ایران است که ترجیح داده تقسیم کار کند؛ از یک طرف با سه کشور اروپای و نیز چین و روسیه و از طرفی با آژانس و از سویی با کشورهای منطقه در حال رایزنی و تعامل است تا مشکلات را برطرف کند و به نظرم رویکردش در مذاکرات غیرمستقیم ترکیب شده است و رویکرد خوبی هم است. به علاوه اروپایی‌ها مذاکرات مستقیم با طرف ایرانی دارند اما با آمریکا مذاکرات غیرمستقیم در جریان است. به نظرم اینکه ایران در این مرحله ترجیح داده در کلیات با آمریکا به توافق برسد و اگر نیازی شد با اروپا وارد تعامل شود، رویکرد مناسب و خوبی است.
او تصریح کرد: از طرفی مکانیسم ماشه دست اروپایی‌هاست و اگر آن را فعال کنند، روند مذاکرات را با مشکلات عدیده مواجه می‌کند اما منطقی است که ایران تا رسیدن به چارچوب اصلی مذاکراتی با آمریکا با طرف‌هایی که ذی‌نفع هستند، مذاکرات جداگانه‌اش را ادامه دهد و بعد از آن شرایط برای ورود طرف‌های ذی‌نفوذ فراهم شود.
این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره احتمال استفاده اروپا از مکانیسم ماشه خاطرنشان کرد: اهمیت رسیدن به توافق با ایران برای اروپایی‌ها بیشتر از دعوای‌شان با آمریکا بر سر موضوعات دیگر یا کنار گذاشته شدن از مذاکرات به عنوان میانجی‌گر است. آن‌ها در موضع هسته‌ای با آمریکا همسو هستند و عمده اختلاف نظرشان بر سر خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام بود. منافع اروپا در این است که با ایران به توافق دست پیدا کنند چرا که این مساله هم برای عدم اشاعه هسته‌ای و هم دست یافتن به بازار ایران مطلوب است و می‌تواند خوب باشد، از این رو بعید است اروپایی‌ها بخواهند در این مسیر کارشکنی کنند. اما حتما مکانیسم ماشه عامل فشار آن‌ها خواهد شد تا بتوانند امتیازگیری کنند.
310310

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید