“گوستاوو پترو” اولین رئیس جمهور چپگرای کلمبیا امروز یکشنبه سوگند یاد میکند، در حالی که پیشتر وعده مبارزه با نابرابری را داده است؛ این یک نقطه عطف در تاریخ کشوری است که مدتها شاهد جنگی بین نیروهای دولتی و گروههای چریکی چپگرا بوده است. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سناتور “گوستاوو […]
“گوستاوو پترو” اولین رئیس جمهور چپگرای کلمبیا امروز یکشنبه سوگند یاد میکند، در حالی که پیشتر وعده مبارزه با نابرابری را داده است؛ این یک نقطه عطف در تاریخ کشوری است که مدتها شاهد جنگی بین نیروهای دولتی و گروههای چریکی چپگرا بوده است.
به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سناتور “گوستاوو پترو”، یکی از اعضای سابق گروه چریکی M-۱۹ کلمبیا، در انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن با شکست دادن احزاب محافظه کار به پیروزی رسید؛ این احزاب هر چند تغییراتی معتدل برای یک اقتصاد حامی بازار را پیشنهاد کرده بودند اما نتوانستند با رای دهندگان ناراضی از بابت افزایش فقر و خشونت علیه فعالان حقوق بشری و گروههای محیط زیستی در مناطق روستایی ارتباط مناسبی برقرار کنند.
پترو یکی از مجموع گروه رو به رشد نامزدهای چپگرا و چهرههای سیاسی جدیدی است که از زمان همه گیری بیماری در آمریکای لاتین برنده انتخابات در این حوزه شدهاند و به مقامات وقت که با پس لرزههای اقتصادی آن همه گیری دست و پنجه نرم میکنند، آسیب رساندهاند.
پیروزی این چهره سابق شورشیان کلمبیا از این جهت برای این کشور استثنایی بود که رای دهندگانش به صورت تاریخی تمایلی به حمایت از سیاستمداران چپگرا که اغلب متهم به شل گرفتن مبارزه با مجرمان یا همپیمانی با چریکها شدهاند، نداشتهاند.
انقعاد توافق صلح در سال ۲۰۱۶ بین دولت کلمبیا و شبه نظامیان فارک اولویت رأی دهندگان در این کشور را از مساله درگیریهای خشونت آمیز در مناطق روستایی به سمت مشکلاتی مانند فقر و فساد برد و این مساله به محبوبیت احزاب چپگرا در انتخابات ملی این کشور دامن زد.
گوستاوو پتروی ۶۲ ساله، قول داده است با افزایش بودجه برنامههای مبارزه با فقر و افزایش سرمایه گذاری در مناطق روستایی، با نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی کلمبیا مقابله کند. او سیاستهای مبارزه با مواد مخدر آمریکا را به عنوان یک “شکست بزرگ” توصیف کرده اما گفته است که مایل است با واشنگتن “در جایگاهی برابر” همکاری کرده و در این راستا به ارائه طرحهایی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی یا ایجاد زیرساختها در مناطق روستایی بپردازد.
پترو همچنین در طول مبارزات انتخاباتی خود با گروههای طرفداران محیط زیست ائتلاف کرد و قول داده است که کلمبیا را با کند کردن روند جنگلزدایی و برداشتن گامهایی برای کاهش اتکای کشورش به سوختهای فسیلی به یک “پایگاه جهانی برای زندگی” تبدیل کند.
پترو همچنین گفته است که میخواهد مذاکرات صلح را با گروههای شورشی باقیمانده که در حال حاضر بر سر مسیرهای نقل و انتقال مواد مخدر، معادن طلا و سایر منابع رها شده توسط فارک پس از توافق صلح با دولت درگیری دارند، آغاز کند.
انتظار میرود حداقل ۱۰ تن از رئیسهای دولتها در مراسم تحلیف پترو که در محل یک میدان بزرگ به جای مانده از دوران استعمار در مقابل کنگره کلمبیا برگزار میشود، شرکت کنند.
انتهای پیام