امروز: سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 16 ذو القعدة 1446 | 2025-05-13
کد خبر: 44823 |
تاریخ انتشار : 19 دی 1394 - 16:24 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

دانش > فضا – همشهری آنلاین:اخترشناسان سن ۷۰ هزار ستاره در سرتاسر کهکشان راه شیری را محاسبه کرده‌اند و نتایج به دست آمده را در قالب یک نقشه کیهانی منتشر ساخته‌اند. براساس گزارش BBC، اين نقشه مي‌تواند آنچه دانشمندان درباره رشد كهكشان راه شيري به آن ظنين بودند را به اثبات برساند: كهكشان راه‌شيري رشد خود را […]

دانش > فضا – همشهری آنلاین:
اخترشناسان سن ۷۰ هزار ستاره در سرتاسر کهکشان راه شیری را محاسبه کرده‌اند و نتایج به دست آمده را در قالب یک نقشه کیهانی منتشر ساخته‌اند.

براساس گزارش BBC، اين نقشه مي‌تواند آنچه دانشمندان درباره رشد كهكشان راه شيري به آن ظنين بودند را به اثبات برساند: كهكشان راه‌شيري رشد خود را از مركز شروع كرده و به سمت خارج بسط يافته‌است. اين الگو را مي‌توان با مشاهده فراواني ستاره‌هاي كهنسال در نزديكي صفحه كهكشاني مشاهده كرد.

نقشه

اين نقشه از سن ستارگان كه بزرگترين نقشه در نوع خود در جهان به شمار مي‌رود، در دويست و بيست و هفتمين نشست انجمن نجوم آمريكا رونمايي شد. به گفته محققان در اين نقشه چگونگي شكل‌گيري كهكشان با جزئياتي دقيق ثبت شده‌است. 

رشته‌هاي مارپيچي اين نقشه از زمين بسط يافته‌اند و در يك جهان به آنسوي مركز كهكشان و از سويي ديگر به آنسوي صفحه كهكشاني امتداد يافته‌اند. براي محاسبه سن ستارگان محققان موسسه ماكس پلانك از داده‌هاي دو تلسكوپ مختلف استفاده كردند.

در پروژه اول، پروژه Apogee از تلسكوپ رصد‌خانه ديجيتال Sloan استفاده شد و با استفاده از آن هزاران ستاره، در هر رصد 300 ستاره، با استفاده از طيفي گسترده از طول موج‌ها نمونه‌برداري شدند. اين طيف‌سنجي به اخترشناسان كمك كرد تا تركيب شيميايي ستاره‌ها را بررسي كنند، اما نمي‌توانست امكان تخمين سن آنها را به صورت مستقيم فراهم آورد.

از اين رو اخترشناسان به اطلاعات تعدادي از ستاره‌ها رو آوردند كه تلسكوپ فضايي كپلر براي مدتي طولاني آنها را تحت نظر گرفته‌بود، از اين رو امكان محاسبه جرم آنها وجود داشت. به گفته اخترشناسان اگر جرم ستاره‌ها مشخص باشند،‌مي‌توان سن آنها را نيز تخمين زد. همين اطلاعات به اخترشناسان كمك كرد تا مدلي براي ايجاد ارتباط ميان جرم و سن ستاره‌ها با طيف رنگي آنها ايجاد كنند. 

در نهايت با استفاده از اين مدل توانستند سن مابقي ستاره‌ها را كه تنها به اطلاعات طيف‌سنجي آنها دسترسي داشتند نيز محاسبه كنند. به گفته اخترشناسان اين تكنيك، شيوه‌اي متحول‌كننده است زيرا تا پيش از اين محاسبه سن ستاره‌ها به ويژه براساس طيف‌سنجي آنها كار بسيار دشواري بود. اين اولين‌باري است كه امكان محاسبه سن تعداد زيادي از ستارگان فراهم آمده‌است. تمامي ستاره‌هاي درون نقشه غول‌هاي سرخ هستند زيرا اين ستاره‌ها بسيار درخشانند و امكان مشاهده آنها در دوردست‌ترين فواصل نيز وجود دارد.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :رازقی

      خیلی خوبه این اطلاع رسانی ها

    بدون نظر :