امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 32640 |
تاریخ انتشار : 12 آبان 1394 - 8:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

سفیران صلح خبر نیوز:شهرام فداکار با بیان اینکه سیاست و استراتژی کلی نظام جمهوری اسلامی ایران توسعه و مسکونی کردن جزایر کشور است، گفت: به منظور توسعه و دسترسی به این جزایر احتیاج به فراهم کردن مجموعه‌ای از زیر ساخت‌ها وجود دارد، بنابراین جزیره‌ای که از سرزمین اصلی دور است احتیاج به فرودگاه،‌ هتل، جاده، […]

سفیران صلح خبر نیوز:شهرام فداکار با بیان اینکه سیاست و استراتژی کلی نظام جمهوری اسلامی ایران توسعه و مسکونی کردن جزایر کشور است، گفت: به منظور توسعه و دسترسی به این جزایر احتیاج به فراهم کردن مجموعه‌ای از زیر ساخت‌ها وجود دارد، بنابراین جزیره‌ای که از سرزمین اصلی دور است احتیاج به فرودگاه،‌ هتل، جاده، نیروگاه، آب شیرین‌کن و … دارد.

به گزارش آفتاب، وی با تاکید بر اینکه همه روند توسعه جزایر باید بر اساس قوانین، مقررات و استانداردها صورت گیرد، افزود: همانطور که وزارت نیرو برای انجام طرحی، ضابطه و استاندارد خاص خود را دارد، محیط زیست هم برای ساخت بندرگاه و هر نوع توسعه‌ای استاندارد خود را دارد.

معاون دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مدیریت جزیره هندورابی در سال 89 به صورت قانونی به منطقه آزاد کیش واگذار شد، اظهار کرد: در سال 90 کمیسیون امور زیربنایی هیئت دولت، هندورابی را به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی کرد که این مسئله به لحاظ قانونی سئوال‌برانگیز است، که چطور می‌توان منطقه‌ای را که مدیریت آن به منطقه آزاد کیش سپرده شده، یک سال بعد به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی کرد.

 

جزیره هندورابی

اخذ مجوز منع فعالیت در جزیره هندورابی

وی با اشاره به اینکه سازمان منطقه آزاد کیش هم برای توسعه جزیره هندورابی طرح‌های مختلفی ارائه داد و اقدام به ساخت بندرگاهی در ضلع شمال غرب جزیره کرد که منجر به تخریب زیستگاه مرجانی شده است، گفت: بعد از این اتفاق تیم کارشناسی سازمان حفاظت محیط زیست از جزیره بازدید و برآورد خسارت کرد و پرونده بررسی این مسئله به دادگاه ارجاع داده شد، ولی دادگاه به استناد ماده 112 قانون برنامه پنجم که طبق آن منطقه آزاد متولی امور است، حق را به این سازمان آزاد داد.

به گفته فداکار، پرونده دوباره در شورای مقابله با زمین‌خواری استان هرمزگان مطرح شد و درحال حاضر مجوز منع فعالیت در جزیره هندورابی گرفته و قرار شده یک کمیته با حضور سازمان منطقه آزاد کیش، اداره حفاظت محیط زیست و قوه قضاییه تشکیل شود تا به تعامل برسند.

معاون دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه اقدام به رفع تصرف و عدم تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره توسعه‌ای نیز می‌تواند به تخریب و ورود آلاینده‌ها و تولید هزینه جدید منجر می‌شود، گفت: در این مواقع “طرح رفع و کاهش اثرات زیست محیطی” به منظور کاهش خسارت و تبعات در یک بسته آورده و بهترین راه‌های جبران و احیای محیط ارائه می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه جزیره هندورابی حدود 10 خانوار و 30 یا 40 نفر جمعیت دارد، گفت: هندورابی جزیره‌ای غیر مسکونی است و عرصه خشکی آن شامل تنوع گیاهی چندانی نیست، اهمیت این جزیره به تنوع محیط زیست دریایی، وجود رینگ آب سنگ مرجانی در اطراف آن جزیره، زیستگاه تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های دریایی و تنوع ماهیان زینتی آن است.

به گزارش ایسنا، جزیره هندورابی از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان با 22.8 کیلومتر مربع مساحت در فاصله 325 کیلومتری بندرعباس در خلیج فارس قرار دارد.

منبع:پایگاه خبری آفتاب

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!