فرادید| باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در گفت و گویی با توماس فریدمن به بیان برداشت خود از مقام معظم رهبری پرداخت. به گزارش فرادید، رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال توماس فریدمن دایر بر اینکه در مورد آیت الله خامنه ای رهبر ایران چه آموخته، گفت: “درک او مشکل است. من مستقیما با […]
فرادید| باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در گفت و گویی با توماس فریدمن به بیان برداشت خود از مقام معظم رهبری پرداخت.
به گزارش فرادید، رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال توماس فریدمن دایر بر اینکه در مورد آیت الله خامنه ای رهبر ایران چه آموخته، گفت: “درک او مشکل است. من مستقیما با او حرف نزده ام. در نامه هایی که ایشان می فرستد، معمولا اشاره زیادی به آنچه ایشان دادخواهی های گذشته علیه کشورش می داند هست. اما به نظر من آنچه خیلی گویاست این است که ایشان در این مذاکرات (اتمی) به مذاکره کنندگانش آزادی عمل داد، این اختیار را داد که امتیازات مهمی بدهند، که امکان به ثمر رسیدن این چارچوب توافق را فراهم خواهد کرد.”
اوباما تاکید کرد که رهبر ایران به غرب “عمیقا” بدبین است.
باراک اوباما همچنین به توماس فریدمن گفته است که به عقیده او آمریکا به عنوان یک ابرقدرت در موقعیتی هست که بتواند در قبال کشوری مثل ایران، با ۳۰ میلیارد دلار بودجه نظامی، دست به ریسک بزند تا شاید درهای تازه ای گشوده شود.
او در این مصاحبه همچنین گفته است که از تیم مذاکره کننده با ایران خواسته است متوجه تجارب ناگوار تاریخی ایران باشند؛ از جمله اینکه به نظر او ایران برنامه اتمی را وسیله ای لازم برای بقای ملی می داند.
اوباما گفت این فرض که نمی توان ایران را از برنامه اتمی اش منصرف کرد فرضی “نادرست” است و به علاوه حتی اگر ایران عوض هم نشود – اتفاقی که به عقیده او در پی موفقیت مذاکرات ممکن است – آمریکا از رویکرد تازه ضرر نکرده است: “ما توانایی خود برای دفاع از خود یا متحدانمان را واگذار نکرده ایم. در این شرایط چرا (رویکرد دیپلماتیک فعلی) را محک نزنیم؟”
اوباما گفت که مذاکرات جاری با ایران در غالب پنج به علاوه یک، “فرصتی است که یک بار دست می دهد” و افزود: “من به مردم اسرائیل می گویم… که برای جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح اتمی هیچ فرمولی، هیچ گزینه ای، موثرتر از ابتکار عمل و چارچوب دیپلماتیکی که ما پیشنهاد کرده ایم وجود ندارد و می توان این را نشان داد.”
اوباما گفت شکی نیست که بی اعتمادی عمیقی میان ایران و آمریکا وجود دارد و فعالیت های حکومت ایران “مایه نگرانی عمیق” اوست اما ادعا کرد: “اما ما همچنین شاهد یک رگه عملگرایی در ایران بوده ایم. به نظرم آنها نگران بقای خود هستند. به نظرم آنها تا حدودی به افکار عمومی خود واکنش نشان می دهند.” و انتخاب حسن روحانی را نشانه ای بر این ادعا دانست.
او برای اثبات استدلال خود دایر بر اینکه گزینه فعلی موثرترین راه برای مهار ایران است به تامل در مورد عواقب احتمالی دو گزینه دیگر پرداخت: حمله نظامی و یا ادامه تحریم ها.
تهدید اصلی برای عربستان، نارضایتی داخلی است نه ایران
رئیسجمهور آمریکا در ادامه در پاسخ به سوالات «توماس فریدمن» در مورد حمایت واشنگتن از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی در برابر ایران، گفت این کشورها با وجود تهدیدات خارجی، با تهدیدات داخلی نیز مواجه هستند.
او تهدیدات داخلی در کشورهای عربی متحد آمریکا را اینطور برشمرد: «جمعیتی که در برخی موارد به حاشیه رانده شده، جوانانی که با بیکاری مواجه هستند، ایدئولوژی مخرب و پوچگرایانه و گاهی این تصور که هیچ مجرای سیاسیای برای ابراز نارضایتی وجود ندارد.»
اوباما افزود: «فکر میکنم بزرگترین تهدیدی که آنها با آن مواجه هستند، از جانب تجاوز ایران نیست. بلکه ناشی از نارضایتی داخلی داخل کشورهایشان است… گفتن این حرفها دشوار است، اما چیزی است که باید مطرح شود.»
مجله اینترنتی آسمانیها۹۰
The post برداشت اوباما از رهبر معظم انقلاب appeared first on مجله اینترنتی .