مریم نوابزاده در گفتوگو با صلح خبر در خصوص ارائه چند نکته در مورد چاقی نوع سرد ( با سوءمزاج سرد و تر) که با توده چربی بیشتر همراه است، گفت: درمان چاقی (که فرد در این وضعیت ناراحت است) با اصلاح خواب، یعنی خواب معتدل داشتن صورت میگیرد چراکه خواب زیاد (موجب تری بیشتر) یا خواب کم هر دو موجب چاقی میشود.
وی افزود: توکل، امید، شادی و استرس معتدل داشتن از راههای درمان چاقی است چراکه افراد عصبی میتوانند دچار ریزه خواری یا پرخوری عصبی شوند.
این متخصص طبس سنتی بیان کرد: اعتدال در غذا خوردن یعنی خوب جویدن، رعایت آداب غذایی، کمتر خوردن نسبت به آنچه که تا پیش از این عادت داشتیم که این امر به معنی حذف یک وعده غذایی و گرسنگی نیست چراکه طبیعت بدن زرنگتر از ماست و بعداً در همان یک وعده جبران میکند.
نواب زاده ادامه داد: در رژیمهای سخت، طبیعت بدن ابتدا خود را با شرایط قحطی تطبیق میدهد و بعد جبران مافات میکند؛ بنابراین با یک رژیم کم چربی و کم کالری که غذاییت کمی دارد مناسب است که چنین غذاهایی در افراد کم تحرک و پشت میز نشین مناسب است و نه افراد پرتحرک چراکه ممکن است دچار ضعف شوند.
وی تصریح کرد: کمتر خوردن از غداهای سرد و تری چون چربی و ماست و مصرف بیشتر گرم و خشکها مانند استفاده بیشتر از ادویههایی چون زیره و نیز استفاده از گوشتهای پرندگان که گرم هستند یا میوهجات گرم و غداهای گرمی مانند آب عسل یا میوههای خشک شده مانند سیب مطلوب است؛ البته همراه با ورزشی مداوم که انرژی مازاد مصرف شود.
وی با تاکید بر پرهیز از غذاهای فرآوری شده و آماده مانند کنسروها و پیتزا و نوشابه، اظهار کرد: به صورت خلاصه هر فرد یک قدم نسبت به آنچه عادت دارد جلو برود، موفق خواهد شد.
نواب زاده ادامه داد: بهتر است که مصرف غذاهای چرب و غلیظی مانند گوشت گاو پر چرب، کلهپاچه، هلیم، سس، کوکو سیب زمینی، ماکارانی و لازانیا، الویه، میوههای سرد و تر، سالاد و ماست بدون مصلحات (بهویژه همراه غذا)، کنسروها و کمپوتها و فستفودها کمتر استفاده شوند.
وی تصریح کرد: ورزش معتدل به همراه تعریق مناسب که فرد زیاد خسته نشود که بعد پرخوری کند و حرکات آهسته و پیاده روی سریع و با گامهای بلند و یا طناب زدن بهترین گزینه است.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: انجام ورزشهای موضعی مانند فرو بردن عضلات شکم به داخل و بعد به بیرون مناسب است؛ البته به تدریج مثلا روز اول سی بار (۳ تا ۱۰ مرتبه در سه وعده) و یا دراز نشست تا زاویه ۴۵ درجه که به تدریج افزایش یابد، مفید خواهد بود.
وی تصریح کرد: عدم داشتن یبوست، بسیار مهم است و بدانیم که پیاده روی به روانی شکم کمک میکند و ماساژ دورانی دور شکم ۳۰ بار در جهت عقربههای ساعت ترجیحا با یک روغن گرم مانند بابونه بسیاز مفید است که در این راستا میتوانید از بعضی ژلهایی موضعی تحت نظر پزشک استفاده کنید.
نواب زاده یادآور شد: اعتدال در نوشیدن آب که موجب یبوست و یا موجب تری و سردی نشود، یکی از مهمترین گزینهها است که البته مشورت گرفتن از یک پزشک متخصص توصیه میشود.
انتهای پیام