امروز: دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 8 ذو القعدة 1446 | 2025-05-05
کد خبر: 498355 |
تاریخ انتشار : 22 اسفند 1401 - 11:07 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت:هنوز نسبت به مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر تولید ۱۰۰ برابری آثار مکتوب دفاع مقدس فاصله داریم. به گزارش صلح خبر، سردار عباس علی بایرامی که در مراسم اختتامیه  بیستمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع‌مقدس در سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سخن می‌گفت، […]

رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت:هنوز نسبت به مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر تولید ۱۰۰ برابری آثار مکتوب دفاع مقدس فاصله داریم.
به گزارش صلح خبر، سردار عباس علی بایرامی که در مراسم اختتامیه  بیستمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع‌مقدس در سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سخن می‌گفت، خلاقیت‌ها و نوآوری را ویژگی‌های ادبیات دفاع مقدس دانست و گفت: معرفت‌افزایی و مقابله با تحریف با برگزاری نشست‌های تخصصی رویکرد این جایزه بوره است که در لبیک به بیانات رهبر معظم انقلاب به اثری مکتوب مبدل شد. انقلاب اسلامی و دفاع مقدس فضای جدیدی را در ادبیات ایرانیان ایجاد می‌کند که با ادبیات دفاع مقدس این مسئله محقق شد.
وی بیان کرد:در این دوره، ۳۹۹۸ اثر مکتوب و ۱۲۰۰ اثر صوتی داوری شد. این در حالی است که در نخستین دوره کتاب سال دفاع مقدس،۹۰۰ کتاب ارزیابی شد.
 به گفته وی، ۱۵ ناشر وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تاکنون بیش از ۸۰۰۰ عنوان کتاب را تولید کرده‌اند.
سردار بایرامی یادآور شد: از سال ۱۳۷۳  تا کنون بیش از ۲۰ هزار اثر ارزیابی شده  و خلاقیت‌ها و نوآوری‌هایی در حوزه نشر به وجود آمده است.
محمدرضا بهمنی، معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در بخش دیگر این مراسم گفت: دلیل برگزاری این رویداد، کتاب است. همچنین این آیین به دفاع مقدس معطوف است و به روایت مظلومیت، رشادت و ایمان می‌پردازد که روایت صلح است.وی ادامه داد: آیین انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس ظرفیت پرداخت بین‌المللی دارد. تشکر می‌کنم که در دوره بیستم بخش بین‌الملل را هم ایجاد کردند. ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از این اتفاق استقبال می‌کنیم تا بتوانیم این آثار را در بسترها و سکوهای بین‌المللی با هدف گسترش صلح نشر بدهیم و معرفی کنیم چرا که می‌تواند به عنوان یک محور در نظر گرفته شود.
در ادامه مراسم، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به جایگاه کتاب در اجتماع توضیح داد: جامعه‌ای که کتاب در آن مهجور باشد؛ جامعه‌ای نیست که بتوان به آن امید بست. امسال امیدواریم شاهد برگزاری نمایشگاهی با شکوه در زمینه کتاب باشیم‌. اصرار دارم که عزیزان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کنند. هرچه شلوغ تر باشد خوشحال‌تر می‌شوم.وی ادامه داد: یک تحول فرهنگی با انقلاب اسلامی در امر کتاب و کتابخوانی به وجود آمد اما چون تدریجی بوده آن را احساس نمی‌کنیم.  در سال‌های ۵۳ تا ۵۵ تعداد کل کتاب‌هایی که در یک سال در ایران چاپ می‌شده حدود ۶۰۰ عنوان کتاب بوده است.  اسناد این موضوع در کتابخانه‌های قدیمی آن زمان موجود است. در ایران در همین سالها که تقریبا قحطی کاغذ است وتأمین کاغذ به دلیل تحریم‌ها دشوار است اما در همین حال شمار کتاب‌ها که چاپ می‌شود بیش از ۱۰۰ هزار عنوان است. این نشان از یک بهار گسترده در عرصه فرهنگ دارد. نمونه آن کتاب‌های دفاع مقدس است. ۴۰۰۰ عنوان کتاب فقط در دوسال گذشته در زمینه دفاع مقدس شناسایی شده است.
حدادعادل با اشاره به کیفیت کتاب‌ها بیان کرد: بیش از کمیت، کیفیت آثار هم مهم است. با تحلیل محتوای کتاب‌های ادبی، رمان و داستان نسبت به قبل از انقلاب و اینکه حول چه محورهایی بوده است متوجه خواهیم شد که اتفاق مهم دیگر این است که در ارزشها هم تحول داشته‌ایم. در جامعه‌ای که یک انقلاب معنوی داشته باشد ارزش‌ها و آرمان‌های تغییر کرده است. توجه ملت به یک حقیقت متعالی و والا است و توجه آنان به ایثار و شهادت جلب شده که قبل از انقلاب مهجور بوده است. برخی از آثار چشم انداز والایی به جوانان می‌دهد و دنیای دیگری با انقلاب بر روی مردم گشوده شده و در گونه دفاع مقدس به یک افق تبدیل شده است. ما گونه جدیدی از ادبیات را به کار گرفتیم که با آثار ادبی پیش از انقلاب متفاوت است.
وی اظهار کرد: به برکت تحول در فناوری اطلاعات، اکنون کتاب مانند گذشته بی‌رقیب نیست. فضای مجازی در کنار کتاب قرار دارد. به دوستانمان در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس می‌گویم که فقط به چاپ کتاب بسنده نکنید و فناوری را در کنار  چاپ کتاب برای معرفی آن استفاده کنید. این آثار می‌تواند دستمایه تولیدات سینمایی و نمایشنامه باشد. پس از تولید کتاب می‌توانیم فرآورده‌های دیگری هم درست کنیم. تا این ارزش‌ها زنده باشند، مفهوم جهاد و شهادت در جامعه ما زنده می‌ماند و انقلاب اسلامی بیمه خواهد بود. مادامی که ایمان انگیزه‌ای برای دفاع از استقلال و خدا پرستی و جمهوری اسلامی باشد خطری ما را تهدید نمی‌کند. چاپ کتاب در حوزه دفاع مقدس تاکتیک نیست بلکه راهبرد دائمی است.
ادامه دارد

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید