در بحبوحه “قاطعیت روزافزون چین” و پیامدهای حمله روسیه به اوکراین، جو بایدن امروز (دوشنبه) به “دوست خوب” خود فومیو کیشیدا اطمینان داد که ایالات متحده به طور کامل به دفاع از ژاپن متعهد است. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری رویترز، سفر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به ژاپن و دیدار با دیگر […]
در بحبوحه “قاطعیت روزافزون چین” و پیامدهای حمله روسیه به اوکراین، جو بایدن امروز (دوشنبه) به “دوست خوب” خود فومیو کیشیدا اطمینان داد که ایالات متحده به طور کامل به دفاع از ژاپن متعهد است.
به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری رویترز، سفر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به ژاپن و دیدار با دیگر رهبران گروه “کواد” (ژاپن، هند و استرالیا) بخشی از برنامههای اولین سفر او به آسیا محسوب میشود. همچنین قرار است او طی این دیدار طرح “چارچوب اقتصادی هند و اقیانوسیه برای شکوفایی” (IPEF) را راهاندازی کند.
جو بایدن در ابتدای سخنانش با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن اظهار کرد: «ائتلاف آمریکا- ژاپن رکن و پایهای برای صلح و شکوفایی در منطقه هند- آرام بوده است و ایالات متحده به طور کامل به دفاع از ژاپن متعهد است.»
وی همچنین قبل از دیدار با نخست وزیر ژاپن، با امپراتور ناروهیتو گفتوگوی مختصری را انجام داد و کاخ سفید خبر داد که جو بایدن از عوض تمام مردم آمریکایی با این امپراتور سلام و احوالپرسی کرد.
انتظار میرود که هر دو کشور درخصوص گسترش برنامهها و توان نظامی ژاپن جهت مقابله با “قاطعیت روزافزون چین” گفتوگو کنند.
گفته شده است که یکی از نگرانیهای اصلی طی این دیدارها مسئله چین و تایوان خواهد بود؛ به خصوص روابط نزدیک چین و روسیه نیز از موارد دیگری محسوب میشود که “نگرانیها” را برانگیخته است.
همچنین، کره شمالی و مسائل منطقهای در دستور کار این دیدار خواهد بود.
خبرگزاری کیودو گزارش داد که مسئله فضا یکی از حوزههای کلیدی درخصوص مشارکت و همکاری میان این دو کشور است.
ژاپن برنامه گستردهای را درخصوص هوا و فضا دارد که عمدتا بر توسعه پرتابگرها و کاوشگرهای فضایی متمرکز است. اما برای حمل فضانوردان خود به فضا به ایالات متحده و روسیه متکی است و خود ژاپن در این خصوص برنامهای ندارد.
به نقل از خبرگزاری کیودو، همکاری درخصوص مسائل فضایی احتمالا یکی دیگر از موضوعات دیدار بین جو بایدن و فومیو کیشیدا باشد.
از زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا از توافق تجاری چندملیتی که اکنون به عنوان “توافقنامه جامع برای مشارکت ترانس-پاسیفیک” شناخته میشود، کنارهگیری و زمینه را برای گسترش نفوذ چین فراهم کرد، واشنگتن فاقد یک ستون اقتصادی جهت تعامل با منطقه هند- اقیانوسیه بوده است.
یک منبع آگاه گفته است: در این دیدار که قرار است درخصوص این مسائل گفتوگو شود، انتظار میرود نارندرا مودی، نخست وزیر هند، جو بایدن و فومیو کیشیدا به صورت حضوری و سایر رهبران به صورت مجازی شرکت کنند.
انتهای پیام