به گزارش صلح خبر، وکلای جمهوری آذربایجان از دادگاه عالی سازمان ملل خواستند شکایت ارمنستان در رابطه با مناقشه دیرین دو کشور بر سر منطقه قرهباغ را کنار بگذارد؛ زیرا این منطقه در حوزه قضایی این دادگاه نیست.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ارمنستان این پرونده را در سال ۲۰۲۱ در دیوان بینالمللی دادگستری تشکیل داده و در آن باکو را به «سیاست نفرتپراکنی علیه ارمنستان» متهم کرد؛ سیاستی که به گفته ایروان به «تبعیض سازمانیافته، کشتار گسترده، شکنجه و دیگر تجاوزها» منجر شده است.
این مناقشه از تنشهای دیرینه میان دو کشور نشات میگیرد که در سال ۲۰۲۰ به جنگی بر سر قرهباغ کوهستانی منجر شد و ۶۶۰۰ کشته به دنبال داشت. قرهباغ کوهستانی در خاک جمهوری آذربایجان واقع شده بود، اما اکثریت ساکنان آن ارمنیتبار بوده و از زمان یک جنگ جداییطلبانه در ۱۹۹۴، تحت حمایت دولت ارمنستان قرار داشتند.
کنوانسیون بینالمللی علیه تبعیض نژادی به طرفین مناقشه اجازه میدهد تا در صورت عدم حصول نتیجه در مذاکرات دو جانبه، مسئله خود را به دادگاه لاهه ببرند. با این حال، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز با اشاره به اینکه ایروان و باکو در وهله اول مذاکرهای در این باره نداشتهاند، از دیوان بینالمللی دادگستری خواست به شکایت ارمنستان رسیدگی نکند.
همزمان با طرح اظهارات باکو در دیوان بینالمللی دادگستری، به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «النور ممدوف» معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز اعلام کرد باکو تمامی اسرای جنگی و بیشتر بازداشتشدگان ارمنی را آزاد کرده است، بجز کسانی که مرتکب جرایم سنگین شدهاند.
این دیپلمات گفت: «تمامی اسرای جنگی و بیشتر بازداشتشدگان به ارمنستان بازگردانده شدهاند. مابقی هنوز در حبس هستند زیرا یا به جرایم سنگینی مانند مزدوری، شکنجه و قتل متهم شدهاند یا دادگاهها در حال رسیدگی به اتهامات آنها در حوزه جنایات جنگی، تروریسم یا جداییطلبی هستند.»
او در ادامه گفت: «به بیان دیگر، در بازداشت نگهداشتن این افراد هیچ ارتباطی به تبعیض نژادی ندارد.»
انتهای پیام