امروز: سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 16 ذو القعدة 1446 | 2025-05-13
کد خبر: 50586 |
تاریخ انتشار : 20 بهمن 1394 - 20:25 | ارسال توسط :
1
1
ارسال به دوستان
پ

دانش > فناوری – آلمان‌های اختراع‌های زیادی داشته‌اند اما در سال 1954 یک اختراع بود که کمک شایانی به فوتبال این کشور کرد و قهرمانی جام جهانی را برای آنها به دنبال داشت؛اختراعی که اووه زلر آنها را معجزه خوانده است. برند آديداس را حالا خيلي‌ها مي شناسند اما شايد كمتر كسي بداند تاسيس اين شركت توليد […]

دانش > فناوری – آلمان‌های اختراع‌های زیادی داشته‌اند اما در سال 1954 یک اختراع بود که کمک شایانی به فوتبال این کشور کرد و قهرمانی جام جهانی را برای آنها به دنبال داشت؛اختراعی که اووه زلر آنها را معجزه خوانده است.

برند آديداس را حالا خيلي‌ها مي شناسند اما شايد كمتر كسي بداند تاسيس اين شركت توليد كننده لوازم ورزشي حاصل دعواي دو برادر بوده است. آدولف داسلر (Adolf Dassler) مشهور به ادي در سال ۱۹۵۳ استوك پیچی کفش فوتبال را اختراع كرد.

اختراع او در هوای بارانی و زمین گل‌آلود استادیوم  نقش بسيار مهمي در  کسب عنوان قهرمانی فوتبال جهان برای تیم ملی آلمان در رقابت‌های سال ۱۹۵۴ سوئيس داشت. تیم ملی مجارستان (جادوگران) که از جام جهانی ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۴، ۳۳ دیدار پی‌درپی خود را بدون شکست انجام داده بود، بخت نخست قهرمانی شمرده می‌شد اما باز هم پیشگویی‌ها درست نبود و همان‌گونه که اروگوئه در فينال۱۹۵۰ برزیل را ناباورانه شکست داده بود، در پایانی جام جهانی ۱۹۵۴ نیز آلمان  با وجود شکست ۸ – ۳ در دور آغازین از مجارستان، در  فينال به برتری ۳ – ۲ در برابر همین تیم دست پيدا كرد و قهرمان جهان شد.

فریتس والتر،یکی از نام آورترین و محبوب ترین بازیکنان فوتبال آلمان در دهه های ۴۰ و ۵۰ میلادی در خاطرات خود می‌نویسد: «چشم‌های آدی داسلر که همراه تیم به مسابقات جام جهانی برن رفته بود، دائما به زمین دوخته شده بود. سپ هربرگر، سر مربی تیم که همه او را رئیس صدا می‌کردند، به محض تغییر هوا فریاد می‌زد: «ادی استوک‌‌ها را بزن». اووه زلر، پیشکسوت افسانه‌ای فوتبال آلمان می‌گوید:«این کفش‌ها یک معجزه بودند».

ادي داسلر به همراه برادرش رودولف سالها با هم كار مي‌كردند. اما در سال‌های دهه چهل میلادی اختلافات دو برادر بالاگرفت و بالاخره در سال ۱۹۴۸ این دو از هم جدا شدند. آدی داسلر با استفاده از اختصار سه حرف اول نام و نام فامیلی‌اش نام “آدیداس” را برای کارخانه خود برگزید. رودولف داسلر، برادر کوچک‌تر هم نخست با استفاده از اختصار دو حرف اول نام و نام خانوادگی‌اش، نام “رودا” را برای کارخانه خود برگزید و سپس آن را به “پوما” تغییر داد.

 5454

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :زهرا

      خسته نباشید